ANDA SEDANG MEMBACA

78

Malaysia Menang Pingat Emas

Abdul Sokernet Isnin, November 21, 2011 ,
Bangang abadi!

78 Ulasan:

treacher berkata...

F for fuckri

ZAMZAMMILZAIN berkata...

sohih

kiahua? berkata...

muka nak macam tomok

sutanbalun18 berkata...

Fakri Saarani: Kebangangan dan Kegarangan Abadi

matdarts berkata...

bengong pun ada.......

n berkata...

KEPALA BANA INDON TELAH DIPOTONG OLEH BANGSA MALAYSIA YANG SEMEMANGNYA TERHANDAL DAN TERBAEK..SYABAS BANGSA MALAYSIA! HIDUP MALAYSIA!! HIDUP MALAYSIA!! HIDUP HARIMAU MALAYA!!

SM berkata...

babi, bila aku tengok si bodoh ni ambik penalti, terus pergi kencing. tau malaysia menang bila jiran bakar mercun. babi!

Nwx berkata...

penalti pun xleh skor, macam ni ke striker utama malaysia..

Ajiz Nasution berkata...

peluang 3x 1on1 dgn keeper tak boleh score.. ambik penalti pun tak boleh score.. ini bukan bangang lagi dah.. ini dah tahap maharaja bangang mega..

owh.. congrats kpd seluruh skuad harimau muda..

muhaimin berkata...

dah la bangang,main sondol membe sendiri mcm babi...bangang punye BANGANG

amly berkata...

Tahniah buat Harimau Muda kecuali Fuckri..

ghost warrior berkata...

gua mohon indonesia memberi kerakyatan kekal kepada beliau.

Rashid a.k.a apex berkata...

defend pun tendang penalti lagi bagus...

r.k berkata...

kalau wak-wak nak klaim mamat ni , ghua let go tanpa runding .

Faiqah T berkata...

kepala bana penalti macam haram
kalau kalah, semua dia lah.

Ozgur Cek berkata...

passing fail..
shooting fail..
positioning fail..
stop ball fail..
main striker xreti nk skor..
main midfield pn xreti jgk..
kawan sendiri main langgar je..
buat foul bangang2..
last skali penalti pn xreti jgk nk skor..

btul lah kata Pipi, "Main sentiasa bangang. Bangang yang konsisten"

"Sudah sudah la main bola, Fakri. Bawak bawak la berenti. Ajak kawan kawan lain bersara sekali."

zOnt berkata...

super kepala bana...seswai dengan kepala dia...kepala bana punya kepala..bapak segala bana...banana...well congrats to all harimau except kepala banana..

se7en berkata...

fakri = torres

sinach zawawi berkata...

mamat ni super bangang.patut nama fakri jadi bahasa carutan yg baru. cth ayat, "fakri la kau ni", "fakri off!!"..

tapi yg peliknya nama naik je dlm skuad HM.ape ade kabel besar ke mamat ni?

siputgulung berkata...

kalo msia ade fantasy league,gua xnk masokkan budak fakri ni dlm team gua

MENJ berkata...

Hahaha could not agree more with you guys. Tapi kita menang!

GGMU berkata...

kekadang aku hairan..Arsenal kena belasah 8-2, ko masih sokong Arsenal, Man Utd kena belasah 6-1, ko masih sokong Man Utd, Chelsea berterusan kalah ko masih sokong Chelsea, Liverpool dah lama tak menang piala, ko masih setia..tapi dgn negara sendiri ko tak boleh nak bertolak ansur. sedarlah...Malaysia main level MALAYSIA..bukan level EPL atau La LIGA. Dgn level MALAYSIA yg tak power ni pun, kita adalah kuasa bolasepak ASEAN. sedarlah kedudukan kita..yg penting negara kita menang. setiap player adalah hero negara. korang main pun tak sampai level Fakhri tu sebenarnya.

john berkata...

konek mana konek!

SyDen berkata...

kah kah kah ramai pulak penyokong Malaysia sekarang ek.

r.k berkata...

bangang GGMU ni . sebab tu sokong ManU . sokong tetap sokong tapi kalau dah super bana bana , nak cakap main pawer jugak ke ?

kalau dekat tempat fakri tadi izzaq atau azwari , kita tak payah susah-susah ke penalti . kita even boleh dominating the result . prestasi bana bana ni ditaksir dari first match lagi .

kalau any of us main dah selevel pemain Malaysia , mesti lah pemain malaysia tadi duduk sorak dekat mapley sahaja tengok any of us bermain di GBK . takkan nak komen pasal bolasepak sendiri pun dah tak boleh .

patutlah bangang , sokong ManU .

wkwkwkwkwkwk .

yazid berkata...

Konek GGMU. Konek

GGMU berkata...

r.k: patutla bangang..ko ni bangsa indonesia rupanya.

p/s: kaki bangku mmg layak utk mengutuk aje kan.

yazid berkata...

R.K melampau lah kau

Pert Doherty berkata...

power budak ni

yazid berkata...

R.K = Raja Konek?

kobetz berkata...

nth2 ggmu nie fakri kot..
;-p ko balik nnt txt aku.. ade keje kosong kat 7e bwh uma aku..;-p

aksara - bluncr?

rashideeshukri berkata...

tahniah buat Harimau Malaya. kepada Fakri, sila la bersara. lu ni buat rakyat Malaysia dapat dosa kering je tiap-tiap kali lu main.

tapi gua tetap berterima kasih kepada lu sebab kalau bukan pasal lu, kita tak pergi final pun.

r.k berkata...

u mad bro .?

baik yazid , saya mintak maaf . taknak komen melampau . saya takut . wadefak . im not new to sokernet bang . sama seperti GGMU , so its quite suprising GGMU keluarkan statement macam tu .

well GGMU , me indonesian ? wrong guess bang . and to say pengulas sokernet as kaki bangku kerana mengutuk juga bangang .

bana bana . u mad bro ?

Lion-O (Thundercats) berkata...

Kenapa engkau tidak skor bahalol...engkau nampak itu pintu..dengan perintah abdul sokernet..get out...

Usagi9898 berkata...

aku suka Malaysia menang. tapi aku panas ngan mamat ni. lam game x ley score, penalti x ley score, 1 0n 1 x ley score, camne nak jadi striker?

kalau dah main cam tahi tentunye dikeji. takkan nak bagi pujian melambung-lambung lak.

pemain paling bana sekali malam ini : Fakri.

Just call me jia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
madarooy berkata...

selambe fuchri dpt pahala sbb 1 malaysia kutuk dia... ala.. ronaldo pn x skor final champions league (ayat penenang kpd fuchri)... hahahaha

kobetz berkata...

ayat penenang yg salah..
ronaldo skor menerusi tandukan...;-)
penalti je xmasuk..
adeh..

BADEL berkata...

fuck off sape yg kutuk fakri kerje nk kutuk org cube bagi main blh ke idak kaki bangku abadi tk yah ah nk kutuk fakri cube test main lima minit dh semput.kalo x fakri score kt semi malaysia dh bungkus kt semi bodoh,kesimpulan blog sokernet byk org yg bodoh dan loser fuck punye fan.

Usagi9898 berkata...

mohon BADEL baca disclaimer

ijan de bunks berkata...

mohon budak2 baru masuk sini jangan langgar abang besar.

ye fakri bawak masuk malaysia pergi final.

tapi main tu elok2 lah. tak payah nak bangang sangat.

sekian. yang benar

abang meium besar

xluwiex berkata...

ni yang aku heran ni, pergi cabar orang yang bukan profesyen main bola ganti fakri buat apa... memang sah2 5 minit semput punye... tapi ini kes fakri yang tiap2 petang sepak bola, makan bola, tido bola, gaji pun dr bola tp dlm game td mcm petang2 biase main konda kondi je... ahyerr boyerr

bxtr88 berkata...

Fakri ada twitter? Nak followww. Kah kah bangang

Nezam Shah Baharin berkata...

penat gila gua maki dia kat twitter td siak...... takde suara dah maki dia. bangang tahap superrr. lebih bangang dari uncle seekers.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

welcome newcomer to our beloved blog of football.. kalau rasa panas hati gua rasa baik lu orang pegi baca utusan malaysia.. hanya yang kental sahaja bertahan disini..



p/s: gua sontot bibik sampai merah lepas game tadi. priceless!

Hanis Abd Razak berkata...

"Saya sengaja tidak menjaringkan Gol supaya Kapten & Keeper kelihatan seperti Hero" #Fakri13

madarooy berkata...

haha.. dem.. salah player! okla, John terry pn miss penalti selambe jadi kapten england..musti fuchri tenang punye.. yang si Badel nk emo padehal? fuchri tuh abg ipar ko ka?

NXXB berkata...

kalau gua jadi ong kim swee, gua paksa fakri balik malaysia dgn berenang.

Comel Macam ^@^ berkata...

kepala bana pun kepala bana lah...janji sonyap skit penulis2 blog sokernet ni yg dok suka kepala bana kan player malaysia...ahahahaha....

zOnt berkata...

tiba2 ramai plak tak faham cara pembaca n pemblog sokernet...hahaha...kepala bana ante semua...bak kata d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. "kalau rasa panas hati gua rasa baik lu orang pegi baca utusan malaysia.. hanya yang kental sahaja bertahan disini.." gahahaha..super bana..bana yg super. God help fakri!

Hizwan Nizam berkata...

kalau kitorang sume power, da tentu le fakri takyah main malaysia. mamat tu dapat main menunjukkan konon2 dia antara 11 orang paling power main bola dalam malaysia ni. tapi kalau main macam taik, baik kasik orang lain main. tu je point dia.
p/s : ronaldo tanduk gol n main pon sedap. penalti je tak score. lu nampak tak beza ngan fakri? adess ~

Mr Api berkata...

yer.. mgkin ktorang main xsepower si fakri ni(konon2 je lar power die tu).. salah 1 sbbnya ktorang xslalu mgadap bola 24/7. main bola pun stakat suke2 jer..And msalahnya skarang si jantan tu mengadap bola 24/7.. xder sebab die xbleh score chance2 yang ada. klo satu due miss xper.. ni byk kot.. sape xpanas klo main cam harem..

Maman berkata...

Persoalannya, Fakri pun masih xsedar ke tahap permainan dia tu? Kenapa masih bermain dgn mentaliti mcm smlm tu? Adakah yg menyokong Fakri mengikuti perkembangan & permainan dia dari 1st game hingga smlm? Kelemahan yg dia tunjukkan adalah KONSISTEN, xkesian ke teammates dia beb? Tiap kali bila bola dpt kat dia utk score, boleh aku tanya siapa yang xstress? Butuh kalau kate x. Sedangkan, kte sedia maklum yang kte boleh score more than 4 superb gol. Now, terpulang pd tuan punya badan. Kalau rasa masih "bangga" dgn caranya skrg ni, reception yg dia akan dpt takkan diubah. Reality is hurts, bang~

Floppy Minister berkata...

Fakri "bonai" saarani bakal berhijrah ke pelita ayam fc di palembang.

mcphisto berkata...

fakri dah isi borang masuk giat nara ke belum?
amik kursus kimpalan bagus gak 2

thesweetlittlecat berkata...

aku ikut si bana ni main eventhough friendship game pun, dia mmg bahana bg harimaumuda! nuff said si bana fakerit! kembalikan wan zaq dan gary steven! bdak 17thn mcm nazmi tu pun 100x lg bgs dr fakerit ni! tp apakan daya OKS xde choice terpaksa turunkan dia sbb player ramai injured, nak cukupkan 11 je tuh!

Comel Macam ^@^ berkata...

seluroh rakyat malaysia berterima kasih kepada AFS kerana gol yg mmbawa harimau muda ke final...kehkehkeh....x kisah kepala bana pun janji menang...(tapi harap lepas ni OKS buang teros AFS....byk lagi player lain yg boleh main....)

Arief_Mazlan berkata...

menang tetap menang...
fakri tetap fakri.

kalau xnak orang kutuk jgn main bola kalau xreti maen... yg kutuk fakri ni suma sedar diri yg diorg xbole main. sbb tu diorg xmaen bola. dah la x sedar diri, yg back up dia pun bangang... mmg la bola sepak negara xkan maju kalau penyokong pun xreti nk bezakan permainan bagus dgn permainan bangang.

kushyrie berkata...

apa beza player #13 Malaysia dengan #13 Indonesia?


#13Malaysia - penyerang utama HM dan tugas UTAMA penyerang ialah menjaringkan gol.
ya, itulah dia Saarani Ahmad FAHKri dan dia tidak skor.


#13Indonesia - pertahanan utama GM yang berfungsi menahan asakan pasukan lawan dan membantu serangan pasukannya.
ya, itulah dia GUNAwan Dwi Cahyo dan dia skor.



sekarang sudah faham kenapa #13Malaysia dikepala banakan?

"kutukan,kritikan keras itu perlu untuk meningkatkan mutu & prestasi SEMUA sukan"

from : silent reader since 2009

biskut berkata...

kebaikan yang aku nampak pada fakri:

1. fizikal kuat
2. bobby zamora

kelemahan yang aku (semua orang) nampak pada fakri :

1. striker yang degil taknak score.
2. kepala bana

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

#FakriBana : Luncai terjun dengan labu-labunya ke dalam sungai kerana di dalam sampannya ada Fakri Saarani.

faizalmr berkata...

AFS layak menerima pingat AMN dr Sultan Bola . AMN : Ahli MANGKUK Negara

hantuLongkang berkata...

hell yeah!

alepridz berkata...

KOMIK KHAS UNTUK

FAK ri

nerachacacamarba berkata...

'ikut suka dia la nak main mcm gampunk pon,at least dia pakai jersi #13 ala2 Muller' - Fitri Shaarani (adik dye name ni kot)

cik ija berkata...

try r main kalau rasa lagi hebat si fakri tue.malaysia layak final pun sebab dia jugak.sebab semua player actually tp dia kan yg jadi hero buat gol.at least dia ada sumbangan kat negara,yg kutuk2 dia tue apa sumbangan korang???mengutuk je lebih..

keli berkata...

Kah kah kah..Gua dah terlambat komen dah takde mood nak komen. Layan baca komen je. :D
Hai cik ija...sebab korang kutuk abang fakri dia hangin satu badan dah. hayookkk....
Nasib baik menang cik ija kalau Harimau Muda kalah memang Fakri orang pertama gua kepalabanakan secara maksimum...

pokdegrunge berkata...

fakri ni mmg babi la babi babi..bodo nok mampus orang..

Abu Huzaifah berkata...

haha.. alahai nasib si fakri... gementar, gemuruh kuat sgt... smpai depan gol pun gelabah...

TETAPI!!! lain cerita plak... ini pemain kebangsaan... gol tunggal die lah yg buat kite msuk final... die cube buat yg terbaik... takde luck yg melampau je... so tak pyh lah nak mencarut2 kat die... lagi pun die dah mntak maaf dh kat rakyat Malaysia dh... kite dah menang... jgn jadi mcm indon yg suke mencarut... stop it..!!! demi Harimau Malaya

kobetz berkata...

kesimpulannya..semua salah media.. tv buat siaran langsung...kalo siaran ulangan mesti bole edit2 ke.. xpon buat lintas langsung melalui radio..mase tu bole la pengulas adjust skit fakri pnye bana tu..;-p

p/s ; siyes smlm mangkuk bedebah nie memainkan perasaan gua.. menci!

talkIZcheap! berkata...

kalo aku trening macam Fakri, main posisi dia, dapat chance yang dia dapat dalam game tu, aku akan score, or at least assisst... who wouldn't?

Nuff said!

ok, gol (deflect) dia memang bawak kita ke final, so he deserved untuk dapat medal tu, tapi hanya satu cara je dia boleh dimaafkan, iaitu bersara je... ataupun improve game dia, which is, mustahil bagi dia...

FLy berkata...

mohon fakri bersara dari sukan bolasepak

bangang!

PemburuBana berkata...

Mohon pihak JPN check status kerakyatan Fakri...tolongla check..at least dari mana asal dia...boleh anta balik...

penah x korang baca komen yg sape2 excited Fakri ni satu skolah dgn dorang??...x penah kan..dorang pun malu..hahaha

SembangKongkang berkata...

mohon fakri tukar sukan lain...masuk sukan polo air...boleh join alex yoong???main bola hari-hari tapi haram jadah...kepala bonai berjambul betol

akubukanpemikirhebat berkata...

Korang nih jgn kepala banakan dia sorang je, OKS dan Rajagobal la yg patut dikepala banakan sebab pilih dia masuk team. Bukannya salah dia. Mintak maaf la utk Fakri dan keluarganya. Kesian dia. Tapi dia dah menang 1 pingat emas sukan Sea, menang piala AFF, menang piala Malaysia. Dia mmg pemenang dan layak sarung kalungan pingat tuh. Nasib baik kita menang, kalau kalah mesti OKS tak panggil dia main kebangsaan lagi.

Usagi9898 berkata...

ramai pembaca blog sokernet x baca disclaimer. sebab tu sakit bontot bila fakri kene bana. dah mainnya mmg bana, banalah dapatnye. kalau main elok takde kene maki punye.

yang tak tahan melihat fakri dikepala banakan pergi baca utusan.

zamie a.k.a az berkata...

kt NS pon reserve jer....aku tak paham mcmn kim swee boleh amek banana ni....heran2...kuat mandrem banana ni...

faridzainal berkata...

Thamil Arasu pon dah xseberapa bana kalo nk dibandingkan dgn fuckri banarani ni...muke mcm pisang btol lah si bana ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...