ANDA SEDANG MEMBACA

7

Tangan tuhan world cup 2010?

dingin Sabtu, Julai 03, 2010



Suarez dan tangan tuhan. Kredit soccernet orang putih espn

Pada tahun 1986, tangan tuhan Maradona berjaya menjaringkan gol, dan pada tahun 2010 tangan tuhan Suarez pula sebaliknya, tangan tuhannya menghalang bola daripada gol. Ini menerangkan mengapa banyak ajaran sesat muncul di belah Amerika Latin. Banyak sangat tangan tuhan.

Perlawanan Ghana dan Uruguay dinobatkan sebagai perlawanan paling dramatik setakat ini, bagi world cup 2010. Lebih dramatik berbanding drama Gerak Khas ataupun Akademi Polis.

Walaupun tak sedih, aku terpaksa buat2 sedih jugak, pasal tim aku adalah Nigeria dan Ghana. Nigeria dan kena ban tak boleh main 2 tahun. Ghana ni tak tau lah nasib macam mana. Ok lah kot nasib mereka sebab mereka fight gila-gila. Paling malang, Korea Utara, kena hantar pergi lombong.

Kalau kat Malaysia, mungkin kita boleh mohon perkenan Sultan bola hantar pemain Malaysia ke Shah Alam, kerja kilang kerusi . Orang Malaysia terutamanya orang Melayu kan suka berkias-kias. Jadi dengan harapan, apabila sudah membuat kerusi, mereka tidak lagi bermain seperti kaki bangku.



Mengecat bangku memang sedap kalau buat kat tempat teduh

Tidak mengapalah Ghana. Tapi puas hati jugak aku, tim Afrika kalah pasal aku nak tengok muka Afrika2 ni sedih, menangis dan tensen. Puas hati tengok. Dengan harapan juga, takdelah Vuvuzela bodo tuh.

7 Ulasan:

P.O.N.G berkata...

yaa...vuvuzela yg buduh....dah jadi bengong ngan bunyi menatang tuh....

agak korang la kan..time EPL start nnt...ada tak mat saleh2 yg beli vuvuzela...time diaorg gi tgk WC hari tu..gi tiup menatang tu???
hmmm.....

Shankly berkata...

berkuatkuasa serta merta aku declare -
aku sokong uruguay

masa dia kat Man U dia jadi si polan bin sipolan.
today is Forlan.

Wan Perlis berkata...

kesian ghana kalah tipis

mietxer berkata...

Suarez was the hero of the match...Terbaeekk...akekeke
kalo bkan sbb suarez tuh,uruguay dh out dah..aku rase ble blik uruguay tu,ble dpt gelaran datuk tuh..
credit to suarez*

Obefiend Weiland berkata...

kaki bangku... buat kerusi

nice analogy man!

kareem berkata...

Gambar yg 1st tu edit pakai paint ke..

-en.sani- berkata...

dia blaja dari thierry henry tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...