ANDA SEDANG MEMBACA

36

The Queen is Dead!

j or ji Isnin, Jun 04, 2012
 King Roy

Piala Dunia atau Euro, bila kehadiran pasukan England dianggap serius, merbahaya atau berpotensi menjadi juara?

Apa bezanya dengan Euro 2012?

Dari perlantikan pengurus Unkle Roy sehingga ke pemilihan pemain, kecederaan, penggantungan, tidak dipilih kerana isu racist sehingga peluang ke separuh akhir, semuanya nampak bermasalah dan malang.
Mampukah Unkle Roy mencipta kejutan dan menukar semua masalah kepada kemenangan?

Apakah pemilihan sehingga 6 pemain kelab pertengahan atau pemilihan pemain berusia lebih 30an atau tiada pengalaman dan sebagainya adalah satu perjudian yang Unkle Roy sendiri tidak pasti hasilnya? Atau beliau masih berhalusinasi?

Adakah WAGS telah bersedia?

Apapun, Piala Dunia atau Euro, kehadiran pasukan England tetap menarik perhatian. Tanpa pasukan England, tiadalah glamor sesuatu pertandingan itu.

Kem England dibuka secara rasmi dengan dendangan Cock Sparrer - England belongs to me.

England belong's to me
A nation's pride the dirty water on the rivers
No one can take away our memory
Oh Oh, England belongs to me

We'll show the world that the boys are back to stay

And you all know what we can do
Heads held high, fighting all the way
For the red, white, and blue

errr... Unkle Roy tahu Skrtel tu pemain kebangsaan Slovakia kan? mana tahu ada pertahanan yang cedera nanti...


36 Ulasan:

Firdaus Alim berkata...

6 pemain lfc terpilih mewakili england...u mad bro? ferdinand Pon xdapat muakakaka..aku suka aku suka..walaupun xde harapan memang tp 6 pemain yg terpilih 2 mmg bagus ekekee

Myth3fy berkata...

mintak england tak lepas group. kat epl pun duduk mid table. opss! sori, england tak main epl. my bad.

Muhammad Zaqquan Abd Halim berkata...

Mintak2 england menang league cup dgn pemain liverpool. eh?

azfar zafar afzar berkata...

kelab lain tu munafik. nama je kelab england, tapi pemain import jauh nauh lebih banyak dari pemain england sendiri,

azfar zafar afzar berkata...

kelab lain tu munafik. nama je kelab england, tapi pemain import jauh nauh lebih banyak dari pemain england sendiri,

LS berkata...

team england wajah uncle roy.

kobetz berkata...

uncle roy mmg lyk pegang watak camni utk pasukan bangang.. jd klo fail org blame dia.. bkn team.. utk meningkatkn rating cite dia nie, mnyuruh player2 power injured.. gantikan ngn player bangang ya rabbi..
memberi hrpn pd pnyokong mereka, ada cahaya lmpu dihujung terowong..
pasni King Kenny amek alih bru a team jd power blk!

eh? ni libepol ke inglen???

Mr.Peot berkata...

kalau england x lepas group stage...mohon kepala bana kan liverpoll.....

#friendly lawan belgium score and assist player man utd...gk yang save semua serangan belgium player man city...player liverpoll wat per erk????ada kah layan kenny rodgers atau check website fenerbache fc???????

top_ace7 berkata...

Euro 2012: The Alternative England Reject XI

GOALKEEPERS: Stockdale, Foster

DEFENDERS: Simpson, Richards, Ferdinand, Shawcross, Bertrand, Onuoha, Richardson

MIDFIDLERS: Scholes, Carrick, Cleverley, Britton, Adam Johnson, Moses, Lennon, Osman

FORWARDS: Holt, Graham, Hooper, Crouch, Sturridge

Azfar Ridhwan berkata...

Kalau Scott Parker injured, mohon Jay Spearing sebagai pengganti! :D

Mr.Peot berkata...

angkel roy tahu suarez pemain kebangsaan uruguay!!!!!!!!!!!!!!!!!!mana la tau kot2 wellbeck direject selepas menjaringkan gol lawan belgium....

#jose enrique nie pemain spanyol erk.....

kushyrie berkata...

BREAKING NEWS :

Terry confirmed out of England Euro 2012 squad due to hamstring problem and has be replaced by Jamie Carragher.
source : Bloomberg



tapi dari pandangan majazi gua, ankel Roy pilih ramai pemain kelab terbabit kerana ingin mengikut jejak langkah Spain yang merangkul Euro & World Cup setelah menyerap 70% pemain Barcelona kedalam skuad Spain.

Semoga berjaya Ingelen!

keli berkata...

@kushyrie
Komen lu ada betul gak. Mungkin...

Tapi gua sebagai peminat Liverpool tahu uncle Roy ni tak kreatif dalam pemilihan player mahupun taktik. Sebab tu kena pecat awal masa kat Liverpool. Salahkan Liverpool dalam hal ni menunjukkan anda sangat bangang ya rabbi..

Dalam EURO gua sokong France lama dah walaupun gua benci Evra. :D Apapun gua pun harap England akan lakukan yang terbaik.

p/s: England memang tak boleh pergi jauh tak kira siapa player yang di pilih dan ini bukan benda baru. Betul kan.....

Badang berkata...

Good luck england ..ya,skrtel mmg dr slovakia,jose enrique mmg dr spain,suarez mmg dr uruguay & uncle roy mmg tak sebodoh korang..game belum start tungau...

zool fadli berkata...

http://espnfc.com/uk/en/news/1086027/rio-ferdinand-fumes-euro-2012-exile-gary-cahill-sidelined.html

Defender Gary Cahill was ruled out of the European Championships with a fractured jaw at the weekend and after hearing that Liverpool's Martin Kelly, who made just 10 Premier League appearances last term, would go to Poland and Ukraine as a replacement, Ferdinand Tweeted: "What reasons?????!!!"

haaa.. haaa... haaa...

faizal abd fathi berkata...

nak cuba guna pemain yang kurang menyerlah....mana la tahu.. EURO 2012 tetiba pemain berkenaan perform baik..rege dah naik... reputasi pun meningkat.....

-KingSyahmi- berkata...

lupakanlah fengland yakni bangsa yg pernah menajajah kite dahulu, meh kita support negara yg pernah dijajah oleh england tetapi layak ke euro2012

IRELAND!!

http://www.youtube.com/watch?v=Q_I0-ZPSFWo

Mr.Peot berkata...

kushyrie

"tapi dari pandangan majazi gua, ankel Roy pilih ramai
pemain kelab terbabit kerana ingin mengikut jejak
langkah Spain yang merangkul Euro & World Cup
setelah menyerap 70% pemain Barcelona kedalam
skuad Spain."

#Apa ke bangang nak sama kan real madrid dan barcelona ngan liverpoll??????dua team 2 doQ kat top 2 la liga...liverpoll tu doQ kat mid table jak.......

flamez berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
flamez berkata...

@Mr. Peot
'kalau england x lepas group stage...mohon kepala bana kan liverpoll.....'

Patut salahkan Roy Hodgson dan FA England sebab bukan kelab Liverpool yang menguruskan pemilihan mahupun persiapan England ke Euro edisi kali ini. Pemain cuma melakukan tugas mereka apabila dipanggil untuk bermain. Kalau nak jadi haters janganlah sampai teruk macam ini. Aku pun bukan penyokong pasukan mid table Liverpool ni. Tapi come on la bro

Raiden berkata...

Uncle Roy memang pandai!! Amik banyak player Liverpool, so kalau England terkeluar, Liverpool akan terkena tempias bangangnya..Brilliant!!

Frankie cokeupthenozza berkata...

haters will hate, ade org butthurt rio ferdinand x dpt men, da terang2 roy x amek dia sbb dia da amek terry kn, xnk ltak dorg sekali sbb kes racist terry ngn adik ferdinand x selesai lg, nti ltak 1 kem konfem gadoh dorg dua. xknlah sbb cahill injured roy nk ubah fikiran dia..bg aku bek amek ferdinand in the first place dpd ltak terry. Tp nk wat cmne Terry kn ank emas FA england.

tp honestly england x ke mana gk aku yakin.

azfar zafar afzar berkata...

england tak kemana kalau masih pakai player yang sama.defend balik2 muka terry, macam dia sorang yang power main defend kat england tu.rio bawak2 la mengucap, terima la suratan takdir. tak cukup lagi ke tunjuk main bangang sejati kat fifa world cup dulu? lupa plak yang rio ni tak pernah main kat euro keempunan lagi la gamaknya

Badang berkata...

Haah....orang mmg bangang....

mangifera berkata...

England pernah ke pergi sampai final akhir2 ni? Dulu siap pernah tak qualify World Cup lagi. bukan nya calang2 orang yang main, terry and ferdinand semua pun ada.

Konklusi menyalahkan Liverpool bila England kalah adalah sangat bangang. Ni angkara tak menang piala la ni, ramai yang bersikap bangang. haha.

kushyrie berkata...

Mr. Poet,

Gali ayat gua secara mendalam, nescaya tuan dapat memahaminya..sarkastik ayat mudahnya


p/s: tak usah nak panas hati semata-mata menyokong Inkgelen tu, baik sokong team Great Britain dalam Olympics nanti..

suka ayat ni "sila buktikan anda bukan robot"

hantuLongkang berkata...

"I sincerely hope he forgives me for moving north and hopefully we can have a glass of wine together, maybe in secret"
- a certain roy hodgson apologised to a certain manager from manchester as he was forced by liverpool supporters to be their club manager -

mungkin dia kena mintak maaf pulak dengan ferdinand?...takkan dia tak tau yang kita kena senantiasa mintak maaf dengan mereka...paling cikai pun kena berjabat tangan..keh2

apa2pun, cis!..oleh kerana kazakhtan tak layak tahun ni, aku tak sokong sapa2..

LS berkata...

kakaka. pasal england, liverpool pun nak membangangkan orang.

Nan To berkata...

England pernah ke pergi sampai final akhir2 ni? Dulu siap pernah tak qualify World Cup lagi. bukan nya calang2 orang yang main, terry and ferdinand semua pun ada.

--------------------------
FACT: Last time England tak layak WC94.

England baru2 ni tak layak Euro2008.. kalah key match against Croatia di Wembley.. Di malam hujan lebat itu, John Terry dan Ashley Cole tiada dlm line up.. (Terry juga tidak bermain dalam kekalahan kepada Russia sebelum itu)

Dua gol awal yg bodoh dilepaskan oleh Scott Carson.. Liverpool reject yg diloankan ke Aston Villa ketika itu..

Walaupun teammatenya Crouch si Hantu Galah berjaya menyamakan kedudukan, screamer dari Petric memusnahkan harapan umat England..

Mr BeLO berkata...

dalam byk2 kem,kem england yg banyak drop comment..rupe2nye ramai yg minat england or maybe just tgk epl jek kot??hahahhaa..

anyway,jorji main celaka awal2,kalau tak lepas grouping,ade bahan nk kepala bana kan liverpool..gua tau jorji berat hati nak bg tumbukan padu ke udara klu henderson score goal..

gua harap jorji dapat memberi ulasan yg membina utk game2 kem england..

gua tetap di belakang infamous rep czech..takat nk lepas group A,rasa boleh kot..kekekeke..

Mr BeLO berkata...

dalam byk2 kem,kem england yg banyak drop comment..rupe2nye ramai yg minat england or maybe just tgk epl jek kot??hahahhaa..

anyway,jorji main celaka awal2,kalau tak lepas grouping,ade bahan nk kepala bana kan liverpool..gua tau jorji berat hati nak bg tumbukan padu ke udara klu henderson score goal..

gua harap jorji dapat memberi ulasan yg membina utk game2 kem england..

gua tetap di belakang infamous rep czech..takat nk lepas group A,rasa boleh kot..kekekeke..

zu berkata...

dah tak terpilih tu, menyalak macam anjing kurap apa lagi.
negro sekarang ni mmg dah banyak yg besar kepala.
asal dapat apa yg dihajati je, terus kata pasal racist.
sama la macam apa yg berlaku kat negara kita skrg ni.

padahal awal mula pertama mula dulu si roy tu dah cakap siap2 yang dia hanya akan pilih seorang je antara mereka berdua.
dia dah amik terry, si negro satu lagi kena blah la.
kalau ikutkan, terry tu pun tak layak jugak.
aku tengok rooney tu lagi cemerlang kalau main bek.

boscoreli berkata...

player2 negro da mula mempersoalkan perihal "ketuanan inggeris'
kehkehkeh..

Mr.Peot berkata...

mr. belO

gua tetap di belakang infamous rep czech..takat nk
lepas group A,rasa boleh kot..kekekeke..

#mayb lar...coz russia da bagi 4 bijik....

Mr.Peot berkata...

mr. belO

gua tetap di belakang infamous rep czech..takat nk
lepas group A,rasa boleh kot..kekekeke..

#makin besar pelung mayb 2...coz russia da kasi 4 biji....

Mr BeLO berkata...

Mr Peot..

takpe2...next season is our season!!..hahahahhahah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...