ANDA SEDANG MEMBACA

42

GUA BAHAGIA..hahahahha

saudagar gaRAM.. Sabtu, Disember 18, 2010
sempoi btol mamat ni..

pengulas sempoi..

rugi gua first half layan kat astro 813..
patut gua layanb kat tv1..

terima kasih kepada haji abdul rahman ibrahim selaku pengulas bersama dengan hasbullah awang..



"terlalu..terlalu..terlalu..dia terlalu..dia terlalu berhati hati.."

"hah..bawok..bawok..bawok bola tu..jangan hilang bola.."

"cepat..haaa..cepat..macam tu hantar.."



terima kasih menjadikan game tadi macam tengok komedi..gua suka..

42 Ulasan:

aiman berkata...

memang best gandingan 2 pengulas tadi..

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

ya ka...gua dah rugi malam nih~~~hadoiii

Kuwe berkata...

"hah bawok bawok la amri bawok!"

babi. senak perut aku dengar. 2 kali pulak tu.

y.a.n.a berkata...

hmmmmmmmmm....
sedih game esk postponed...

'Ariff Ansaruddin berkata...

saya lagi la, satu haram pun tak dengar apa yang kedai mamak tu pasang, buka TV1 tapi suara pecah, plus suara kecoh-kecoh di kedai mamak

asks berkata...

Haha.. macam dengar pakcik-pakcik tengok bola di kedai kopi. Di Malaysia je kot yang ada macam ni. Malaysia boleh.. yeah!
kalau tak silap Hasbullah Awang tu dah dapat title Dato' la..

p/s: malam esok tak tau nak buat apa.. game postponed. ada cadangan?

Marina berkata...

hah.. memang cute je... tiba2 aje keluar penotong penotong.. punya lama dia cover accent dia.. tiba2 terkeluar saat2 akhir hehe :)

el_zafa berkata...

dgr kata 5 match EPL minggu ni kena tangguh sebab salji tebal....

1) Wigan Athletic v Aston Villa
2) Liverpool v Fulham
3) Birmingham City v Newcastle United
4) Arsenal v Stoke City
5) Chelsea vs Manchester United

huh, big match pun kena tangguh.....

talkIZcheap! berkata...

big match pon takleh lawan kuasa Tuhan...huhu

syakir berkata...

Datuk ;..dia pernah bermain PKNS..
Haji(jurulatih PKNS) ;..ye ke ???(blurr)

sejak sultan bola bagi darjah ni, kemain merapu campur melalut..

m_3_g_4_7 berkata...

keh3...

PUJUAN harus d beri kpd smua pemain...

bLaCx3n berkata...

hahak..rugi tgk kt astro td...
neway thniah Kem M'sia..

>>xbes lar super sunday pospone..

Super AL berkata...

sebab tu orang pggl pengulas sukan.

yg kt rtm td tu pengomen(komen) sukan.

haha, wujud ke pengomen?

nu_Ox3r berkata...

sama la ngn saudagar garam 1st half lyn kat astro,2nd half tgk tv1.

"pintu gol 24 kaki,yang satu kaki juga yang dihantar" ulas abdul rahman ibrahim selepas tandukan pemain vietnam tepat kepada Khairul Che Fahmi

Kuwe berkata...

@syakir

HAHAHA. Part tu sampai aku pun blur. Entah sapa pulak yang main PKNS dalam kepala dia aku pun taktau.

Nik Saiful Anuar berkata...

lupekan pengulas, haha

fisrt half main mcm syial, long ball(sebenarnye lbh kepada clear ball ntah ke mane2) dgn harapan targetman(safee) akan counter sorg2 dan score, haha

malaysia msk final, ape ade hal

nu_Ox3r berkata...

@Kuwe

xsilap ak masa hasbullah awang bincang psl khairul che fahmi.

Speed Junkie berkata...

Nampaknye tektik Sokernet menggabungkan unsur-unsur humor kedalam ulasan sukan telah ditiru bulat2 oleh RTM.

Lucy n the gang...boleh saman tu...dapat 20juta masyuk gak tu

.Gory. berkata...

Kerana panik dan John Terry diselubungi rasa bersalah sebab adik dia buat perangai macam dia, maka game esok postpone. Damn!

iKHwAn berkata...

kalau de dato haji yg mengulas mmg gua tak layan dh cenel lain.. kekekek

PELAUNG PULAU berkata...

haha den dah koba... datuk tu sejak sultan bola bagi datuk kat die. makin merapu-rapu... hahaha... campur haji abdul rahman pulak.. sore macam dalam kaset din beramboi yang berbalas pantun tu.hahaha sore kemek die memang gua tak tahan...

die punye alasan takleh blah... bawak amri! bawak amri!... macam kan dia yang coach.. hahahah

talkIZcheap! berkata...

@Nik Saiful: aku rasa masa lawan Thailand pun camtu jugak...

tak tgk game tadi, rumah takde TV, housemate dah angkut pergi rumah baru T.T

keluar mapley plak time game dah abis, apa2 hal pon, good luck kat final...

p.s: akan cuba bersungguh-sungguh untuk tengok final... huhu

ijan berkata...

rugi tgk astro..
tp che fahmi mmg trbaik

keli berkata...

Rmh kalo xder TV da mcm dudok dlm kubor kikikiki.....
Ye ke???
Mmg game m'sia da plan awal2 nk wat formation park the bus beb....Tp mmg kental defensive arr smpi player vietnam kne buang sorg...kompem sedih elly.....
Esk lupekn game super sunday england kite lyn super sunday asia tenggara lg best.....
Gua x tgk tv1 laaa....adoyaii...

PELAUNG PULAU berkata...

se hot mane pon elly tran ha takleh celen lisa surihani.hahaha... forza ragrazzi malaysia

http://kampungbolasedunia.blogspot.com/2010/12/lisa-surihani-ke-indonesia.html

ijan berkata...

header ni plg smrt

hellghast berkata...

hahaha!!!
"pintu gol 24 kaki,yang satu kaki juga yang dihantar"
Pujuan harus diberikan...
tulah korang jangan tak tau Haji Abd Rahman memang dari dulu merepek,aku ingat lagi dia komen masa game liga Malaysia 6 tahun lepas,antara komen dia yang aku takleh lupe..."pemain2 dari pulau pinang diperbuat dari ape" sepatutnya dia komen "apa yang pemain Pulau Pinang buat.hahaha!!!
patutlah dia kena pecat dari Terengganu suatu masa dulu.

Hj Hasbullah Awang walaupun dia selalu terkucil,tapi dia idola aku beb,sebab dialah aku kenal sukan...mana nak cari pengulas yang boleh ulas semua jenis sukan,pengulas2 ESPN pun takleh lawan beb,hahaha!!!

Streetwizer berkata...

kah kah kah...gua tgk bola dr serius jd mcm tgk senario plak...kah kah kah!!!

Sutera_suci berkata...

Memang kelako!

Hasbullah Awang kemain mengulas dgn tomakninah, sekali kalo Haji tu mencelah, hancur..bak ckp streetwizer, macam tgk senario..cite, Lang Buana! haha

baharim berkata...

jgn lah kutuk abang rahman ambe....dia member ambe tu.....excoach team kesyangan ambe ni...ader pengulas cam ni baru la menarik nak tonton bola

THE ZUL berkata...

aku hampir tersemburr dgr dialog haji "bowok amri, bowok bola tu...jgn hilang bola"

"jgn clear err bolaa tu, possession dluu"

epic duet.

PELAUNG PULAU berkata...

@the zul

hahaha epic duet

rtm finally dah jumpa kombinasi pengulas sukan paling kelakar abad ini....

dewajiwa berkata...

dah nyanyuk pun masih diambil jadi pengulas. yang belia macam Minarwan Nawawi (ulas hoki) pun macam sial bodohnya. siap mute audio kalau terpaksa juga layan match tu. dem dem demmmm.

Abu Bakar Atan juga best.

My Side berkata...

hahaha..igtkan aku je yg duk komen gelak2 ngan bini aku tgk bola malam tadi..rupanya ramai yg stress melayan pengulas dr layan bola jugak..haha

nu_Ox3r berkata...

rasa lagi best tgk bola malaysia dgr ulasan hasbullah awang.kalau tgk bola mute audio,hilang kenikmatan beb.orang pekak tgk bola pn xwat cmtu.hahahha

talkIZcheap! berkata...

w/pon takde tv rasa cam duk dlm kubur, tp seb baik masih ada internet... keh keh

Fabhanz berkata...

“Absennya Le Tan Tai juga turut memberikan pengaruh terhadap permainan tim. Tapi saya sepakat dengan pemberian kartu merah terhadap [Pham] Thanh Luong. Walau begitu, kami tetap meninggalkan lapangan dengan kepala tegak.” ujar Calisto dilansir NgoSoi.net

1412 berkata...

aku ingat ulasan DATUK Hasbullah Awang waktu Malaysia vs Vietnam itu hari.

"Kalau dapat score satu lagi, lagi CANTEEKKKK"

Tak cantik der, pengulas sukan bias. Tak cantik tak cantik.

anas saifuddin berkata...

masa game mane ntah.aku lupa nama player.tp aku igt dialog dato hasbullah lebih kurang cenggini la bunyinya

"pemain yang menyatakan nasi goreng ayam sebagai kegemarannya ini gemar bermain di posisi.bla.bla.bla"

makanan kegemeran pon masuk dlm info.terbaek!

3rdfrom9 berkata...

Dato Hasbullah antara pengulas sukan terbaik di malaysia bagi aku sebab dia menggunakan cara mengulas tahun 80an. Sama zaman dengan Dato Rahim Razali dan seorang lagik pengulas kat RTM aku lupe nama. Setiap info berkenan player dia bleh bagitau.

Dia bleh tau player punya nickname, makanan kegemaran, saiz kasut dan macam-macam lagik. Dan kalau korang masa tahun 80an duk menrangkak lagik aku tak tau nk komen.

Sebab masa 80an tak dek internet kena cari info sendiri. Tapi bile dah tua memamg tersasul dan lupa. Rasa2 aku buat masa sekarang RTM belum nak cari penganti kepada Dato.

p/s nasib baik dia bagitau makanan kegemaran. kalau dia bagitau player ini berkahwin dengan anak dato lagik haru.

hellghast berkata...

Apapun aku hormat Haji Hasbullah Awang...korang yang mengutuk tu asik terpengaruh dengan pengulas muda dan pengulas mat saleh yang tau pasal EPL ape jadahnya...try korang ulas sendiri?tergagap2 hahaha...

diaorang dulu cari info sendiri,dari diaorang kita boleh tau info tentang pemain,tidak terhad pada bola sahaja.

itu yang dinamakan pengulas yang berjiwa sukan...hahaha!!!

Hambali ® berkata...

"baik-baik sebut .... Dato tau ... ai ada Dato" Dato Hasbullah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...