ANDA SEDANG MEMBACA

48

"Form is temporary, class is permanent"

van kordi Isnin, Mac 12, 2012

Hai,

Ada kutu yang minta King Kenny letak jawatan. Sila fahamkan tajuk entri diatas. Kalau piala kodok macam Carling Cup pun tak boleh nak angkat, itu lain cerita.

"Kita mahu kelayakan ke Champions League! Kita mahukan top-four!" Contoh alasan penyokong yang mahu King Kenny kena buang.

1) Ada lagi suku musim. Jangan meroyan macam penyokong team lain. Mereka tu apa satu piala pun tak dapat lagi tahun ni, memang lah polak banyak. Kita the kops harus macho dan steady. Lagi pun, pasukan yang layak main UCL tahun ni hebat sangat kah di eropah? Main macam budak sekolah.

2) Ingat sifir yang mudah ini: Piala tetap piala dan tanpa piala, tengok AVB dah kena tala.

3) Kesimpulannya, King Kenny tahulah buat kerja dia.

4) Nak baca cerita panjang-panjang, sila ke laman web sukan yang lain kerana suara Sokernet adalah seperti dahi Gervinho, ketuk skit tapi bergema-gema.

5) Sementara itu:
----------------------------------------------------------------------------------


Nama: Jordan Brian Henderson
Tarikh lahir: 17 Jun 1990
Kelab: Liverpool FC
Negara: England bawah-21 tahun (Kapten)

Wahai The Kops sekalian, masa depan kita cerah.

#YNWA ./

48 Ulasan:

Melody berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Melody berkata...

Sokong !

GGMU berkata...

aku minat baca sokernet tak minat sokerleraks. tapi kenapa artikel ni mcm ada unsur mencilok sokerleaks??? come on laa pak kordi. jgn buat lucy and the geng malu.

alto berkata...

ayat no 4 memang ori dr pemikiran ko ke pakkordi?
klo ori mohon gelak guling2....
klo kopi pes pon aku nak gelak guling2 gak...
hahahahahahahha

Jimmy Stracqualursi berkata...

ini fakta, liverpool adalah kelab paling bodoh dalam urusan jual beli pemain. dalam membeli suarez & torres, ada jugak terselit si bodoh adams, carroll, downing, & henderson (sume asal UK, wot a coincidence!). cuba kalau wenger ada modal banyak camtu, mesti bole sapu bersih sume piala

unknown berkata...

form is temporary, class is permanent? tang mananya? dari segi sejarah, fanbase, liverpool memang "class". dari segi gameplay? macam ayam takde leher, main one touch, tak pandai control ball, konon-kononnya 'pass & move', tak cantik langsung! bongok! patutlah buntu, tak boleh score gol, permainan TAK TENANG LANGSUNG!

gua kalau ikut hati tak berapa berkenan dengan kenny dalglish, mohon habis kontrak sila angkat kaki. ada satu manager ni gua dah usha lama, dari world cup hari tu, memang tip-top, stail permainan memang cantik, konsisten pun bukan main. memperkenalkan, MARCELO BIELSA!

Berbo berkata...

lolz henderson? baik kasi spearring main je

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Gua suka sifir tu. Kahkahkah!

rashideeshukri berkata...

kamon la, baru lebih kurang satu tahun mamat tu jadi permanent dah nak tukar balik? semua ni pengaruh Chelsea la ni. asyik tukar manager je sampai peminat bola yang lain pun terikut jugak perangai bangang Roman tu.

Hazard Ali berkata...

CLASS = Kelas = sekolah rendah.

FORM = Tingkatan = sekolah menengah.

Memang sesuai sangatlah dengan piala Mickey Mouse yang dibanggakan sangat tu.

mirul berkata...

kadang kadang bukan salah pengurus bila pasukan bermain bangang.

dan kadang kala bukan salah pemain juga kalau pasukan bermain bangang.

pikir pikirkan.

Pet Shop Boys berkata...

Gua faham maksud Pak Kordi tu...means kalau Menang game pun tapi tak menang Piala apa gunanya.Penat je Van Persie score sana sini, 7 tahun gal sangapnya.

Penat je Roman belanja 2 billion, Torres tak score jugak

Alang2 tak dapat top 4, kalah pun apa salahnya.

Kalau dapat top 4 pun tapi kalah ditempat sendiri dgn Atletico Bilbao pun buat apa?

Macam tulah maksudnya Pak Kordi tu

El berkata...

apa guna pecat manager setiap tahun kalah masih bangang macam Chelsea? apa guna menang lapan kosong pun kalau tak ada piala?

nak tunggu Arsenal nak angkat piala? kena tunggu sampai Wayne Rooney ada rambut sendiri la jawabnya

derp derp berkata...

nak tunggu apa lagi nya???

KKK dah spend 100 million dekat player tapi liverpool still tak dapat top 4...sama je macam masa woy jadi manager ...

igt FSG bukan kaya macam roman atau pun pak sheikh.. tak mungkin FSG akan invest lagi 100 million utk kenny..

ini lah orang kata 1 step forward 3 step backward

1 je masalah liverpool ni...tak sedar diri... liverpool punya rival adalah stoke, fulham, newcastle dan everton..

bukan city, united, arsenal, spurs dan chelsea

jadi sedarlah diri tu...jangan bonkak sgt.. awak tu mid table punya team je...

rashideeshukri berkata...

derp derp: ya, gua akui memang Liverpool season ni rival dia macam-macam tu je. tapi sebagai kelab yang berstatus besar, orang pun compare la Liverpool dengan kelab berstatus besar jugak. simple logic kan?

kalau dengan Bilbao pun MU tak boleh nak kitai dekat OT, nak bongkak amendanya. yang betul-betul boleh bongkak sekarang ni, tu haa tim Barcelona tu.

talkIZcheap! berkata...

Barca pun kalah dengan Getafe, nak bongkak amendenye??

derp derp berkata...

shidee sukri: aku tau united bongkak.. tapi post ni mengenai liverpool jadi united tiada kaitan..ye ye!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Eh yang pegi petik nama MU kenapa? Meroyan? Memang bangang abadi la fans Liverpool ni.

derp derp berkata...

eh!! yang fan united melantun ni apahal?

pergi kasitau SAF yang dia perlu rombak bahagian tengah midfield tu kalau nak challenge UCL taun depan... taun lepas tu bernasib baik je pergi final.. dah pergi final tak sedar diri igt tgh tu dah bagus... kalu tak masuk final taun lepas.. aku rasa sneijder dah main tuk united...

lang berkata...

Kahkahkahkah entah apa apa je la Liverpool ni.Kecoh lebih

EQUILIBRIUM berkata...

hahahaha mangkut tandas malaya yang perasaaan macam bin dippers mula buat lawak. apa kelas permanent mangkuk oiii? kelas tak reti nak score gol? kelas terjunan rasis? paling kalakau bila kepten 21 england tu adalah cerah masa depan HATIBODOH=LIVERFOOL hahahaha cerah macam ponggong kuali ada le.

rashideee dah selongkar tong sampah ke?

AimYou berkata...

rashideeshukri tu memang bangang.

Mambang Tanah berkata...

Bontot bedarah ke bang?emo semacam je ni,kahkahkah

Mambang Tanah berkata...

Adoi..mamat emo ni lg..eh,ye ke mamat?tahtah awek.tu yg komen2 emo smcm,hahaha..

rashideeshukri berkata...

EQUILIBRIUM dah balik sekolah? SPM bila dik? belajar rajin-rajin tau. ni nampak macam tak boleh pergi jauh je ni. orang yang sokong kelab bola yang tak cerah masa depan takpe, jangan masa depan adik sendiri yang gelap tau. kah kah kah.

flamez berkata...

@Rashidee
Haha. Liverpool punya masa depan memang tak cerah. Tapi komen engkau pasal EQUILIBRIUM memang aku tergelak.
Aku harap EQUILIBRIUM dapat tenang sikit. Budak-budak Liverpool memang pandai pusing dengan komen, sejarah dan hujah.
Apa-apa pun fans liverpool membebel kesimpulannya buat masa sekarang prestasi Kenny Dalglish sebagai pengurus hanya buat Rafa Benitez nampak jauh lebih bagus.
Selepas membelanjakan sebanyak 100juta membeli pemain dan tidak layak ke UCL merupakan kesilapan yang amat serius dalam era bolasepak moden hari ini.

oohh lala berkata...

All the talk about class tp aku tak nampak pun apa yang classy kat sokernet ni.baik dari segi komen dan jugak artikel.it used to be fun and full of facts but now it is all about hatred and crap talks.This blog is supposed to be satirical and funny but making fools of other people is not funny.some people better grow up fast.

Just my two cents.kalau takleh terima pendapat aku ni then I guess just stick it up where sun doesn't shine.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Perlu ke SAF ikut cakap penyokong bangang abadi yang duduk mid table? Oh God... Please... Derp... Sila sumbat muka dalam mangkuk tandas kemudian flush.

zu berkata...

cerita spent 100mil tapi dok mid table tu mmg sadis.
tapi kena cerita jugak dapat balik 50mil.
takde la teruk sangat rasanya.

hantuLongkang berkata...

ya pakkordi ya maulana..ini entri sangat fawer ada banyak ghuddup2 ya sheikh..sini ana mau tanya sama ente, ente afa makan semalamm...

@unknown:
hahah..liverpool tiada 'fass n muv' sekarang, ya sarjana...masa kenny ajar, ana ingat semua flayer duduk makan semut lah..fass pun masham syaitan, itu muv afa mau cerita?..

@derp derp:
itu saudagar atap-rumbia, woy-akhlaken ada dafat kawal kondisyen kelam-wal-kabut dalam kalabul-liverpool kah?..dia funya kefalapun banyak berjambul...kalu betul kami bungkak, ente afa fasal sudah jadi serupa busut? :D

@EQUILIBRIUM:
ini hari ente ada tayammum belumm?..fasal ente funya kefala banyak dhok-dhok lah, masham sultan firaun funya jaddam..ente jangan risaulah, ana mau ludah satu kali...kahaktuih!

//fakta: liverpool in arabic accent is still liverpool!!

derp derp berkata...

@armando.. aku fan united.. tapi aku tak lah membuta tuli sokong je..

ko tak tgk macam mana tercungap nya united bila lawan team yg mempunyai midfielder yg boleh dikatakan decent..SAF tau masalah ni..kalau tak, takkan la SAF pergi panggil balik scholes yg dah pencen tu..itu dikatakan desperate.. tapi mampukah ginger maestro bertahan 1 season lagi?? saf kena cari player yg boleh simpan bola dan pasing dalam suasana yg tight ie ozil, modric, xavi,fabs..


@hantulongkang
aku tak boleh nak calculate ayat kau

Anak Muda Pahang berkata...

takyah la gaduh2 ke butthurt..kira jer berapa kali ManU juara, Chelsea juara, Arsenal juara , kat sebelah kanan bawah page nie..kalau rasa takde nama Liverpool pandai2 pikir timnas tu mcm mana..jgn butthurt terok sgt

hantuLongkang berkata...

@derp derp:
afa fasal mau calculate?...
kasi baca lah kasi baca lah ya syeikh :D

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Ceh, tersalah fahaman rupanya gua. Kahkahkah!

yours truly berkata...

aku bukan supporter liverpool tp aku menyokong pakkordi dlm hal manager2 ni. kenalah bg masa pd seseorg manager utk develop team. x semestinya bila mewarisi team power terus jd power, x semestinya mewarisi team lemah terus jadi lemah. skrg ni sume nk instant success, sume main duit, bolasepak skrg terlalu commercialize. seni membangunkan team tu dh xde. manager come, manager goes, player come, player goes.

yours truly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Pet Shop Boys berkata...

Man U kuat sebab player dia suka main pelacur dan jilat burit isteri abang sendiri. Disgrace!

EQUILIBRIUM berkata...

rashideeee,

Inilah bahana menjadi perasaan bin dippers menyokong pulak doglish dengan tektik bodoh taun2 80an. apa ko dapat kepala bana? last2 jadi hatibodoh.

LIVERFOOL = HATIBODOH. PERIOD.

Unknown berkata...

...livefool... i think it Should be like this:

" Form is temporary just fair...but always is poor.... Class is over 2 decades, but low class is present...."

The kops know this, but don't realize it..!!!! NO FORM and NO CLASS..!!!!!


- NO 20th...

top_ace7 berkata...

Jangan gaduh2. Jom layan ni. Pic Rashidee butthurt - http://soccernet-assets.espn.go.com/design05/images/2012/0311/luissuarezscrewedupfacevafc201200303_275x155.jpg

Melody berkata...

Lantak lah apa korang nak cakap pasal Liverpool. ♥ Liverpool. :)

pakkordi berkata...

betul tu Melody. Diorang pumpang pumpang, mengundi ke laut jugak.

Mohd Farwalis berkata...

helo semua! saya tetap berdiri di belakang King Kenny!

#KennyOut?

agak-agak la nak jadi glory hunters... cuba bawak bersabar sikit....

ishhhhh...

Melody berkata...

Betul tu Pakkordi. Mereka semua jeles. :D

pakkordi berkata...

Melody punya nama macam rancangan TV3 lah. Masih bujang kah? Farwalis dgn RahsideeSukri tu sesuai dengan Cik Melody. HantuLongkang dan Jarr dah kudut. Jangan layan mereka berdua.

Melody berkata...

Owh. Saja pakai nick Melody. Haha. Boleh camtu plak ye. :p

Maman berkata...

Haha.. Classy arguments here..

meo sepul berkata...

Memang gelap la mase depan national team England.

Bangang macam Liverpool.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...