ANDA SEDANG MEMBACA

16

Burn Burnley Burn!

Jorji Khamis, Ogos 20, 2009

Apa pasal aku tak jumpa siaran langsung kat Astro malam tadi?
.........................................................

Manchester United kalah diawal musim? itu biasa! Kalau ikut ‘sejarah’ 2 musim berturut-turut Manchester United kalah dalam 2 perlawanan pertama mereka. 'traditionally, a slow starter' kata Tuan Haji Hasbullah Awang. Semua peminat Manchester United tidak merasa kecewa malah sudah menjangkakannya. Tiada yang pelik.

Walau kalah pada Barney sekalipun, Manchester United TETAP sebuah pasukan hebat yang memiliki corak permainan bolasepak yang dikagumi ramai.

Statistik perlawanan aku tengok di soccernet tadi memang la menunjukkan perlawanan dikuasai sepenuhnya oleh Manchester United, 67%! 19 percubaan (4 on target) berbanding Burnley – 9 percubaan (3 on target, 1 masuk!) Tapi apalah ertinya semua itu, jika 3 mata penuh dikutip oleh Burnley

16 Ulasan:

aranhellstorm berkata...

kah!kah!kah!kah!

tak kisah la, slow start ke, lambat panas ke, tak leh start langsung ke, yang penting telinga korang panas sebab kena bakar..

may red devil BURNley in hell! hahahaha

joey glider berkata...

keh keh keh..ngan burnley bley tapau...keh keh keh

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Nampak sangat Burnley hebat kalau dinilai dari statistik.
Manchester United - 14 on target, satu pun tak gol!
Burnley – 3 on target, 1 masuk!

Sama ada penyerang2 Burnley hebat atau pertahanan dan penjaga gol Man U main tangkap ayam dalam stadium... Wwakakakakak!

Tanpa Nama berkata...

ober konpident punya pasal la nie..

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha manyur sayur

zan berkata...

Ianya bukan mengenai siapa yang banyak lakukan cubaan, tetapi siapa yang pandai menggunakan kesempatan atas cubaan..

Burn ape? isk3..

ayobkelubi berkata...

dengar kata carrick tak masuk penalti?. at least gerrard masuk gak hari tu kan?. tulah, mak dah pesan, jgn seronok sgt,nanti duka. hik hik hik.

Tanpa Nama berkata...

ksian man u....
thun ni asyik terbakar jer..
burn wei......

j or ji berkata...

tipu tapi benar : sila lihat statistik semula.
Man Utd 19 percubaan (4 on target )
Burnley 9 percubaan (3 on target )
terima kasih.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Terima kasih kepada j or ji kepada pembetulan statistik.

Namun, ianya tetap tidak mengubah pendapat saya sebelum ini.

Fenerbahçe Marşı!

daus berkata...

"traditionally, a slow starter"..
setuju..

tunggu la 2nd half of da season..

Tanpa Nama berkata...

gua sgt suka tgk ManUre's fan bagik alasan nk bekup tim diorg

julu berkata...

bro tanpa nama..
sape xnak bekup team sndri..haha
tp brother2 yg kutuk2 MU..
diorg sume tahu..
ManUtd konperm mengganas lpas ni..
diorg jek yg nk sedapkan ati n bergumbira kjap..

Mr Mir0 berkata...

burn mmg hbat ble temu team hebat
arsenal kalah
chelsea kalah
igt balik
mu the best la

FIRZA berkata...

hahahahaha

FIRZA berkata...

penalti pun tak masuk, xyah tgk statistik laaa.....bkn dpt point pun......

dh klam kabut kene tinggal gol cnfirm ah serang bertubi2.....statistik pun naik......tapi burnley rilek jek, ade gak gol....gol of the season lagi.......amcam?.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...