ANDA SEDANG MEMBACA

28

England Belong's To Me.

j or ji Rabu, Jun 30, 2010 ,
Kenapa aku memilih skuad England?

Tanya seorang kawan pembaca SOKERNET sambil tersengih-sengih. Bagi beliau dan beberapa peminat bolasepak, ianya adalah satu pilihan lucu. Memilih sebuah pasukan yang lemah atau tiada harapan untuk menang World Cup adalah lucu atau tiada ilmu dan sejarah bolasepak? OTK!

Kenapa tak boleh? England adalah pasukan feveret aku. Menyokong England memberi kepuasan dan juga stress. Aku tak dapat semua itu bila menyokong Holland atau Portugal. Aku juga benci dengan gaya permainan mudah jatuh Gabriel Heinze dan Argentina. Aku memilih England kerana England dekat dihati. :P

Menyokong England tidak kelakar. Menyoal kenapa sokong England itu yang 'lucu'.

Skuad England dah balik. CRAPello terus terbang ke Swiss, ke rumah rehatnya, 2 jam selepas touch down kat Heathrow. Rooney dah terbang ke Barbados. Semua pergi bercuti selepas 'PENAT' bermain di World Cup. Bercuti merangkap lari dari tekanan media dan peminat yang sedang panas!

Aku baca The Sun dan Daily Mirror, memang media dan pundit-pundit serta pak lawak sedang meriah berpesta mengeluarkan pendapat masing-masing tentang England. Pendapat Roy Keane antara yang aku baca agak 'make sense'. Peratus yang menyalahkan pemain dan CRAPello 50-50. Semua beri pendapat termasuk kita di SOKERNET. Menyokong England memang meriah.

Dah tengok lawak Hitler tentang perlawanan England dan German? Cari di Youtube. Aku tak reti nak letak disini. Juga lawak bergambar garisan gol yang dibengkokkan ke dalam. Juga beberapa berita tentang MUTU pengadilan di World Cup. Semua hal pengadil habis kene korek bila buat silap. Pengadil yang mengadili perlawanan England dan Germany pernah digantung 6 bulan kerana tuduhan rasuah bolasepak. Untuk rekod FIFA telah mengantung terus tugas pengadil dan penjaga garisan perlawanan England/German tersebut. Padan muka!


Aku tak mahu sebut, jika gol Lampard dikira, mungkin corak perlawanan akan jadi lain, atau terdapat pakatan secara sulit dari Amerika Selatan atau FIFA atau apa saja, tetapi aku suka nak kata yang pengadil dan penjaga garisan malam tu memang G A M P A N G cap ayam makan taik!!!! Arghhhh!!!

Stress macam ni yang penyokong pasukan lain belum dapat atau mungkin tak dapat.

World Cup belum habis. Aku tak mahu ketinggalan jadi aku sokong Jepun pulak. Sebab Jepun pasukan Asia. Bukan sebab aku lalang la Kareem. Kenapa Kareem? Salah ke sokong 2 pasukan dalam World Cup? Takkan aku nak sokong England lagi, England dah balik England! Tak tau ke? Aku jarang response pada komen, tapi bila aku kata Japanese Porn Is The Best, aku betul-betul serius.

Sekali Jepun kalah penalti! WOW! Kira hebat! Takpa, lepas ni aku sokong Ghana sebab Ghana masih ada dalam World Cup Kareem. Hi Kareem. :)Aku nak Ghana musnahkan kuasa Eropah dan Amerika Selatan, Tengah atau apa saja Amerika.



Killer Dancer. Aku suka gaya tarian dia lepas score.

Go Ghana! Go Ghana! Go Ghana!

28 Ulasan:

fikiranlicin berkata...

gua sapot team yg tak pernah angkat cup.

Cik EkA @ ChiKa berkata...

amik ko kareem....

Pet Shop Boys berkata...

Very well written, honest and charming.
go and read what Kam ramlan said about supporting Inggeland.


http://mataharibooks.com/gol/kam/england-vs-germany/

Sang Karipap berkata...

Ni entri khas untuk kareem ke ni? Hahahaha

meor-name-depan-ku berkata...

mase maradona buat 'hand of god' pun cam tu jugak alasan.... "kalau gol tu tak dikira, mungkin corak permainan akan berubah"....

padahal jerman anta anak-anak ikan jerrr kot..

nampak sangat berry pancit, ozil pun 'tak terkejor yop'....

mohd zool berkata...

Tahun 1966, gol dari Geoff hurst tak melepasi gol pon... tapi dikira gol. So kira 0-0 la....

talkIZcheap! berkata...

kesian kareem... waka waka!!

yuu donaghue berkata...

sebab england laaa sepp blatter bukak balik fail cadangan teknologi dlm bolasepak....
england anak emas beb...sume citer kite bole tau...sume game kite leh tgk...cam manutd laaa....
so watpe sokong team y x dpt liputan...pastu marah2 xdpt publisiti...dah korg x sokong england tu watpe...
btol x ji?

pakkordi berkata...

Mempersoalkan kehendak seseorang nak sokong team mana, nak kawin dengan sapa, nak pakai spender atau tidak adalah hak masing-masing. Gua rasa tak der lah masalah besar pun. Tapi kalau memperlekehkan taste seseorang, itu tak boleh lah. Tak gentle.

Jorji, jgn sokong Holland. EPL lu handal, tapi WC2010, lu bad omen bro. Keh keh.

CM berkata...

standard kareem la
gua support itali pun kena bahan
team gua kalah, nak buat camne
bukan gua manager
kalau gua manager, gua dah tibai sekor-sekor player itali yg main mcm haram (hampir semua).

betul la tu pakkordi ckp,
tak gentle la perlekehkan taste.
nak perlekehkan team tu yg bangang takpe la kot

gua pun support gak england sikit-sikit sbb epl,
tapi dah memang main mcm haram, nak buat camne

fakiu la kareem

Pet Shop Boys berkata...

kata Pak Kordi gak yang paling rasional ...

Always trust people who play golf...

England anak emas? come on... kes gol tevez pun jadi isu untuk rakaman video jugak.

Kalau England anak emas, harus ada rematch England vs German..silap2 Argentina 86 pun ditarik balik kemenangannya...itu baru kira anak emas

kucing berkata...

pelepupp! amek sebijik tepat di muka. kah kah kah. alahai kareem pulang petang.

janggout berkata...

mana boleh ji. ghana jumpa team aku nanti wei. dah la team aku takde kem kt sini. cis

henrymevez berkata...

Memetik petikan 'drama' Hitler, bukan aku buat suka2 ye...

Officer1 : Fuhrer, we always have counted on Klose and Podolski...

Fuhrer : Klose and Podolski are Polish!

Officer1 : Fuhrer, that kid Ozil has already started scoring..

Fuhrer : Mezut Ozil is not a German name! He's bloody Turkish!


Haha, itu yang dikatakan development bola? Lawak la jerman....

meor-name-depan-ku berkata...

sebab tu gua rase europe punye bola better than latin.... german,france,portugal dan holland.... negara membangun dan maju, so ramai la imigran...

england, mungkin sebab ade oasis. bola? ntah...

sape jer nak berhijrah ke brazil atau argentina....ptuiihhhh!!!! lagi malang ade duk situ..

BanDeLa berkata...

kan karem da kena....kesian karem...dia terjun dengan labu-labunya....kehkehkehkeh....

sokong la team yg masih bermain d wc2010...:D
p/s...j or ji da join team dingin la nie kan...

Nyahmampat berkata...

Long Live For The Queen...

SocketWorld berkata...

poland? turki? x nak tambah Ghana?
Boateng Ghana? Boateng German?
portugal amik player Brazil?
Singapore pun amik tah sapa2...dll.

tu pun nak heran/lawak?..
dah kalah/tersingkir... mcm2 ALASAN..
lu pikir la sendiri..


sokong Paraguay.

meen berkata...

Klose, his fathers nationality Germany.
Podolski, moved to Germany since 2 years old, given nationality.
Ozil, Turkish blood but born in Gelsenkirchen, Germany.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

tapi bila aku kata Japanese Porn Is The Best, aku betul-betul serius....

aku sokong yes yes

Kakashi berkata...

Btol2.. Sukeati la nk sokong team mana.. Xkn la org algeria nk skong german. Xkn la kte nk bahan org hull city sbb skong team die.. Hak msg2 r..


go go spain!

kareem berkata...

Cik EkA @ ChiKa berkata...

amik ko kareem....

Amik ape?ade jual 'barang' ke?


CM berkata...

fakiu la kareem

Lu blaja tinggi2, ni hasil die?

Kpd jorji, gua sokong kebanyakan team dalam world cup. Kecuali england la...Haha. Gua sokong ikut match. Contoh macam USA lawan Ghana, gua sapot USA. Kalau Japan lawan Paraguay pulak, gua sapot Japan. Kalau Spain lawan portugal pulak, gua sapot Spain. Dan begitulah seterusnya. Ikut selerala. Jadi, gua memang lalang lah...Kalau EPL, orang sokong 2 team, memang dah kena panggil lalang dah(mengikut kes2 di sokernet dulu). Cuma masa World cup ni je peluang utk sokong lebih dari 2 team.

Jadi gua cuma buat lelucon jela yg lu ni lalang bai. Janganla emo(emo2 ni refer pada kes yg tjadi di sokernet dulu jugak).

"Stress macam ni yang penyokong pasukan lain belum dapat atau mungkin tak dapat."

Ade bai. Lu try jadi penyokong arsenal. Dorang kate memang stress. Takpun lu tanye adijaya.Kehkehkeh..

Terima kasih la mengangkat gua dalam entri lu. Kurang2 feymes jugak gua sehari dua ni walaupun dapat maki hamun.

Besi Karat berkata...

"Aku nak Ghana musnahkan kuasa Eropah dan Amerika Selatan, Tengah atau apa saja Amerika."

kalau england masih ada,apakah ayat itu akan ditukar ke "aku nak England musnahkan kuasa Amerika Selatan, Tengah atau apa saja Amerika"?

kehkehkeh!

pepam berkata...

porn japan bising sangat lah.

Jarr berkata...

Fuhrer pon Austrian born..yg penting darah aryan tu ada..oh saya suka Fuhrer.

abeih berkata...

bila la player2 malaysia bleh nari zapin kat WC???

Sang Karipap berkata...

Tunggu 2050 la gamaknya. Kah Kah Kah

pokdegrunge berkata...

england epl boring3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...