ANDA SEDANG MEMBACA

29

Berita Bola Malaysia Di Pentas Dunia. Tahniah!

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, November 12, 2009
Sila klik sini untuk membacanya dengan bangga.

29 Ulasan:

sufianahmad86 berkata...

tahniah yea malaysia..saya terharu..

bungwahab berkata...

satu catatan sejarah buat malaysia.

aishah_conteng_je berkata...

haa.
bagus.
pastu ada la pulak lagi komen yang merendahkan negara sendiri.
apa dapat?

Mr.Hara berkata...

Jgn sebut sejarah2 nanti ada org2 yang xske
terutama skali org2 yang berdarah biru haha
papepon mkn ne stu permulaan yang baru tuk bola sepak malaysia..

YNWA! n Gomo Kelate Gomo!

Sang Pemimpi berkata...

xbangga pon...sape xkenal msia

mAxx berkata...

alah bukan 1st time msia masuk situ

Redz da Tsar berkata...

Haha... terbaik la... Sangat menarik... Ini lah gayenye kalu fanatik tak kena tempat... Glamer seyh Kelantan dgn FAM

Tengok.Dengar.Ikut. berkata...

klu la ulasan 2 psal malaysia masuk world cup ke..

"bangga" aku bace artikel 2..

segiempat tepat berkata...

kuar gak pasal Malaysia kt ESPN..
xpe, memula negatif, nnti ada la positif 2..
heheheheh...

sufianahmad86 berkata...

abes tu..takkan nak komen meninggikan negara sndiri plak(pasal bola yea)..mcm tak kena jea..

mAxx berkata...

eh dulu pasal msia pun ada masuk soccernet

xsilap aku pasal konon2 nak beli saham m.u n lepas tu nak beli newcastle plak

crazy_labelle berkata...

haha... xsia2 bdak2 tu bakar2...

-shak- berkata...

lepas ini kelantan jadi target firm-firm hooligan top kat england.

selalu MU datang nak frenly dengan Malaysia, sekarang West Ham ngan Millwall nak datang frenly dengan kelantan.

bungwahab berkata...

jangan dikenang benda dah jadi sejarah.
fam kena buat sesuatu demi bolasepak malaysia.
lantik genius bolasepak malaysia seperti saudara lucius maximus untuk memimpin skuad malaysia.
kalau tengok posting terdahulu sememangnya saudara luxius sesuai sebagai watak yang tepat untuk mengubah nasib bolasepak malaysia dengan visi dan analisis yang mengagumkan mengenai bolasepak.lucius maximus adalah jawapan untuk bolasepak malaysia.

SFB berkata...

hehe.. ada jugak la org perasan pasal bola sepak Malaysia...

Oh Me berkata...

secara jujur aku rasa kita tak patut malu dengan berita itu...dunia umumnya tahu yang disetiap negara ada gangster, ada hooligan...ianya hanya menunggu masa sahaja untuk keluar....jadi bagi aku reaksi peminat Kelantan itu normal.

dalam hal ini bagi aku yang bersalah (selain dari peminat of course) adalah pihak keselamatan yang gagal mengawal keadaan dan keselamatan stadium....
Umum sudah tahu betapa tegangnya keadaan stadium akan jadi bila 2 pasukan yang pernah bebrseteru itu akan bermain di Final....jadi kenapa perkara seperti ini tak dijangka?

Mereka juga sudah tahu yang penonton Kelantan akan memenuhi 1/4 dari stadium....maka sudah tentulah pihak keselamatan seharusnya ditambah lagi.

Bahkan aku mengucapkan tahniah kepada penyokong Kelantan bersikap aggresif pada hari tu...Menang atau kalah aku memang menjangkakan akan berlakunya havoc, bakar kerusi bakar bas bakar van.

Cuma yang aku kesalkan adalah....65 Ribu penyokong Kelantan cuma berani bakar kerusi ke? Napa tak bakar je stadium tu awe?

scootrulez77 berkata...

Bad publicity is still a publicity. Rather than none.

Tapi wa bengang sebab yg kutuk tuh Malaysian gak..dlm international forum..sempat lagi masukkan isu politik lah, isu kuota...hemphhh..nampak sgt pseudo Malaysian..Rukun negara pon blum tentu hafal. Sedap je washing your dirty laundry in the public.

Tengok sokernet lagi best..

free berkata...

aku cadangkan FAM ban penyokong kelantan dari home match for 10 years..lps 10 years tu tgk diorag sanggup buat balik x mcm tu..tp dr sudut lain,aku rase penyokong klantan paling hot dalam bolasepak msia ni, baru ade terasa mcm tgk bola kat argentina nun..xde kelantan kang x meriah pulak, soccernet.com xde berita dr msia hehe

SeV berkata...

aku mmg mengaku segelintir penyokong kelantan mmg bodoh bakar mercun bakar kerusi buang banner...tp mane pergi encik2 polis encik fru b4 penyokong masuk...dalam kul 3.30 org dh penuh keliling stadium tp gate xnk bukak lagi...kul 6 baru bukak tp seingat aku gate ijau jek...nk tunggu kul 6 tuh aku rase lebih seribu dh panjat pagar...encik2 polis ni pulak tgk jek...gile ape..nk masuk gate tuh haram x check pape pn...kalo bawak mortar pn komfem bole lepas...
tp tahniah tuk n9...kelantan main cam gampang tp xde hal taun depan bole cuba lagi..

solehah zahrah berkata...

cis..tipah tertipu..
baru nak lompat2 tadi..skali tak jadi

iampali berkata...

Tetiba sebab kes bakar krusi ni semua org dah ambil berat psl bola sepak malaysia.disebalik kerugian beratus ribu tu, nampaknya ada kebaikan juga.

Kap berkata...

hidup sokernet!!

R.K berkata...

@syak~ oh itu nais one.
mmg aku akan jeles bila tengok millwall dengan west ham frenly dengan kelantan.

ah. tak adil~
riot!!

2nd head prefect berkata...

adoi..malu beb berita tu. Buruk nama malaysia. dorang ni tak ada berita lain ke nak letak

Sang Pemimpi berkata...

ahh..taula international break tp xkan la xupdate sokernet...bg jela ape2 entri baru

gascoigne berkata...

YNWA!!

aishah_conteng_je berkata...

mari ramai2 turun padang mps seremban!!

den nak poie sambut piala..

seronoknya!

Yuzy berkata...

Ni mesti kerja Rashid Salleh.

dewajiwa berkata...

@scootrulez77:
setujulah.

yang komen tu, mungkin sebab diorang simpan dalam lama sangat dah tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...