ANDA SEDANG MEMBACA

0

KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH AND DRY

Jorji Ahad, Oktober 04, 2015

Kalau ikut sejarah Maurinho, dia memang tak boleh lama di mana-mana kelab pun. Dia jenis sekejap-sekejap tukar kelab. Itu sebab Pak Alex dan Angkatan Tertinggi Manchester United tidak memilih Maurinho sebagai jurulatih United. Maurinho tidak percaya pada tradisi dan pembangunan pemain. Dia adalah 'The Special One'.

Special sebab tidak boleh berkerjasama dengan orang dan orang pun tak boleh nak bekerjasama dengan dia.

Hanya kelab yang tidak percaya kepada tradisi dan tidak akan mempunyai tradisi saja yang akan mengambil Maurinho. Lebih bangang, kalau kelab itu ambil dia sampai 2 kali! Dah kene patuk sekali hari tu, Chelsea jolok lagi tangan dalam lubang ular dan minta dipatuk lagi. Apa nak heran dengan kelab bolasepak macam ini?

Maurinho sebenarnya mencari jalan keluar. Dia nak guna pintu belakang, pintu yang sama dia guna dulu. Dia tau Roman seorang billionaire cepat panas dan kurang sabar. Roman tak hairan bayar berjuta pampasan asalkan ego orang kayanya terjaga. Maurinho tau sangat suis kelemahan Roman.

Chelsea juga tidak membuat sebarang perubahan besar pada pasukannya. Setakat ambil Pedro (itupun sebab Fabregas pujuk, bukan sebab kehebatannya) tidak akan mengubah banyak corak permainan mereka. Willian, Ivanovic, Terry, Hazard semua itu orang dah hafal dah gaya mereka. Setiap musim muka sama, gaya permainan sama, maka ramai pengurus dah tau taktik terbaik menangani Chelsea.
Sampai satu tahap, kalau kalah lawan Chelsea, pengurus itu akan kene ketawakan.

"apa gila lawan Chelsea pun kalah? tak buat keje la tu" kahkahkah

Tapi paling agung, Chelsea ambil Falcao dan ingat dia boleh berubah menjadi terer.

KAH KAH KAH!

0 Ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...