ANDA SEDANG MEMBACA

8

Croatia

Jack Murthi Sabtu, Jun 14, 2014
sebanyak 32 pasukan bola sepak dari 32 negara yang touchdown di rio de janeiro dengan misi masing-masing. host iaitu tuan rumah, brazil sudah pastinya mengharapkan piala dunia yang berbentuk toyol botak itu stay di sana tetapi jangan haraplah, rambut serupa beruk ada hati nak menang.

dalam 32 pasukan yang bertanding kali ini, aku memperkenalkan pasukan pilihan iaitu croatia. sebuah pasukan sedap.

as long as there is heart, there will be Croatia

*************************************


Analisis pertama (brazil 3 - 1 croatia)

Perlawanan pertama sudahpun tamat dan brazil berjaya mendapat 3 point. walaupun berjaya dapat point penting tersebut namun jauh di sudut hati si gemuk phil terserlah kerisauan akan persembahan croatia yang mengejutkan. mari kita lihat satu persatu.

1. kunci utama Croatia adalah untuk "silence the crowd" kerana apabila brazil mendapat goal terlebih dahulu akan menyebabkan keadaan bertambah sukar. 1st mission accomplished. pertolongan daripada marcelo, yang juga berambut beruk.

2. separuh masa pertama Niko Kovac menetapkan untuk Croatia bermain di kawasan sendiri bagi melancarkan susunan 4-4-2 dengan kemas dan teratur. keadaan ini berjaya mengekang asakan brazil untuk penetrate dan memecahkan susunan mereka. cara yang simple iaitu "hang back and cut off passing lane forwards". keadaan ini membenarkan Brazil control possession yang mana kita boleh lihat semasa itu (65-35). mirip kepada gaya mourinho.

3.  si gemuk phil meletakkan neymar di tengah dan membuka ruang tepi untuk alves dan oscar bermain dan mengacah acah di sana. semakin turunnya geng Croatia ke bawah. semakin membuka ruang midfield untuk Brazil.

4.  apabila masing masing fokus mengekang neymar yang kalau diikutkan bukan power mana pun, oscar dibiarkan "face to face" dengan pemain yang tidak berpengalaman, Vrsljko. mana taknya. oscar ni dah la menyerlah dekat chelsea. silap Kovac di situ.

5.  separuh masa kedua memperlihatkan Modric dan Rakitic mengemudi bahagian tengah dengan sedap. Brazil dilihat "intend to sit deeper" dan kita menyaksikan Croatia saling menyerang. walaubagaimanapun ini meninggalkan ruang di bahagian pertahanan Croatia.

6. penalti beruk.

7. keeper croatia perlu tukar dengan orang lain lepas ni.

jack murthi,
putra height


8 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jack Murthi dah jadi pengulas Sokernet? Wow!

Tanpa Nama berkata...

Menulis serupa rempit. Huruf kecik besar terabur. Macam mana Sokernet boleh ambik orang gini bikin pengulas?

Tanpa Nama berkata...

Hambar

Tanpa Nama berkata...

Bangun pon tak ada hati nak kutuk orang..ntah2 tengok highlight je

jinkalewa berkata...

jack murthi bana pulak ni oi member mariappan ka shittttt!!

Tanpa Nama berkata...

Celaka hanjeng mana pulak dah si Jack ni?

Tanpa Nama berkata...

Kepala butuh ulas macam gini. Tak sedap langsung. Babi lah Jack Murthi.

Nik Zulkhairi berkata...

hambar dan hampas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...