Rabu, Januari 16, 2013

Kapten Piya : Di Mata Nampak,Di Hati Buta

Luar Padang

Sebagai penyokong tegar dari kem Kelantan semestinya perlawanan malam tadi adalah  yang  paling dinantikan oleh rakyat mahren. Seperti biasa, kehabisan tiket sebelum petang menjelang adalah pekara biasa di Kota Bharu,nampak tak permainan dia? nampak??.

Kuasa angkuh Tengku Selatan juga tidak mahu mengalah, JMF didahulukan di dalam stadium, komander lengkap bersenjanta M-16 mengawal bagaikan mereka berada di selatan thai,mungking Tengku lupa selatan thai lagi 30 kilometer dari Kota Bharu.


                                         JMF sedang mengawal selatan thai - sumber : Bernama
                                          
Dalam Padang

Penguasaan bola dari kem Kelantan nampak begitu angkuh dan power jika dibandingkan dengan JDT.
Bandingkan tahap POWER kapten Piya dengan Syafik Rahim. Tahap kebodohan Syafik boleh dikatakan sama level dengan bangganya arsenal tak menang piala, Passing kelaut, idea mengarut. menjadi kebiasaan beliau, benda banggan ini menjadi kebanggaan Rajagobal untuk dicanang di media masa.

Permainan cermerlang dari Kapten Piya sangat hebat untuk diaplikasikan dalam kem Harimau Malaya, 
Lorongan terlalu menarik dan idea terlampau kreatif dari Piya menyebabkan Rajagobal tidak waras dan menyingkirkan beliau dari senarai Harimau Malaya

                                         "Saya..saya memang suka tendang bola ikut arah telor"
                                                
Full Time
Kelantan 1 - 1 JDT




8 ulasan:

  1. pose ni bole dituka ngn 4 pkataan je

    PIYA = POWER
    SAPEK = BANGANG

    BalasPadam
  2. dah kalau power sangat apesal seri je?

    BalasPadam
  3. Bawak komando pun takleh menang?
    Bangang..

    BalasPadam
  4. bwk komando nk tawan stadium NewCastle,suarez..

    BalasPadam
  5. dulu aku fikir Piya ni memang bagus untuk HM, tapi kebelakangan ni aku rasa Piya ni overrated. dan penyokong kelantan meng'overrated' kan dia macam gampang.

    BalasPadam