ARKIB SOKERNET

6

Bola sepak Malaysia versi eksperimen.

dingin Rabu, November 28, 2012


Ok, inilah bola sepak Malaysia (baca FAM), yang pernah menggunakan teori itu ini tetapi satu pun tidak berjaya. Kemudiannya pasukan Malaysia menang pingat emas sukan sea, menang piala aff, tetapi tidak tahu apa yang menyebabkan mereka menang. Sebab apabila masuk saingan piala dunia dan Asia, terus kalah.

Sekarang, lebih teruk. Dato Rajagopal sudah mula bereksperimen. Eksperimen yang menggabungkan teori dan prakti, tetapi satu pun tidak menjadi, dan FAM tidak tahu apa sebab ia gagal.

Jadi, apa yang kita harapkan? Kita harapkan sekurang-kurangnya, bola sepak Malaysia masih pada tahap berjaya walaupun seorang pun tidak tahu apa sebab kejayaan itu. Setidak-tidaknya rakyat Malaysia gembira, dan mungkin perlahan2 nanti, Malaysia (baca FAM) akan tahu apa sebab kejayaan mereka.


14

Sekali kepala bana, selamanya kepala bana

Pipiyapong Abdillah Hamzah Isnin, November 26, 2012 , ,

1

Pengumuman: Sokernet di Radio Bangsar Utama

Pipiyapong Abdillah Hamzah Jumaat, November 23, 2012 , , ,

Malam ini bermula jam 9.15, tiga wakil Sokernet akan berbincang bersama Radio Bangsar Utama mengenai persiapan skuad negara ke AFF Suzuki Cup 2012 dan boleh menang keeee Malaysia niiii?. Radio Bangsar Utama hanya boleh didengar di:

http://radiobangsarutama.com


6

keep the blue fag flying high

Jorji
RESPECT


4

Yang Benar2 Kekal

Ahmad Fairuz Khamis, November 22, 2012


Semoga En.Rafa berbahagia disana walaupun hanya hingga ke penghujung musim ini sahaja. Bagi kami, jasa En.Rafa akan kami kenang selama-lamanya.


#YNWA ./
10

IMMORTAL

Jorji Rabu, November 21, 2012
 Pengurus yang baik datang dan pergi, tapi Sir Alex Ferguson... I M M O R T A L !3

Istanbul Aku Datang (bootleg version 1.0)

Ahmad Fairuz


7

El Pistolero > El Nino + El Diablo

Ahmad Fairuz Selasa, November 20, 2012

Siapakah top scorer EPL sekarang ni kawan-kawan?

Art by LFC fan living in Russia, Nazar Stefanovic.

#YNWA ./
11

Istanbul Aku Datang

Jorji Khamis, November 08, 2012
Sinopsis.

Istanbul Aku Datang (Malay)

Mengisahkan seorang lelaki naif tetapi manis, Mazlan yang pergi ke Istanbul untuk bertemu dengan Gerrard, hero kelab bolasepak Liverpool kesayangan beliau.

Beliau banyak mendengar kisah kebangkitan Liverpool di Istanbul melalui sahabat baiknya, Kordi dan Caki. Sikit-sikit Istanbul, sikit-sikit "we won it five times". Setelah 7 tahun menyimpan wang, Mazlan akhirnya berjaya sampai ke Istanbul dan mencari sebuah apartment murah untuk beliau tinggal.

Tanpa mengetahui di apartment yang sama tinggal seorang lelaki racist yang evil, Suazin (lakonan mantap ZinShar) yang berasal dari Selangor. Walau tertekan dengan sikap budak rumahnya itu, Mazlan cuba juga menyesuaikan diri demi menunggu Liverpool bermain di Piala Eropah.

Tetapi setelah mengetahui kedudukan sebenar Liverpool yang kini hanya bermain di Piala Eropa, bukan Piala Eropah sebenar, Mazlan merasa tertipu dan marah dengan Kordi. Beliau kene membuat keputusan samada terus merudum bersama Liverpool atau mengikut ZinShar menjadi ultras Besiktas.

Classification: 18xxx
Genre: Comedy / Romance LGBT / 
General Release Date: 08 Nov 2012
Running Time: 1 Hour 39 Minutes
Distributor: RakanKop Distro
Cast: Mazlan Alynza, Caki, Kordi, ZinShar dan Zarn G
Drirector: Evra

Review, trailer dan poster movie lihat disini : 
http://www.cinema.com.my/movies/movie_contents.aspx?search=2012.7736.istanbulakudatang.14325

31

Yang Hak Mengatasi Yang Bathil

Lucius Maximus Khamis, November 01, 2012 , ,Referee United.


1) Hari ini kita semua bangun kepada pagi yang sejuk dan nyaman, unggas berkicauan dan terbang riang, kucing dan anjing berbaik-baik, LRT berjalan lancar, drebar teksi sudi membawa anda ke destinasi yang dituju dengan menggunakan meter sementara bos tidak pula bising bila anda masuk lewat. Semuanya kerana umat manusia kini gembira setelah beroleh kemenangan.

2) Chelsea menumpaskan Manchester United dengan jaringan 5-4 selepas masa tambahan dalam saingan League Cup. Ramai peminat Manchester United mendakwa bahawa Chelsea menurunkan kesebelasan utama menentang barisan pemain muda Manchester United kerana respek terhadap Red Devils. Yang sebenarnya, Chelsea memberikan respek kepada penaja League Cup, yakni Capital One.

3) Kalau pun ada juga yang masih mendakwa Chelsea menang guna 1st team lawan 2nd team Manchester United, haruslah mereka ini sedar bahawa hari Ahad lepas, Manchester United menang menggunakan 12  (14 mengikut mazhab lain) pemain melawan Chelsea dengan hanya 9 pemain.

4) Lee Mason tidak dibayar selumayan Mark Clattenburg nampaknya. Mungkin duit dah habis banyak ke Clattenburg agaknya.

5) Tiga kali Manchester United mendahului tetapi tiga kali juga Chelsea mengikat kedudukan. Dibolosi oleh pemain seperti David Luiz, Gary Cahill dan Eden Hazard adalah perkara normal. Tetapi ianya adalah penghinaan bila dibolosi oleh Daniel Sturridge dan pelari marathon Kenya, Ramires.

6) Secara agregat Chelsea-Manchester United kini terikat 7-7 hasil dari 2 perlawanan. Yang terjamin ialah satu lagi perlawanan di Old Trafford musim ini (dan kemungkinan perlawanan lain dalam FA Cup atau Champions League). Ini adalah persaingan baik lawan jahat atau umat manusia lawan setan yang maha hebat, bukan Arsenal lawan Reading.

7) Juara bertahan, Liverpool kalah dengan Swansea. Nampak percaturan bijak Swansea di situ dengan menghantar Brendan Rodgers ke Anfield?

8) Yang dah lama tak bergelar juara, Tottenham Hotspur kalah dengan Norwich. Nampak percaturan bijak Chelsea di situ dengan menghantar AVB ke White Hart Lane?

9) Dengan Chelsea menang dan Manchester United, Liverpool serta Spurs kalah maka ini bermakna tak ada siapa peduli pasal Arsenal-Reading lagi dah. Hangat tahi ayam je cerita menang 7-5 ni.

10) Bring on Leeds United.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...