ANDA SEDANG MEMBACA

28

Rangkuman Perlawanan Man Utd vs Chelsea

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. Selasa, Ogos 27, 2013


1. Sepak mula!

2. Man Utd baru mula memanaskan badan.

3. Memanaskan badan.

4. Masih memanaskan badan

5. Memanaskan badan biasanya memerlukan 10 minit. Skip ke minit 10'.

10. Kedengaran penyokong Chelsea menyanyikan lagu "Wayne Rooney, we'll see you next week."

11. Nyanyian berlangsung tiga minit. Skip ke 13'.

13. Wellbeck menghidu peluang tapi pantas dilanggar bas jenama Samsung yang baru diservis oleh seorang pomen berbangsa Portugis. 

14. Bola menuju ke tangan Ashley Cole di dalam kotak penalti tetapi tiada tendangan penalti kata pengadil, kerana bola itu tak berniat untuk melakukan tindakan tak bermoral ke atas Cole.

15. Cole berdendam dengan bola yang cuba mencabulnya lalu bertindak melakukan tackle keras kepada Van Persie, mujur pengadil tengah tengok henset masa tu. Tiada kad. 

16. Van Persie membuka gerakan ke sebelah kanan padang dengan menghantar tepat kepada Rooney. Rooney yang dipagari oleh 75 pemain Chelsea kemudian berjaya melakukan hantaran lintang ke dalam kotak penalti. Tetapi Samsung bukanlah sembarangan jenama bas. Ia buatan Korea!

17. Kamera menunjukkan Mourinho mencari pen di dalam sakunya. Mourinho kelihatan serius mencatat sesuatu. Kamera zoom in lagi menunjukkan Mourinho sebenarnya bermain 'sos' dengan menggariskan kotak-kotak kecil. 

18. 18' sampai 30' aku pergi berak. 12 minit bukanlah untuk teran sahaja. Aku mengambil masa yang lama untuk mengejas parking sebenarnya sebab depan aku ada makwe pakai skirt terselak kain nampak spender warna pinky. Hmm fevret betul! 

31. Balik ke meja makan. Order lamb chop bersama salad. Aku dah tak mementingkan diet sebab nak badan macam orang biasa-biasa balik. 

32. Schurrle nampak lemah melakukan serangan. Setiap gerakan begitu mudah diterajang Vidic.  
33. Astaga! Makwe depan terselak lagi. Nasib parking dah ejas.

34. Tumpuan terganggu sampai minit 38'. Lepas ni sumpah aku taknak lepak Hakim dah tengok bola!

38. Jones melakukan hantaran leret kedalam kotak penalti, bola tertampan oleh sape pun aku tak nampak lepas tu bergolek perlahan sebelum dirembat ke penonton oleh Cleverley. Clever sangat!

39. Duduk balik selepas menjerit "haa!" 

40. Makwe depan cuba melakukan eye-contact. Aku beristighfar dalam hati.

41. 41' sampai rehat half time aku fokus pada istighfar. Meminta supaya dilindungi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

46. Sepak mula separuh masa kedua.

47. Evra melakukan hantaran silang dari sebelah kiri ke dalam kotak penalti tetapi bas berfungsi bagus.

48. Man Utd menguasai perlawanan dengan bertukar-tukar hantaran tanpa cabaran daripada pemain Chelsea. Keadaan ini berlangsung hingga minit ke 56'.

56. Rooney memulakan gerakan untuk merogol bas.

57. Gerakan merogol menjadi layu apabila Wellbeck mati pucuk depan gol. Aku nak sarankan Vimax kat dia untuk ketegangan maksimum!

58. Bas hampir terancam menyebabkan Mourinho memasukkan Torres untuk mengetatkan skru tayar.

59. Schurrle shoot, tapi diblok, bola melantun leret kebelakang dan dirembat deras oleh Cahill. First time aku nampak De Gea pegang bola selepas sejam perlawanan. 

60. Lamb Chop bersama salad baru sampai. Hakim biasalah... Kadang-kadang lembab. Aku tendang kerusi sebagai tanda protes. Makwe depan spender pinky stim dengan tindakan aku.

61. Makwe-makwe lain mula beri penumpuan pada aku.

62. Masih merenung aku, tapi cepat-cepat tunduk ke lantai bila aku jegil biji mata. Mereka kuis-kuis kaki secara serentak sebagai tanda malu tapi mahu. 

63. Torres meluru laju membawa bola, tetapi tidak menggunakan akal. Ferdinand senyum nipis. 

64. Bola terkena tangan Lampard, pengadil tak nampak sebab leka look around kat wechat. 

65. Rooney merembat deras setelah mendapat bola dari Carrick. Cech pantas menepis. Belajar dari kesilapan lalu mungkin.  

66. Young masuk menggantikan Valencia yang nak berak. 

67. Ya Allah malasnya nak taip! Terus ke minit 71'.

71. Cole bertukar hantaran satu dua dengan Hazard dan meluru laju ke dalam kotak penalti lalu merebahkan badan meminta penalti. Pengadil tak layan pasal sudah masak dengan perangai Cole yang menjadikan Fakri Saarani sebagai idola. 

72. Cole hampir menangis.

73. Cole meleleh sikit airmata tetapi lekas disapu menggunakan lengan baju.

74. Cole babi.

75. Cole kepala bana.

76. Cole setan. 

77. Cole ketiak hitam.

78. Cole Jaafar Onn.

79. Cole Bobo.

80. Ryan Giggs masuk menggantikan Wellbeck yang mati pucuk. Ini merupakan penampilan yang ke-50 buat Ryan Giggs dalam perlawanan menentang Chelsea. 

81. Torres mendapat kad kuning kerana tackle bangang yang dilakukannya.

82. Mata kelihatan tabah di kerusi pemain simpanan. Muka ketat sebagai cover, dalam hati sedih Ya Rabbi. 

83. Evra mengadu batuk dan sakit tekak lalu baring di padang sebagai kaedah penyembuhan. 

84. Astaga! Makwe depan spender pinky tadi dah duduk sebelah aku dan merenung aku dengan pandangan ghairah.

85. Aku mula bersembang hal-hal biasa dengan makwe tu.

86. Topik kami mula serius dengan membincangkan tentang peristiwa memaki dan menghalang pengadil dari memasuki bilik persalinan.

87. Kami mula berpegangan tangan.

88. Aku terkejut bila orang ramai menjerit "Haaaah!" Replay menunjukkan volley dari Van Persie yang terkena tangan Mikel. Pengadil masih look around.

89. Aku raih dan genggam balik tangan makwe tadi yang terlepas.

90. Makwe lain memerhati cemburu.

91. Makwe tu menyatakan persetujuan bila aku mengajaknya untuk melawat bilik aku di rumah. Aku cuma ingin menunjukkan koleksi figura Iron Man keluaran Hot Toys yang menjadi idaman dia. 

92. Pegi mampus dengan perlawanan.

93. Perlawanan tamat. GAME ON untuk aku.


28 Ulasan:

Apostolos Velios berkata...

kalau tak sembang mambang tak sah abang ni

M.K berkata...

malas nak komen pasal ulasan berkenaan bola tapi cuma nak nasihatkan, kalau nak buat lawak pun jgan masukkan sekali ayat2 yg berkaitan degan hal-hal atau bab-bab keagamaan, ketauhidan dalam lawak ko ni mcm Ya Rabbi, ya Allah, ber istighfar la konon dalam ulasan enkau ni yg penuh dgan segala macam mecarut, merapu berkaitan maksiat syawat dal lain2. tolong la, benda ini bukan mainan...

mikhaelahmad berkata...

Nasib baik iman aku kuat. Kalau tak aku terajang dah pc opis aku ni.

Tanpa Nama berkata...

macam sial!!!!

Tanpa Nama berkata...

macam sial!!!!

anak kacukan darat dan laut berkata...

babi sunnguh kepala bana setan ketiak itam nih mengulas.... nk muntah aku... pegi berak lagi bagus... puiihhh!!!

Waqheh berkata...

Admin sila keluarkan penulis ni dari senarai penulis sokernet. Gua tak menulis kat sini gua hanya minat membaca kat sini. Penulis2 lama sila kembali. Penulis baru perasan bagus. Sokernet dah tak best! Sebelum baca sesuatu post gua tengok dulu sapa penulis dah boleh nilai cerita tu memang hampeh..

Tanpa Nama berkata...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o.

ko memang kepala bana..

tak layak langsung duduk dalam sokernet nih..

puihhh...

Tanpa Nama berkata...

Setuju dengan komen M.K..lawak-lawak jugak, ada batas-batas tertentu kena jaga.

Kau terlalu berusaha keras untuk kelihatan kelakar.

Tanpa Nama berkata...

ni ape bende ni??

Hasreezan Hassan berkata...

nak buat entry lawak ni, kena ada bakat. ko tak ada bakat, dany. ko pergi la buat kerja lain

nurul syafiqah berkata...

"Rooney yang dipagari oleh 75 pemain Chelsea" itu je yg buat aku tersenyum sikit yang lain boring. lagi-lagi bila lawak bas samsung diulang-ulang.
menyampah.

Tanpa Nama berkata...

KAKI BANGKU

Sampah. Bongok! ko pegila buat blog ultras ko sendiri. Entri macam bangang. Sampai bilalah team sokernet lama nak bekarya semula.

Team baru nih ibarat tengok citer HOUSE season berapa ntah.

Tanpa Nama berkata...

oh wow lawaknye -_-

Tanpa Nama berkata...

tak pe lah die ni pon baru nak blajau...agaknye time die tulis ni die terasok syaiton freemason...

next time buat le yg ok skit..
lawan liverpool mohon debar...

Tanpa Nama berkata...

Nampak mcm ramai yg berdarah jubo

Tanpa Nama berkata...

Inilah orang melayu zaman sekarang. Bangga sangat dengan hal2 maksiat. Apa pun tak cukup lawak. Sori bukan tak cukup, tapi tak lawak langsung. Apa pun aku dapat rasakan this year is Chelsea year. I'm Arsenal fan btw.

Shukri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

sape rasa entry ni tak lawak,
boleh pergi meninggal!!!!

chelshit madafaka!!

kobetz berkata...

minit ke41 aku tersenyum..

lwk xlwk gi mampos..
entry da ade.. baca je la.. xbest muv on.. ni ok ade entry.. klo tak? ragbi budak skola..
hahaha...

Wakata wasuka berkata...

Pesen yg kata penulis lama best ni mesti dari team sandarkan pada kenangan. Hahaha

Gamma berkata...

Komen aku;

1.Ulasan panjang sangat. Semput nak baca. Dan ko sangat berusaha nak nampak kelakar.

2.Artikel ko yang sebelum ni (MU vs Swan) bagi aku lagi baik. Ada isi dan yang penting angkuh.

3.Teruskan menulis. haters gonna hate. ko takkan mampu puaskan hati semua orang. kalau tak ada yang baru takkan ada yang lama.

4.Aku setuju 100% ngan kobetz. artikel ni lagi baik daripada artikel ragbi budak sekolah yang ntahapehape. wakakaka !!

hantuLongkang berkata...

semua yang komplen ni mesti tak tengok match..hari tu memang macam ni la macth dia...berterabur..ko suruh penulis lama sekalipun, macam ni jugak nanti entri dia bagi..

satu team tunggang, satu lagi langgang...
satu team semua bangang, satu lagi main macam gampang..
hasilnya, match tunggang-langgang, kalu tengok memang bangang, tak tengok pun tahu match serupa gampang...heheh

Tanpa Nama berkata...

Dey all cocksuckers, MU is the best!! Chelshit, arsengal, liverfool and man shitty can eat my shit!!



yours sincerely,

Tun Mari Mariappan

Thaqif Ismail berkata...

gua punyalah gigih baca sampai habis. langsung tak ada boleh buat gua gelak. anjing mende ni?

Tanpa Nama berkata...

Dey chelshit eat shit!

- Tun Mari Mariappan

kerangkun berkata...

teruk. lagi bangang dari JDT.

Nur Fadzreen Asmadila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...