ANDA SEDANG MEMBACA

15

Dios está por el lado de Maradona!

awi.rui Sabtu, Oktober 10, 2009



Sejak awal pagi semalam sampailah ke subuh ni (waktu Argentina), jalanraya di sekitar bandar Rosario sesak. Penganut-penganut dan penyokong ajaran Iglesia Maradoniana berpusu pusu ke gereja khas Diego Armando Maradona untuk sama sama berdoa untuk game melawan Peru (0550 waktu Malaysia) nanti.

Perlawanan hidup-mati.

Korang semua mesti sedar yang kekalahan kepada Peru pagi ini, akan menghapuskan terus peluang kita semua untuk menyaksikan keajaiban Messi, Palermo (yang baru-baru ni skor gol header dari jarak 40m!!! bale.tapi jangan kasi dia amik penalti!!!),monsterMasch & co. kat Afrika nanti.

Dapat bayangkan betapa suramnya Piala Dunia 2010 tanpa Messi & co.?

Aku tak sanggup.


Biar takde England (overrated), jangan takde Argentina.

Piala Dunia akan menjadi Piala Bardhan beb.
(dah ar buat kat Afrika...u know what i mean...sori ter"rascist")

Apepun, selamat berjaya Diego!

i demostraremos a mundo la fuerza de la mano de dios!

15 Ulasan:

bigbrother berkata...

Kalu xde Rooney & co baik main bola sepak pantai je. tp kalu xde Messi pun x best jgk. Baik xde Ronaldo drpd xde dorg.huhu..

meyour berkata...

mungkin dah tertulis kot.....

yang terrer sebagai player di usia muda
bukan jaminan untuk terrer sebagai coach...

untuk senario bolasepak dunia bukannya Malaysia,
di malaysia yang terrer sebagai player die juge boleh bawak team die menang piala malaysia sebagai coach....


kome pikior ler.....

speedrider berkata...

giler boring takdak argentina
terbayang masa zaman Roberto Ayala dulu...

Besi Karat berkata...

argentina harus ada pada piala dunia 2010!

Joe berkata...

(dah ar buat kat Afrika...u know what i mean...sori ter"rascist")

aku pon x suke gak buat kat afrika...sbb masa game nnt dorg tiup menatang ape ntah, tp bunyi tu bingit boleh bagi pecah telinga dengar.

ymn berkata...

2 - 1 ..Palermo score lat minute ...

nami o fish berkata...

aku suka penulis ni.dia kata england overrated huhu!

aku harap penulis ni menulis dengan lebih banyak lagi..

Aku fan Argie sejak 1990 lagi.Final World Cup last minute penalty kepada Germany sungguh menyakitkan hati.

Aku masih berharap kepada Maradona..oh yeah!

medihebat berkata...

england mmg overrated...tak perlu pon...

dewajiwa berkata...

gila struggle Argentina sekarang nie.
berbeza zaman Crespo, Ayala dan teraju utama - Riquelme

gagap berkata...

wahhhh..mana boleh takde england..huh

nami o fish berkata...

Cerita pasal struggle Argentina,Portugal ape citer?hahaha!

Argie on the way..kelayakan dapat nombor 4 aku tak kisah..sampai South Africa baru boleh cerita..oh yeahh!

medihebat berkata...

england kebabo sana...kebabo sini...world cup sekali je menang...kecoh sampai sekarang...lawan ukraine bulih kalah ape cerit...?

Mr feckry berkata...

tak sanggup..sayang kalau tak nampak messi main piala dunia

Shemmi berkata...

ah giler dah tak sabar nak tunggu ko ulas psl piala dunia..

erk bukan.. x sabar tunggu piala dunia kat tv..

smellmymusic berkata...

england overrated? argentina yg aoverrated wey...harap bunyi je lebih...piiiraaahhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...