ARKIB SOKERNET

3

Belasungkawa: Tan Sri Abdul Ghani Minhat (23 Disember 1935 - 28 September 2012)

Lucius Maximus Sabtu, September 29, 2012


Al - Fatihah buat Raja Bola.




Gambar cedok dari Haresh Deol.
6

The Truth Part 2

Lucius Maximus Rabu, September 26, 2012 ,



There is only one Captain.

1) Tak ada gunanya John Terry terus bermain untuk England dan menjadi kapten. Bukannya England boleh menang Piala Dunia pun, Champions League jauh sekali. Tambahan pula, tidak ada menariknya bermain dalam pasukan kebangsaan bersama pemain-pemain dari pasukan tangga ke-18 EPL.

2) Kemenangan 6-0 ke atas Wolves malam tadi bolehlah dikira sebagai amaran awal buat Arsenal. Mohon Pipistuta muhasabah diri, tinggalkan Arsenal dan teruskan menyokong Selangor serta Misi 33 sahaja.
21

The Truth

van kordi Selasa, September 25, 2012

"I thought we were poor. Over the last four years we have allowed the (Anfield) crowd to get at us a little bit.

"They gave fantastic support to their team and they dominated.

"We played better in the second half but it was against 10 men and Paul Scholes, Michael Carrick and Ryan Giggs' experience got us through."

- Si hidung ungu

**********

Sekali-sekala si hidung ungu terpaksa bercakap benar.




Ini bolasepak. Bukan netball. Dalam keadaan bola 50-50, pemain harus berusaha untuk menguasai bola itu. Shelvey dan Evans berhak untuk melaksanakan tugas mereka. Benar, terjahan Shelvey memang keras dan wajar untuk dilayangkan kad merah tetapi apa kurangnya lompat kijang yang menunjukkan kedua-dua tapak kasut bola Evans? Walaupun beraksi dengan hanya 10 orang selama 50 minit, Liverpool bermain cemerlang. Saya bangga dengan prestasi pemain muda seperti Raheem Sterling, Martin Kelly, Joe Allen dan Suso.

Saya juga setuju bahawa permainan yang bagus bertahun-tahun tetapi kalah atau akhirnya pulang tanpa piala ialah sesuatu yang secara matematiknya merugikan. Persoalannya ia merugikan siapa? Pemilik kelab? Pengurus kelab? Arsenal FC?

Cuma saya agak kesal dengan beberapa keputusan pengadil pada waktu-waktu kritikal yang kadang-kala agak menghairankan dan telah mengubah terus hala tuju perlawanan. Tetapi perkara sebegini memang kerap berlaku didalam perlawanan yang membabitkan pasukan hidung ungu. Mari kita imbas kembali kenangan di Stamford Bridge musim lepas dimana the smurf sudah mendahului dengan tiga gol tanpa balas sebelum Howard Webb tiba-tiba membuat beberapa keputusan pelik, memberikan dua penalti dan akhirnya perlawanan berkesudahan seri 3-3? Sungguh keji.

Mungkin ramai yang sudah lupa, buat-buat lupa atau mungkin butakan mata dan pendekkan akal dari berfikir demi mempertahankan satu penipuan, perlakuan yang lebih keji.

Saya tidak akan menyalahkan sesiapa jika tiada isu yang perlu dipertikaikan. Saya bukan Evra. Kalah, seri atau menang memang adat bersukan tetapi ianya haruslah didalam batas undang-undang yang adil dan saksama. Pengadilan yang kelihatan memihak kepada satu pasukan sahaja harus dikekang bukan sahaja didalam bolasepak malah ianya juga harus sentiasa wujud didalam kegiatan kehidupan sehari-hari. Bukankah sifat murni seperti ini yang ingin anda semaikan kedalam jiwa keluarga atau anak-anak anda?

Jika kemenangan yang melangkaui peraturanlah yang dimaksudkan dengan 'we do how we want' bagi penyokong pasukan hidung ungu maka silalah menang sebanyak mungkin kerana ibarat pinang dibelah dua, kemenangan sebegini amat sesuai bagi mereka. Kemenangan yang tiada kualiti langsung.

#YNWA-JFT96-Never Forget.
11

Klasemen

Lucius Maximus Isnin, September 24, 2012 , ,



Kenapa power sangat ni? Kenapa?!


Selepas 5 perlawanan, Chelsea masih lagi klasemen. Masih lagi belum dapat disaingi oleh mana-mana kelab lain di bumi England (dan Wales). Nampaknya musim EPL kali ini akan menjadi musim yang membosankan kerana tidak ada saingan. Nak salahkan siapa? Nak salahkan Chelsea kerana terlalu kuat? Atau nak salahkan kelab lain yang terlalu lemah? Atau kita salahkan Brendan Rodgers je?

Aku harap mulai minggu depan kelab England yang lain bolehlah berusaha 500% untuk memberikan saingan kepada Harapan Terakhir Umat Manusia (TM). Ini penting demi kesinambungan sukan bola sepak di Malaysia. Kalau EPL pun jadi bosan habis rakyat Malaysia nak tengok bola apa lagi? Tak akan nak tengok bola Malaysia kot? Bola Malaysia sekarang ni dia punya tak betul, budak Kuala Lipis boleh pergi sokong Red Giants zaman sekarang ni!

Namun kalau dinilai dari gaya permainan Arsenal malam tadi, walaupun main lawa tapi akal semua tinggal tepi padang. Manchester United pula aku tengok dah jadi macam Arsenal musim lepas, one man team. Tapi aku perati amat, Everton dan West Bromwich Albion macam ada potensi nak berkembang maju dan memberi secebis saingan.

Sedangkan Liverpool pula...

Kah!

Kah!

Kah!
16

"You're always the victim, it's never your fault"

j or ji


 "you're always the victim, it's never your fault"

 "you're always the victim, it's never your fault"

 "you're always the victim, it's never your fault"








We are Manchester United, we do what we want, when we want and how we want it.


19

Musim 2012/13 Liverpool Baru Sahaja Bermula

van kordi Jumaat, September 21, 2012

Apa korang ingat Liverpool - Terlalu Power (TM) duduk tempat keempat dari bawah liga, kitorang goyang?


Ko siap Evriah! Ko siap!

Nama: Patricia Evriah
Umur: Tak pasti tapi orang panggil pondan tua
Hobi: Menipu
PMR: Gagal semuanya
Makanan kegemaran: Biarlah rahsia
Minuman kegemaran: Ditto
Pemain diminati: Luis Suarez
Impian: Menjadi wanita sejati
11

Adik Jack Kembali!

Pipiyapong Abdillah Hamzah ,


Setelah berehat selama 14 bulan, Adik Jack akhirnya kembali berlatih. Juara semua piala la Arsenal nampaknya musim ini. Tak sabarnyeee, tak sabarnyeee.






Nama: Jack Wilshere
Umur 19 tahun (kini 20)
Hobi: Bermain layang layang
PMR: 5A 2B 1C
Makanan kegemaran: Cekelat udang
Minuman kegemaran: Air koko
Pemain diminati: Azizul Kamaludin
Impian: Menjadi pemain bola sepak terkenal dan membalas jasa kedua orang tua
11

European Club Of The Year 2012

Lucius Maximus Rabu, September 12, 2012 , , ,


European Club Of The Year 2012
For their outstanding achievement during the 2011/12 season on European and domestic level


Tahniah juga diucapkan kepada kelab-kelab berikut atas anugerah yang dimenangi:

APOEL FC - Best Sporting Progress 2012

UC Sampdoria - Best Achievement 2012: Fan Relations

FC Shakhtar Donetsk - Best CSR Programme 2012

Anugerah telah disampaikan European Club Association (ECA).












Tahniah juga untuk dua kelab berikut di atas pencapaian luar biasa mereka:

Arsenal - Best Tadika 2012

Liverpool - Best Bangang Abadi 2012

Dan tahniah untuk persatuan belia berikut di atas kepimpinan yang ditunjukkan:

Ultras Malaya - Best Cheerleader 2012 kerana masih melompat walaupun Malaysia kalah dengan Vietnam 0-2 di kandang sendiri
17

Van Persie Hattrick, Manchester United Menang... dan berita tak penting lain.

j or ji Isnin, September 03, 2012 ,
Perlawanan pertama, Arsenal, pasukan yang belum menjaringkan gol selepas 2 perlawanan akhirnya membenam Liverpool dengan 2 gol. Nampak? 2 game pertama tak dapat nak buat gol, lawan je Liverpool terus masukkan 2 gol. Nampak tak Bangang Abadi tu macamana?

Perlawanan kedua, Manchester United main gaya biasa. Masuk minit ke 75 baru nak mula main bola. Penalti Van Persie berjaya ditepis keluar oleh penjaga gawang Southampton, jem timeline twitter orang nak mengutuk, lepas tu dia buat hattrick dan seluruh umat manusia orgasm. ahh.. itulah silap pembenci Manchester United ni. Macam tak pernah tengok Manchester United main! Selagi wisel belum ditiupkan, simpan korang punya kutukan tu dulu. Sekarang dah kantoi korang cepat klimaks, siapa nak menjawap?

Kita layan berita bergambar pula.

 Kau ingat senang nak buat muka sedih seposen dengan gigi macam ni? kau suruh Ronaldinho buat kalau dia terer sangat. Kakakakakaka. 


 Ini la player baru yang heboh di perkatakan tu? Dari Pasar Real Madrid sampai la ke Unkle jual ikan di Pasar Taman Tun bercerita. Kononnya bila beliau membawa bola, Lembu yang sedang meragut rumput pun akan berlari peluk tiang sementara burung yang terbang pun akan turun melihat?

Nuri Sahin? 
Ptuihh!


 Agger ni khabarnya pemain paling berkualiti Liverpool. Kalau nak jual, The Kop sanggup berjuang mempertahankannya. Skrtel hebat juga back-passing dan Gerrard.. kau tau la Gerrard, tengah cari kamera la tu!


 Sementara Liverpool kalah di sambutan ke 99 hari lahir Shankly, Pak Alex hanya menitikkan setitis peluh di perlawanan ke 1000 beliau membimbing United. Nampakkkkkkkkkkkkkkk???


 Aku dulu tak nampak "he scores when he wants" chanting untuk Van Persie ni camna. Sekarang aku dah nampak. Memang betul,tepat dan sesuai. Pendek kata, power la!


 Gaya RVP mendada bola dan tenang melepaskan rembatan kaki kiri beliau membuatkan ramai peminat fanatik Arsenal terbangun secara automatik dari tempat duduk mereka. haaa.... kannnn...


Lu memang power! pandai betul RVP mainkan perasaan pembenci United. Ada ka patut sengaja tak masukkan tendangan penalti sebab nak buat hattrick? Kalau kalah, kau tau la semburan Pak Alex camno. 


ahhhh... dah lama tak rasa saspen dan orgasm menyokong Manchester United. Bijak betul Pak Alex, Rooney cedera, dia ada RVP! 

Dengar-dengar Brenden Rodgers dah ada yang kata "kami akan berada di belakang Brenden Rodgers"  betul ke? kahkahkah! baru 3 game, manager dah mengelabah minta support! 

Vila Boas rilek je.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...