ANDA SEDANG MEMBACA

7

Malam Ni Gua Pergi Celtic Park, Naik MAS, Apa Barang Naik Air Asia?

Lucius Maximus Selasa, Ogos 18, 2009
Jersi ori bai, bukan beli kat Siam


Pagi tadi gua bangun awal. Awal tak berapa awal sangatlah, masih terlajak juga gua punya Subuh. Tapi itu lain cerita.

Gua bangun awal nak basuh jersi. Jersi ori bai, jadi gua kena basuh hand wash. Lagi pun gua sebenarnya belum beli mesin basuh lagi. Tapi itu lain cerita.

Lepas gua basuh, gua bilas baik-baik kemudian gua sangkut kat hanger. Gua tak perah bai. Kalau perah nanti berkedut-kedut, boleh rosak dia punya material. Gua sidai dalam bilik, bawah kipas. Tak boleh jemur luar, nanti kaler dia luntur.

Dengan izin Tuhan, kalau current kat Sabah tak putus macam selalu, petang nanti balik kerja jersi gua mesti kering. Dah boleh pakai malam ni bila Celtic lawan Arsenal play off Liga Juara-Juara.

Tony Mowbray telefon gua tanya macam mana nak lawan Arsenal. Arsenal main cantik, dia cakap. Kalau tak main cantik pun kena cakap juga main cantik, nanti bebudak Arsenal tak puas hati.

Gua cakap, nak senang cantas je kaki budak-budak sekolah tu. Main bolasepak tipikal Scottish. Apa barang lu nak peduli main cantik ke tak?

Mowbray balas, nanti Arsene Wenger kompelin Celtic mencemarkan ‘the beauty of football’.

Gua jawab, “Brissit, brawnis and broken banis, Stryf, discorde and waistie wanis, Cruikit in eild syn halt withall, Thir are the bewties of the fute ball".

Gua cakap Scotland bai. Lu nak tau maksud dia, lu tanya Lebai Google.

Kalau Celtic menang malam ni, besok gua pergi kerja pakai jersi Celtic.

7 Ulasan:

ymn berkata...

klu arsenal kalah .. mean disqualify .. disqualify ..hilang sponsor juta2 euro. ... player moral down ..management tak puas hati.. Press bagi pressure kat ARsene wenger .. wenger letak jawatan .. player move other club .. Budak² sekolah tercicir .. masa depan gelap .. mcm leeds utd. blog²penyokong arsenal bersawang ..

hOhOhoho .. dahsyat dow ..

FIRZA berkata...

ah...propa semua ni.....

Pipiyapong berkata...

Ymn,
Gua ingat susah juga nak kalah Arsenal ni. Keh keh keh...

Ejoi berkata...

Arsenal memang, gua bidas all ot je moderator blog ni!

Kalau berani letak leher kat tali gantung, bersedia la untuk mati disentap tulang tengkuk!

FIRZA berkata...

ganeh aok ni ejoi.....

meyour berkata...

semoga aura datangnya dari nakamura.......

mohd peruz berkata...

eceh, Arsenal dah brape kali tak menang ni ! KHkhKHAhahKHAhahhKA .. AYAM SERAMA la !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...