ANDA SEDANG MEMBACA

35

Review : Manchester United 2 - 0 Rafa Benitez.

Jorji Isnin, November 02, 2009
Kenapa Liverpool terus-terusan menjadi bahan? Tak kesian ke kat The Koppites? Mereka juga punya perasaan. Sedih tau tak bila di tikuskan sebegitu rupa. Apa salah mereka? Apapun, untuk pengetahuan (mereka jarang tahu sebenarnya) kutuk mengutuk itu standard. Makno eh, kalau dah terus kalah tu, terus-terusan aje la jadi bahan. Mujur tak dijadikan bahan-bahan buat kek. Apapun, bukan peminat/penyokong di sokernet aje yang buat kerja keji mengutuk dengan senang hati ini. Dimana-mana aje pelusuk dunia yang sukakan bolasepak inggeris akan gembira mengeji Liverpool. Ataupun, memberi ulasan/kritikan seperti aku baca dalam The Sun ini.

1. "Manchester United and Arsenal play cavalier football, Chelsea are as good on the eye. All three clearly know what they're looking for on the pitch.

But not Benitez's losers. No ideas, no direction, no imagination, no pace, no hope"

2. "What is Andriy Voronin doing at Anfield? He did nothing here. Who is Emiliano Insua? A sorry imitation of a left-back who is hoping to stop attackers by looking at them just like he did for Bobby Zamora's opener"

3. 'Which Liverpool player touched the ball the most in the first half? Sotirios Kyrgiakos. Who he? A Greek with a ponytail who kept passing it to Carragher who kept passing it back to him.

So they had 74 per cent first-half possession - most of which was inside their own half. Benitez, though, claimed they "dominated".

Fulham enjoyed watching the two Red centre-halves give each other the ball as they were hardly ever under threat'

Style?


35 Ulasan:

dingin berkata...

Kah kah kah.

Rafa dah tak ada dalam hati aku dah.

Redz da Tsar berkata...

Hehe... Berkualiti artikel nie...

p/s: bagi aku, mana-mana artikel yang kutuk Liverpool ialah berkualiti

SFB berkata...

bertubi2 kene kitai liverpool ni. Mmg happy kene bahan kot? hahaha

prebet sapu berkata...

afundi Rafa- tagline 'man belon punye!'
haha..
cam raja lawak

amirul berkata...

adeyh..
ksian liverpool..
slh siape?
nak kata total fault at rafa pon x leyh gak..
tom hicks ngn george gillets pon maen pranan gak mranapkan liverpool..
ksian dye kna sorg2..
taon ni luck xde kat liverpool..
mgkinkah taon chelsi taon nih??
they r brilliant..
ape2 pon..glory2 man utd..
hahahahahaha

Shankly berkata...

helo my fren ...
kalah ngan fulham aku masih isap dunhill ..
ihsan dan jariah dari bookie² man utd utk last games. hahaha..

menangkan Fulham mmg tension .. take a lot pain and soul.

but , myfren .. membenam man u 2 - 0.. is the best i ever ..ever and ever .. for this season awesome , glamorious , unforgettable , fabalous and delicious moment ..
wkakakakaaka

Azlan berkata...

shankly: mcm yg tahun tahun lepas, Liverpool boleh berbangga dgn trofi 'berjaya kalahkan man utd/big 4'. Man Utd and chelsea akan walk away dgn trofi EPL/FA/UCL. apa boleh buat, liverpool takreti nk menang lagi. You never walk again. GGMU!!!!!!!

dewajiwa berkata...

KAH KAH KAH KAH KAH!!!

part best:
"But not Benitez's losers. No ideas, no direction, no imagination, no pace, no hope"

demang berkata...

kah kah kah kah kah kah
harapkan rafa
rafa harap bola pantai

avid gunner berkata...

aku paling suka mamat greek tu...lwn budak2 arsenal pun terkial2.....

dingin berkata...

Patutnya The Sun baca Sokernet ni dulu, kem Liverpool malaysia dah lebih dahulu kutuk Rafa dan mamat Greek tu.

apa pun Shankly, kau memang rock.

kah kah kah

MaOi berkata...

kah kah kah.. menang dgn man utd pun dh cukup gembira dh.. lebih kurang sama dengan supporter burnley je.. menang dgn man utd, bersorak macam menang EPL.. kah kah kah.. kesian..

meyour berkata...

'meghoyan'....... itulah ungkapan untuk fans liverpool kini. mereka tidak lagi mempertahankan dan lalu gelak dan terus gelak dengan artikel yg 'membahan' mereka...hahaha


THE BLUES STILL GOT THE BLUES!!!!!

mizu_sama berkata...

keh keh keh

speedrider berkata...

kah kah kah kahhhhhhhhhhhhh sampai aku ter-MC harini.

Oh Me berkata...

aku tak kesian sangat dgn Liverpool....aku kesian liga Malaysia...takde sorang pun cerita keseronokan Kelantan dan Negeri Sembilan masuk final Piala Malaysia....sedangkan ini first time Kelantan masuk final since 1970...

oi cerita pasal liga tempatan lah pulak oi..

Muahaha...

Org Baru berkata...

aku bukan dari kem MU, Chelsea mahupun Arsenal.

Tapi to Liverpool fans, especially Shankly, sudah2 la.. terima hakikat korang kalah byk match. Stakat kalahkan MU pun nak jadi modal, memang sedap la kem lain kutuk.

Alke berkata...

Kadang2 dendam dan geram boley mengkaburi hati dan mata dan pekakkan telinga. Itulah yang berlaku kepada Liverpool, kepada peminat mereka dan yang paling teruk ialah Rafa. Sehingga boleh terkeluar kata - kata yang memenangi piala bukan segala2 nye. Kenapa dia berkata begitu? kerana :

1. Rafa rasa dia dah kalahkan Man United, liverpool kira sudah menang piala dan kerjanya selamat. Ialah, Man United juara UCL 2007/08 dan finalist 08/09. Kalahkan Man United bermakna mereka hebat, ya, setaraf Barcelona gitu.

2. SEJARAH mereka di England sangat hebat, antaranya Juara 18 kali Div 1 Inggeris dan Juara 3 kali Piala Eropah dan 1 kali Juara UCL. bagi Rafa, apalah sangat nak dibandingkan Man United dgn Liverfool? Nak pula Chelski dan Arsenal yang belum menang2 UCL walaupun mpernah masuk final. SEJARAH telah membuktikan liverpool hebat. Ingat ye, SEJARAH.

itulah kemungkinan yang ade dalam benak hati Rafa.

sufianahmad86 berkata...

but , myfren .. melihat liverpool lost again and again and again.. is the best i ever ..ever and ever .. for this season awesome , glamorious , unforgettable , fabalous and delicious moment ..

Shankly berkata...

to azlan, org baru & sufianahmad86 ,

quote of the century
"Rafa Benitez has insisted that he does not need to bring silverware to Anfield in order to prove that Liverpool are successful."
ringkasnya = successful x perlu trofi .

successful= hati senang dan gembira - irfan khairi.

summarynya , successful mebenam man u mbuat liverpool gembira dan senang hati. itulah kejayaan pada hari ini. anak anak ..

hahahahahaha .. YNWA

sufianahmad86 berkata...

thanks shankly kerana membalas komen saya..
i still respect anda..
yeah!!

successful mebenam man u mbuat liverpool gembira dan senang hati. itulah kejayaan pada hari ini..

itu sahaja??it is all liverpool able buat ??
r u kidding??

avid gunner berkata...

semoga liverpool tabah melalui hari hari sukar ini...sob sob...

R.K berkata...

dude shank,
"quote of the century
"Rafa Benitez has insisted that he does not need to bring silverware to Anfield in order to prove that Liverpool are successful."
ringkasnya = successful x perlu trofi .

successful= hati senang dan gembira - irfan khairi."

untuk ape main kalau kalah xde silverware, hutang club banyak, tak boleh nak main dengan baik sbb faktor emosi@semangat juang.. main untuk gembira biarpun kalah is oke. masuk liga taman-taman..main petang-petang.

pecat je rafa,20 juta berbaloi jika liverpool boleh at least bersama mewarnai lagi EPL.
Kalau semua pemain tinggalkan liverpool baru tahu. tinggal Stevie G ngan rafa la main 2 orang.
YNWA yet kopps.

Our Blood Is Blue.

MaOi berkata...

diorang dh takde modal dh tu.. modal sejarah dh basi.. tinggal modal menang lawan man utd aritu je la pun.. kah kah kah..

dh nama pun loserfool.. tak menang silverware pun takpe.. dasar loser.. kah kah kah..

FdausAmad berkata...

Lu bagi teruk sangat ni jorji..

Azlan berkata...

shankli: kalau menang trofi tak bermaksud sukses, kalau dh menang nk kira mcm mana nih? gua pening la. fan man utd, arsenal & chelsea, kita nk kira mcm mana ni..sejak dua menjak ni kita je yg dpt trofi. yg x dpt trofi kata boleh kira sukses dgn dapat 86 point & menang dgn man utd. Burnley pun boleh kira kelab kaya dgn sejarah la kalu gini.

Azlan berkata...

succes mender kalu dlm team cuma ada 3 org je yg layak dipanggil pemain bolasepak (torres, gerrard, benayoun). Yg lagi 8 buat apa, main telur?

ayobkelubi berkata...

bak kata vovin, karma is an interesting stuff, tapi kalau diam menikus katanya mmg takde telor lak, bila bising, katanya riuh sekampung pulak?.
ker nak kena komen yang siap dengan fakta/sejarah segala tok nenek baru boleh senyapkan mereka yang benar2 anti liverpool ni?.

ni yg buat aku nak hanto surat komplen kat sokernet nie.

gila betul, selang 3 minit dua orang kena buang..mmg giler betul ahad hari tu, aku sendiri tak faham jadahnya dia keluarkan torres ngan yahudi mabuk tu..masukkan makrop yg mmg takde hati nak main kat liverpool lagi. adeehhh..

azlan aka lair berkata...

ayobkelubi: ko ni penyokong liverpool ke anti liverpool?

p/s:- udah udah ler tu psl sejarah. bosan la wei.

Alke berkata...

quote of the century
"Rafa Benitez has insisted that he does not need to bring silverware to Anfield in order to prove that Liverpool are successful." kalau aku Liverpool fan, aku bakar je kete Rafa tu.Tak kesian ke dia dengan penyokong Liverfool? menanggung duka berminggu - minggu? Keluar statement bodoh. how much time do you want? berapa banyak lagi duit yang diperlukan? Betul kata football pundit, season nie, akan ada team dari dari big 4 yang tumbang diganti dengan tea cap ayam atau man shitty.tak sangka lak liverfool, ingatkan the gonners

Oh Me berkata...

yeah sekali sekala Liverpool down....

tapi bila Liverpool on top form, dia menang CHAMPS LEAGUE, FA cup...

Bila Man U On top form dia menang semua

Bila Chelsea on top form dia menang Liga dan FA Cup...

Bila Arsenal on top form...dia beat team lain...tapi dah 5 tahun abuk pun tarak! kah kah kah....

medihebat berkata...

dulu: liverpool bangga dengan pencapaian mereka dan cuba untuk mengekalkan kejayaan demi kejayaan dan menghadiahkan hasil kejayaan untuk kegembiraan para penyokong...

sekarang: kejayaan silam membuat penyokong liverpool ADA MODAL untuk berbangga dengan penyokong kelab lain...penyokong kelab lain juga gembira dengan KEJAYAAN SILAM liverpool sebab KEGAGALAN KINI masih diteruskan....

eddie dewanaga berkata...

untuk mengurangkan defisit Liverpool, next season akan ambik Wan Jamak ganti Rafa, itupun kalau N9 menang piala Malaysia dan Sokernet bikin entry besar-besaran puji N9...

Liverpool juga akan jual balik Alberto Aquilani dan gantikan dengan Ramlan Askolani... hahaha.

*bila cerita pasal Ramlan Askolani, teringat Subadron Aziz dan player2 KL zaman semi-pro dulu... those were the days...

born:dead berkata...

YNWA... You Need Weed Awayway

pakkordi berkata...

Nak kutuk, kutuk la wey. Tak kudis pun. Kalau kudis tu, skit skit ada lah. Tak lah sampai naik fungus. Cuma lu orang kena berdoa selamat dunia akhirat lah supaya jgn liverpool termenang EPL season ni dah la.

Yes, team gua tengah lembap skang dan tak nampak tanda2 nak kering very soon, tapi gua optimis, they can do better. Cuma kena buang yang keruh amik yang jernih.

MU, chelski, gonners pun tak lah hebat sangat gua tengok. Kena gegar skit, terpelecok gak kaki. So, jgnlah megah sangat bro.

XxOoXO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...