ANDA SEDANG MEMBACA

2

HIMPUNAN JERSI MERAH SELAMAT MARUAH BANGSA INGGERIS

Jorji Khamis, Oktober 01, 2015

Mengharap kepada pasukan lemah dan tiada tradisi sebagai wakil bangsa inggeris ke peringkat eropah samalah seperti mengharap kepada pasukan Liverpool menjadi juara liga inggeris. Kita boleh biarkan mereka mencuba tapi jangan harap mereka berjaya.

Kekalahan Chelsea dan Arsenal benar-benar membangkitkan kemarahan Queen E kerana memalukan maruah bangsa inggeris di pentas eropah. Queen E terus mencadangkan hanya pasukan Manchester United sahaja dibenarkan menjadi wakil tetap bangsa inggeris ke eropah, mujur FA England tidak membenarkan campurtangan istana dalam pengurusan bolasepak mereka.

Kalau tidak...

Bermain dipentas eropah ini bukan untuk semua pasukan boleh. Kau letak la Costa ke, Sanchez ke atau Fabregas dan Pedro, kalau setakat boleh berbahasa Spanish bersama, tak kemana. Kalau pasukan kau hebat, tak perlu semua itu. Tengok Manchester United, hantar Smalling aje untuk jaringkan gol. Bertahan pun dia, jaringkan gol kemenangan pun dia. Hilang amarah Queen E bila bangsa inggeris baju merah menyelamatkan keadaan.

Tapi bagus juga idea Queen E tu. Sepatutnya hanya pasukan teratas liga saja layak ke eropah. Pasukan nombor 1. Ini no. 5 pun nak pergi, no 14 pun sesama sibuk!


2 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

apelah gah sangat epl kalau engelen hanya sekali menang welkap...yuro??? errmm jauh sekali....

Unknown berkata...

Manalah mamat yang buat artikel.ni..koyak rabak & bersepai kot...or dah masuk gua taik kelawar... 🤣

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...