ANDA SEDANG MEMBACA

9

Pertembungan Musuh Tradisi

helmy Jumaat, Januari 11, 2013 ,


Sudah pasti ramai penggila bola tertumpu pada perlawanan antara team setan merah lawan team budak-budak kelas sejarah pada hujung minggu ni. Tapi mungkin mereka kurang sedar adanya satu perlawanan yang menarik hampir dengan diri sendiri.


"Wa rase nak pergi tengok Selangor main lah. Selangor lagi power dari team wa sendiri"


Selangor dan Singapura sudah termaktub dalam lipatan sejarah memanglah musuh abadi sejak aku belum lahir lagi. Bukan nak sandarkan pada kenangan macam geng-geng ayam merah tu tapi bukti jelas menunjukkan Gergasi Merah pegang rekod 32 Piala Malaysia dan Singapura pula 24 Piala Malaysia. Cukuplah cerita pasal Singapora ini jam aku nak cerita "adik" die pulak. Lions Xii

Sabtu ni Gergasi Merah akan bertandang ke kandang Singa di Stadium Jalan Besar bagi melaksanakan tugas rutin mereka iaitu meratah Singa. Hebat sangat ke Lions Xii ni?? Takdelah hebat mane harapkan Shahril Ishak tu je. Tiada ape pun yang hebat di sana. Ape ade kat Singapore tu setakat USS kat Selangor pun ade I-City lagi canggih ape.


Rembatan Forkey "Predator" Doe yang dikatakan mampu melumpuhkan pemain lawan


9 Ulasan:

razak rawi berkata...

dah macam tongong...xda langsung nilai tambah yang aku dapat...

zulhilmi berkata...

Boring........next!!!!!

talkIZcheap! berkata...

you're trying too hard to not trying too hard...

El berkata...

Natang ape ni sial?

Badang berkata...

Bongok betul la ko ni...
Bosan bodoh...

mirul berkata...

selangor power?
selangor dengan liverpool tu adik beradik bangang ko tau tak.

Cik An berkata...

Sotongong tongong aku,tongong lagi kao nih.xbesh langsung.xde niai estetika.karya mcm ni pon ade ke?pegi maen buih la.

Cik An berkata...

Sotongong tongong aku,tongong lagi kao nih.xbesh langsung.xde niai estetika.karya mcm ni pon ade ke?pegi maen buih la.

kaki keras berkata...

Eja 'rasa' jadi 'rase' . Eja 'dia' jadi 'die' . Entah mende-mende

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...