ANDA SEDANG MEMBACA

11

Istanbul Aku Datang

j or ji Khamis, November 08, 2012
Sinopsis.

Istanbul Aku Datang (Malay)

Mengisahkan seorang lelaki naif tetapi manis, Mazlan yang pergi ke Istanbul untuk bertemu dengan Gerrard, hero kelab bolasepak Liverpool kesayangan beliau.

Beliau banyak mendengar kisah kebangkitan Liverpool di Istanbul melalui sahabat baiknya, Kordi dan Caki. Sikit-sikit Istanbul, sikit-sikit "we won it five times". Setelah 7 tahun menyimpan wang, Mazlan akhirnya berjaya sampai ke Istanbul dan mencari sebuah apartment murah untuk beliau tinggal.

Tanpa mengetahui di apartment yang sama tinggal seorang lelaki racist yang evil, Suazin (lakonan mantap ZinShar) yang berasal dari Selangor. Walau tertekan dengan sikap budak rumahnya itu, Mazlan cuba juga menyesuaikan diri demi menunggu Liverpool bermain di Piala Eropah.

Tetapi setelah mengetahui kedudukan sebenar Liverpool yang kini hanya bermain di Piala Eropa, bukan Piala Eropah sebenar, Mazlan merasa tertipu dan marah dengan Kordi. Beliau kene membuat keputusan samada terus merudum bersama Liverpool atau mengikut ZinShar menjadi ultras Besiktas.

Classification: 18xxx
Genre: Comedy / Romance LGBT / 
General Release Date: 08 Nov 2012
Running Time: 1 Hour 39 Minutes
Distributor: RakanKop Distro
Cast: Mazlan Alynza, Caki, Kordi, ZinShar dan Zarn G
Drirector: Evra

Review, trailer dan poster movie lihat disini : 
http://www.cinema.com.my/movies/movie_contents.aspx?search=2012.7736.istanbulakudatang.14325

11 Ulasan:

Atan berkata...

kah kah kah...!!

First.

Pauzi Kassim Rancid berkata...

nyaris nyaris jadi blog hiburan sumber gosip

hantuLongkang berkata...

hahah..celaka mazlan..dah la bangang, lalang macam budak2 MU pulak tu...hahah

van kordi berkata...

hehe.. ok la. Aku bagi cerita ni 5 bintang!

keli berkata...

Yeaahhh....we won it 5 times. Thanks

Suarez Segaraga berkata...

2 Tahun kemudian..


Mazlan pun menerima sepucuk surat berisi tiket final Juara Eropah antara kelab KOP dan Si Hidung Ungu yang belangsung di wembley.Dimenangi oleh Liverpool ( we've won it 6th times!!!!!!)... malangnya ketika itu Gerrard sudah bersara dan Mazlan kempunan lagi...

Hazard Ali berkata...

Apa kejadah nak tgk Liverpool pegi Istanbul? Haih.. IQnya setinggi kelabnya jua...

bentan bot berkata...

suruh mazlan berenti lah jadik kopites..xda makna di zaman cyber nih..cita 70an 80an xyah la ungkit2..bosan dowh

bentan bot berkata...

suruh la mazlan ni berenti jadik kopites..xde makna dh zaman2 cyber nih..cita lama tahun 70an n 80an xyah la ungkit2..bosan dowh

Setsuna berkata...

lol dah takde idea nak tulis blog ke? hahaha

Mahamalas berkata...

bhahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...