ANDA SEDANG MEMBACA

73

Sokernet : Quote of The Day

FdausAmad Jumaat, September 24, 2010


Quote di atas mengajar kita 3 iktibar berguna:

1. Jangan amalkan Blaming Culture - macam contoh quote

2. Kalau nak kritik, kritik lah masa kita dalam pentadbiran/organisasi, bukan berperangai kecut telor dan bersikap 'cari makan braderrr..', dah keluar dari pentadbiran baru nak kritik!, Fakingg helll!! - juga macam quote di atas

3. Jangan tuduh orang lain tak tahu pasal bola, ajak masuk padang dulu tengok dia punya passing macam mana, lepastu bandingkan dengan ukur lilit perut Rafa Benitez..baru boleh cerita..

73 Ulasan:

Emmet Muhamad berkata...

tgk la inter pun bakal jd sampah

Lann Shaukani berkata...

hahaha! f u rafa

SFB berkata...

mamat ni mmg punca. Inter aku rasa lama2 nanti jadi mcm Liverpool plak.

Obefiend Weiland berkata...

im sorry but liverpool IS NO a football club

its a sandarkan pada kenangan emotional support group

you know this is true..

blitz berkata...

itu hari bole pulak mamat ni samakan milito dengan crouch..

Lann Shaukani berkata...

"im sorry but liverpool IS NO a football club" -- kejam gila. hahaha!

Shankly berkata...

lu lagi bangang bro.. itu dah jadi guideline aka fatwa dlm pelosok dunia, mana² tmpt, organisasi , tempt kerja . tak boleh kutuk mgmt on public.
dah keluar dr oraganisasi - lantaklah nak cakap apa pun !! berani kah lu kritik lu punya boss ??
cakap belakang boleh lah.

FdausAmad berkata...

Kahkahkah..emo emo emo..kahkahkah

Shankly berkata...

oh yah .. bukan lu kah yg bukan main berkokok nak ajak bersabung ngan FAM - hahaha - FAM x tahu pasal bola lah- football is passion lah , apalah wat is diff ngan kes rafa!!.
beza nya rafa x kena denda sbb dah d luar negara.
what happend klu dia di malaysia dia akan menjadi jurulatih yg pernah kena denda aka surat tunjuk sebab aka gantung . hahahahaha

blitz berkata...

kah kah kah.. betul punya marah orang tu..

FdausAmad berkata...

Bring it on haters!!, yes!

Kahkahkah..bring it ooonnnnn!!

iR berkata...

mgkin salah mak fara benitez ngandongkan dia kot.. mak kenny daglish senyum jerk..huhu=)

FreeMen berkata...

rafa punya blaming culture la. bukan liverpool. blaming culture ni kat sapa2 pun ade.

Obefiend Weiland berkata...

but in all honesty.. does gillet and hicks know anything about soccerball? i reckon they know nothing. rafa is know for his lits of FACTS. This one seemed spot on.

Jarr berkata...

semalam inter titik bari 4-0...cantik game tuh...anda merindui rafa?:p

Diaz berkata...

Sudah2...jangan bergaduh. Mmg ternyata betul apa yang shankly tulis
kat atas, dan penulis entri ni mmg betul2 tak boleh pakai punya orang.
Tgk kan dah terkena kat dahi sendiri?....lawak lak aku baca counter
komen drp shankly tuh...
Anyway, Liverpool mmg tgh sakit skang nih, so terima ajer la. Klu ada
'keajaiban' nnt, (kalau ada), baru la aku akan
kembali respect kat diaorg...harhar...

FdausAmad berkata...

Bring it oonnnn!, belum panas lagi ni...

Bakar lagi...kehkehkeh.

abeih berkata...

hahahahahahahaha

aranhellstorm berkata...

gua pasti rafa pasti sudah berbuih mulut bertekak kat dalam board room dengan owner pasal polisi/halatuju/etc etc. Dan kalau dia meluahkan rasa tak puas hati dia pada media, sudah tentu dia kena tiow dengan board of directors/owners. silap2 kena sack terus.

tapi macam biasalah rafa atau mana2 manager lain pun kalau dah blah mesti ada komen2 pasal kelab lama. Tony Cottee masa blah dari Selangor dulu pun kutuk2 Ismail Ibrahim.

Tetapi dunia ini memang kejam, Sokernet lagi berganda2 kejamnya terhadap fan Liverpool. Aku tak tau la sama ada Shankly, jarr atau Linda Radzi pernah jentik telor korang dulu agaknya kot sampai sakit hati sangat.

Tetapi aku tetap akan terus mengharap akan ada sinar bahagia selepas ribut taufan yang melanda ini.

YNWA!

Jiraya berkata...

we trust in you rafa (quote: penyokong liverfool semasa rafa di anfield.hahahaha.

mekdonel berkata...

Gampreenggg pidomat!

Lu sajeee buat social experiment kat budak budak Liverpool ye. tak baik dowh buat experiment ke atas perasaan manusia.

To those affected,
Kemarahan dan ke emo an lu orang memang sengaja di korek korek supaya tersembul keluar.

Kalau emo tu, kira pengulas berjaya la..kalau tak emo , kira pengulas fail la..

GGMU!!

frwls berkata...

sekali lagi, aku rindu artikel yang mengatakan chelsea dan man. city adalah kelab hodoh.

thumbs up kepada pengarang artikel yang original.

kareem berkata...

ah rafa benitez ni mcm la power sgt nak blame itu ini...Kalo mourinho quote gini xpela gak...

abeih berkata...

At a football club, there's a holy trinity - the players, the manager and the supporters. Directors don't come into it. They are only there to sign the checks.

- Bill Shankley

alan zed berkata...

benda yg lepas jgn dikenang, pidomat...

pakkordi berkata...

Belasah aje lah geng. Mana J.Love ni?

Jarr berkata...

pakkordi, bila nak ngeteh ni..
nak golf mmg tak dpt la..aku main lucky ball buleh la..kah kah kah...

julu berkata...

korg sume dh abes puasa enam??..
ehek..

jamsarisabian berkata...

gila punya emo mamat shankly nih..nih mesti pembawakan letak bet kat liverpool menang carling cup nih..haha..

pingu berkata...

Benitez bagi menang Champions league ape.. ok r tu.. baik r dari Chelseyh ng Arse!! huhu.. *Pembakaran sampah di tempat yang lapang!!

Obefiend Weiland berkata...

pergh ada orang quote dari Shankly Bible sial!

lol

pakkordi berkata...

Jarr, weekend ni punya game layan mana-mana kedai yg confirm pasang game Liverpool lah. Buatnya tokeh kedai takde taste pasang game lain, tak ke haru.

Jarr berkata...

Pakkordi, gua syak kebanyakkan kedai dah kena brainwash ngan pidomat,jorji ngan nazri...tapi bistro2 terpilih masih setia pasang game Liverpool...kalau takde aral nanti gua pm kat fb lu wa punye nombot...salam.

talkIZcheap! berkata...

bukan brainwash lar, Jarr... tapi kembali ke jalan yg benar.. heh :P

Jarr berkata...

jalan benar jalan mana izz?jalan setan?kah kah kah...:p

talkIZcheap! berkata...

jalan kemenangan... keh keh keh :P

Mukmin Selamat berkata...

jalan kemenangan ke jalan cari ontong?

H&G tak tau langsung pasal football, diaorang beli sebab bisnes. effing shame.

talkIZcheap! berkata...

menyoo untung ke? huhuhu...

ayobkelubi berkata...

ehem,

amboi ke main lagi ustaz ni.bakar tak ingat punya...jgn emo macam2 kawan.

cari balik quotes yang "menarik" dari pak alex "komang" ferguson tu, tampal balik dlm ni. abih cerita..

tak pun tampal gambo pak alex jadi 4th official last season tu pun ok apa?.

keh keh keh

ehem, amboi ke main lagi ustaz ni ek?.

Jarr berkata...

yob tahniah ye yob...hehe.

YNWA

linda radzi berkata...

pergh!
sifat kejam tu memang la tak dapat dinafikan pada entri di atas mahupun komen daripada obe.
tapi, mengapa rafa benitez?
apa kena mengena rafa dgn liverpool?
bekas manager?
so apa kes dgn bekas manager yg terdahulu?
rafa teruk ke?
citer la tentang ex manager yang lebih teruk dari ini.
yang tak pernah menang apa2 piala sepanjang mengemudi liverpool ke.
rafa dah jadik history dah..
ni apa ke hal citer pasal history2 ni.

kredit skit kat shankly yg memulangkan paku buah keras.

untuk point no. 2 tu,
saya rasa satu planet bumi ni, atau mungkin seluruh bima sakti ni tau,
apa masalah rafa kat liverpool tu,
dan apa masalah antara rafa dgn management segala.
apa yg dia tak puas hati sgt.
saya pasti yg hal2 sedemikian pernah ditelagahkan sesama mereka di dalam bilik board.
dan media juga pernah widely covered benda2 ni semua.
kes robbie keane dan owen mungkin boleh dibuat rujukan.
nak sumber kardio?
tak payah la ek..
saya tahu anda semua setuju..
dia di sack(apa yg kita dengar la kan, the truth, kita tak tau),
kerana prestasi buruk musim lepas.
itu hanya salah satu faktor penyumbang sedikit je.
semua org tau yg dia ni degil, stubborn.
faktor besarnya ialah;
dia dah buat dah kritik2, maki hamun, jerit2, tak puas hati apa bagai semua kat BOD atau management.
depan2 muka lagi dalam opis.
tapi dah tentu bukan secara terbuka la.
dia kena jaga majikan gak.
bila dia dah kuar, liverpool bukan lagi majikan dia.
jadik dah tentu dia boleh luahkan benda2 depan media.
takde teloq lagi ka?


untuk point no. 3,
hmm terlalu dangkal.
sedih saya membacanya.
bagi saya satu nama pemain bola sepak yang mempunyai pencapaian hebat,
berjaya sebagai pengurus setelah bersara.
zaman rafa sebagai pemain dah tamat.
dan sebagai pengurus, kena la act like pengurus.

perkara wajib ialah membela perut.
tolong jangan bgtau saya yg pak alex, mourinho, guus hiddink, wenger pernah menjadi idola sesiapa masa zaman mereka masih bermain bola sepak dulu.
kita kenal pun tak dengan nama2 tu.
ok guardiola penah memenangi piala eropah pada zamannya. tapi masih lagi kita tak kenal.
sehinggalah beliau menjadik pengurus barca.
nama2 di atas yg saya petik tu,
boleh plak nak suruh rafa masuk padang tunjuk skill passing. adoi.

Jiraya berkata...

kak linda dah bagi statement tu.....panas dan pedih. in rafa we never trust u, quote sekarang la.

talkIZcheap! berkata...

koleksi komen cik Linda kat sokernet ni saja aku rasa dah cukup nak buat blook dah ni, mgkin bakal mengalahkan 'Hilang Punca'? :P

ayobkelubi berkata...

jarr : terima kasih.

hah, kan akan linda radzi dah komen.

lu lah ustaz, buat orang marah raya-raya ni. kena pulak dengan norhampton town. lagilahhhhhh pedih...adussss..

kawan-kawan, nak buat macam mana?. tahan aje lah. menang piala nanti baru boleh kaunter balik kaw-kaw.

macam citer tamil.hero kena kalah dulu. keh keh keh..

FdausAmad berkata...

Kahkahkah,

Linda..linda..malam esok turun USJ19 tak?,
Turun la kasi sokongan...

Yang point dangkal tu malam esok kita dalamkan lagi...

pakkordi berkata...

Linda ni tgh PMS kut. Steady dik, steady.

FdausAmad berkata...

AyobK..

Dah 18 kali lu janji nak turun,
malam esok jangan bagi alasan mengada ngada macam jarr selalu buat.

iKHwAn berkata...

masalah nyer citer tamil sejam pahtu dah nampak dah ciri2 nak menang hero ny tu n d ending of d story pun confirm mng.. but LIVEPUL??

Jarr berkata...

eh aku plak kena sudah nye....gua kan baru kuar spital, mana bleh turun padang lagi...insyaallah dah sembuh kecederaan ligamen osteoporosis nikopolidis aku ni, aku turun memeriahkan majlis..

hantuLongkang berkata...

oit.. rafa dah buih mulut kritik... ko baca berita MU n mainstream saja memang la tak jumpa... zzzz
adakah anda tak tahu apa2 pasal liverpool? hehe, dah agak dah... miahaha

saat omar berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ayobkelubi berkata...

ustaz!

lu buat gua gelak beso..main giler ustaz.bini dalam pantang lagik.mana leh tinggal lagi.sapa nak mandi anak?. sapa nak cuci berak?. gua yang sandar pada kenangan ni juga kena buat semua dulu ustaz!. rilek2..ada hari. gua datanglah. :P

kuzer berkata...

livefool...livefool...apela punye malang naseb...kalah lg...

Luca De Ketiak berkata...

pung pang pung pang rafa best, liverpool power, berbatov kaki pengkor, gerrard suka cium kamera la, sume masing2 cakap masing best, tapi bila ajak main futsal, sume kepala konek masuk dalam kerandut..

faking..

hi linda,
jangan lupe malam besok tau. kul 10 malam. kalau bleh jadi keeper, senang sket abang tengok-tengok nanti.

Jarr berkata...

kah kah kah...lu ni mmg arr luca...

julu berkata...

kah2...
xkan linda pn konek masuk kerandut.. kah2

blitz berkata...

talkizcheap : blook koleksi komen linda tu nanti, letak title hilang punca pun ok.. memang liverpool tengah hilang punca pun skrang ni.. hahahaah..

Diaz berkata...

Satu lagi aku perasan...

Tak ART langsung lukisan rafa kat atas tuh, lawa lagi anak sedara
aku lukis...

The Charlatans KL berkata...

rafa ni banyak songeh la, reti nak blame orang lain je. entah bape banyak duit dia dah bazir, konon nak beli unknown entity macam wenger la kan, turns out hampir suma jadik flop. pastu dok mintak lagi duit, sampai bila beb? dah la main bola kurang attractive, long ball memanjang. at least under voy hodgson ni aku tengok passing game ada improvement sikit la. the truth is rafa sendiri yang destroy livepul, perangai degil dan keras kepala macam batu. menang 2005 champs league tu pun sebab pakai team yang diwarisi daripada houllier. senang cite, rafa = overrated. ni pandangan aku. kalo rasa salah tolong betul kan.

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

sebagai fan liverpool wa terpanggil untuk menyokong fan2 liverpool..

wa sokong sume fan2 liverpool..
diorang memang best..
diorang x mendiam diri bila di kutuk sebegini..
diorang terima kekalahan seadanya..

yeah..
saya sokong liverpool sebab liverpool punya fan yang paling best..

cuba kalo fan man u kena kutuk apa diorang buat..
kompom xde komen panjang2 macam fan liverpool..



YNWA

talkIZcheap! berkata...

aku flight sok kul 10pm, so alasan kukuh tak dpt join [cam penah join je, huhu...]

@blitz: btol jugak tu, huhu...

aranhellstorm berkata...

charlatan: gua rasa pasal long ball tu lu mungkin silap kot. gua boleh bagi koleksi season highlight gua dari tahun 04/05 sampai 07/08 season. Houllier yang banyak main long ball nak-nak time ada heskey.

pasal unknown tu, dia tak macam wenger beli stok muda remaja tapi rafa beli stok budak2 belasan tahun. wenger beli kurang-kurang main setengah season dekat reserve dah boleh serap terus ke 1st eleven. Tapi wenger memang dewa la dalam bab beli unknown tapi jadi star dlm sekelip mata je.

tapi pasal keras kepala tu aku setuju lah. kalau tak takkan kawan baik merangkap assistant paling setia pako ayestaran blah lepas bgaduh pasal polisi training pako yang rafa tak setuju.

rafa is not overrated, but circumstances dekat kelab yang membayangi prestasi dia dan media inggeris yang over hype kan setiap isu.

masalahnya rafa terlalu poyo, semua nak detail, sepatutnya dia tak perlu fikir banyak2 menda, tapi kalau lepas score 4-5 bijik pun dia sound pasal 1-2 error letih jugak la nak puaskan nafsu bola dia.

talkIZcheap! berkata...

buat pa nak komen panjang leba kalo benda dah betul? heh heh..

*belaja terima hakikat... :P

kardio berkata...

abang fdausamad,

habis tu, pengulas ManU kalau dah 3 orang tu tak kira kecut telur ke?

dah takde modal, janganlah tulis apa-apa. nanti yang keluar artikel menampakkan kebangangan penulis.

Obefiend Weiland berkata...

woy dah mintak maaf for fielding a shite team

now

can we all just agree that JOVANOVIC is fucking shite?

4 games aku tengok dia main.. semua tak menyerlah

lets blame the player kan senang. ha ha ha. espesially if he is shite

macam dulu bila MANU kalah fan salahkan OShea
kalau Chelsea kalah salahkan Mikel
Kalau Arse kalah salahkan Abu Diabolical

FdausAmad berkata...

Obe pinjam la kuota lu kejap...

kahkahkah...

kareem berkata...

kardio is back!!

blitz berkata...

kardio : kalau dah telur lu kembang sangat, meh la join futsal esok..

talkIZcheap! berkata...

dah, dah... Blitz, rilek...

Kardio masih terasa penangan hetrik Berbaflop ujung mggu lepas tu...hahahahahahaters!

chesterchaz berkata...

kardio datang lagi..

(sila guna intonasi tora dtg lagii.. haha)

MaOi berkata...

aku rasa kardio hangin sebab fdausahmad tk letak sumber kardio..

Fauzul Amir Musa berkata...

aku rasa shankly btol la..
penulis entry hentam FAM pun bkn dorng keje kt FAM..kalau dorang keje kat sana x beraninye nak kutuk sultan pahang tu..aku berani bertaruh la..keje gile nak kutuk sultan depan2..Rafa pon manusia gak..ada komitmen pada family, keter, utang..so better die jaga periuk nasik die dlu..

senang citer, kiter waktu sekolah pon ngutuk cikgu belakang2, boleh dikira berapa orang yang penah kutuk dan tumbuk cikgu kalau x puas hati...

ijan berkata...

rndu kardio haha =)

best la fauzul...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...