ANDA SEDANG MEMBACA

34

Senyum Liverpool

dingin Isnin, November 09, 2009
Man U
Karma is interesting stuff, itu tulis kem Man U selepas Liverpool tewas kepada Fulham. Tapi aku tak percaya dengan karma-karma ni, walaupun aku dengar jugak lagu Wing, Hukum Karma. Malah Karma Wijaya dalam cerita Puteri gunung ledang pun aku tak berapa nak yakin. Aku cuma yakin kepada M. Nasir sahaja. Jadik sebab aku tak percaya, aku tak nak cakap apa-apa sangat dengan kekalahan Man U ni. Akuilah, Man U pun dah tak kuat.

Tetapi game Man U, lawan Chelsea, aku tetap rasa bersalah, sebab terlupa nak beri amaran kepada Man U berkenaan Drogba. Sori Man U. Ini klip yang aku lupa nak tayang kepada man U. Bersalah betul rasanya.



Birmingham
Jadi game malam ini, lawan Brummies. Rafa akan bertemu dengan sedaranya, iaitu Christian Benitez . Aku harap pertemuan Rafa dengan sedaranya ini, tidak menjejaskan game Liverpool. Sebab sebelum ini, pada musim 2007/08, Liverpool asyik seri jek dengan brimigham. Mungkin faktor sedara mara ini yang menjadi sebab. Sedara-sedara jugak, bola-bola jugak.

Chritian benitez adalah penyerang yang berasal ecuador dan walaupun tidak mempunyai kulit yang sama dengan Beintez, tetapi dia tetap cakap spain. Yang lebih utama, dia ni laju siut. Agak membimbangkan jugak, pasal Insua, tak berapa nak laju. Mamat Greek @ mamat 300 tu pun tak berapa nak laju. Harap2 mamat 300 tak main.


Apo kono jang? Rafa, ekau ingat den lagi?

Tetapi sekarang dah November, Liverpool ni, dah lama sangat tak menang. Takkan asyik kalah je. Hah, dengan kehadiran pemain kunci solex pasukan liverpool, pasti Liverpool main bola cantik, menarik, tertarik kau memang drogba. Birminghim kena belasah malam ini. Kurang-kurangnya 6-0.

Kelantan.
Berkenaan game N9 dengan Kelantan, tak banyak yang boleh dipelajari daripada Shukor Adan dan Hairuddin Omar. Yang boleh dipelajari adalah bagaimana nak membakar kerusi time-time hujan. Itu skill yang bagus untuk survivor. Mana tahu, suatu hari nanti sesat dalam stadium. Boleh bakar kerusi untuk panaskan badan.

Tahniah Nogori.

34 Ulasan:

Shankly berkata...

seprti yg dijangkakn oleh Persatuan² bookie.
games yg amat meloyakan dan membowsankan.
bosan words yg begitu sinonim ngan chelsea.
dan satu lagi "pencapaian" chelsea.
"pencapaian" yg mudah dicapai dan di gapai ..
"pencapaian" yg x mungkin menyamai "sejarah"
kerana perkataan "sejarah" itu terlalu besar - yg membawa
maksud hebat , tradisi , eksplodia dan tamadun.
abjad yg belum dicapai oleh chelsea.
Pencapaian 100x = 1 sejarah.

so chealsea need 100x games mcm last nite.
maka 1 lagi catatn sejarah ...
100 perlawanan yg membowsankan di cipta oleh chelsea.

tdk spt liverpool ..
11 games menjanjikan entertainment..
adrenalin..drama dan debaran...
sampai ada yg angkat tangan ..
" teh tarik satu lagi"
malah ada juga yg x sedar isap surya sampai 2 kotak utk 90 minit.

dan mlm nie .. satu lagi catatan sejarah ( bersamaan 100 pencapaian chelasea)
wartawan ..kolumunis ..blogolis..pakar analysis ..dan pastinya bookie penuh berahi utk menanti
apa akan berlaku pd mlm nie ...mlm disini membawa maksud pagi waktu malaysia.
itulah ..liverpool.. x pernah bersendirian ................

aranhellstorm berkata...

harap2 dapat keputusan yg betul....dah2 la tu kalah, 5 kali dah...

YNWA!

akuadanama berkata...

terus le berbangga ngan sejarah liverfool tu.EPL pun tak pernah menang dan takkan berpeluang menang sampai bila2 pun.awal pagi esok pun liverfool berkemungkinan besar kalah lagi.idop birmingham!!!
....opssss,teremosional lak

Pipiyapong berkata...

Disebabkan perlawanan Liverpool bertemu Birmingham ini adalah perlawanan Liga Perdana Inggeris, gua malas nak ambil port sangat. Sebab memang dah tak boleh fight title. Keh keh keh.

Kalau kalah lagi macam mana? Hah jawab, jawab. Keh keh keh.

mAxx berkata...

shankly - kau minat sgt ngan sejarah lama kabinet kau. dah berabuk lah! bukak la kabinet baru. Mana EPL? geli aku

Lucius Maximus berkata...

Aku harap game malam ini tidak memBOWSANkan, sebab dulu masa kelas sejarah kat sekolah agak BOWSAN, jadi aku takut bila team sejarah main game akan jadi BOWSAN. Apa pun, memang tidak BOWSAN bila perkataan bosan dijadikan BOWSAN

You'll Never Bowsan Alone!

Shankly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shankly berkata...

maxx ,

bajet di buat based on last year performance
ramalan kaji cuaca based on 10 years report.
National geographic wat analysis based on hunderd years report ..
Teori keynes , teori domino generate based wat happen in previous..

so bookie pun begitu bai .. based on last match .. sejarah ..

Lucy ..bookie always rite

Instant Classic berkata...

shankly - i dun get at all what u try to say here?

medihebat berkata...

kepada shankly, instant classic di atas adalah peminat liverpool bermati-matian juga...

dia pon tak paham explaination ko...kalu based on last match, aku rasa liverpool kena 3 bijik dengan fulham...sejarah jugak tuh...

starr struckk berkata...

"so bookie pun begitu bai .. based on last match .. sejarah .."

instant claasic, point shankly ialah, chance untok liverpool kalah adlh tggi. well, bookies always rite. hoho

eh jap, aku dah xpaham. shankly ni fan liverpool ke?

MaOi berkata...

kalau ikut sejarah, liverpool takkan jadi juara EPL..

kalau ikut sejarah, yang akan jadi juara EPL adalah antara Man Utd, Chelsea, Arsenal dan Blackburn..

btw.. bookies always rite.. keh keh keh..

meyour berkata...

whatever loser!!!!!!
liverpool to looserpool.......
what can i say!!!

Mr. Shcomey™ berkata...

ohh...shankly nak kate, based on the fact liverpool x pernah menang epl dalam belas2 tahun,so tahun ni x menang jugak la..bagus kajian tuh.. ;p

Nazri berkata...

weh, weh,

sorang pun tak komen pasal video di atas.

Kelakar tu weh.

iampali berkata...

lawak gila makcik cleaner tu geleng kepala..ahaha.

R.K berkata...

^^

another history.
5 kali kalah, 95 to go.. go liverpool.
give us another defeat.

MaOi berkata...

r.k : jgn risau.. bak kata bro shankly, bookies always rite.. hahahah

fikiranlicin berkata...

rilek2...ni game kemenangan Liverpool yang tak kan berenti menang sampai may 2010...percayalah YNWA

Mr.Hara berkata...

All those silly boy in blues are chelshit!

YNWA!

mAxx berkata...

mr.hara - come on.. nak komen biar yg berfact. personal attack ni

Sang Pemimpi berkata...

ade lagi reviu liverpool kat sini??aduii...xboleh blah betul la...dah bawah tahap man.city sbnarnye lvpool ni...Xyahla nak wat reviu2 pasal depa..spot no4 pun ok gak...

mentega gumuk bolat berkata...

dah kalah tu da lah..
ari nak hujan...
alok bungkus dan buang jauh2 baju liverFOOL@liverLooser "always walk alone" tuh...
sebok nk bgtahu chelsea bosan lah aper lah...
silly only for the looser
hahaha

starr struckk berkata...

aku syak ngog blajar dive dr drogba. sgt bergaya!

Speed Junkie berkata...

Lps 1-1 dgn pasukan Birmingham yg kononnye boleh menang 6-0 ni si shankly tu sure ckp "yg penting x kalah and also menang dgn Man U harituh...sejarah beb...YNWA"

geli ade jugak...nak muntah ade jugak...tp feeling yg paling kuat nak rase adelah KESIAN. kesian kat lpool fan sbb the only highlight of their season is menang dgn Man U. kesian...

meyour berkata...

SERI 2-2 JAWABLAH..............LOOSERPOOL?

akuadanama berkata...

hahaha...hancur liverfooool.nyaris2 kalah tadi.harapkan ihsan ref mamai utk dptkan penalti.hampeh tul ngok tuh.mnipu jer kjenye.
kalah rinih kira masuk dlm sejarah gak kan...kuikuikui....you will never win again.

MaOi berkata...

spped junkie : ada satu lagi.. dia mesti cakap.. "bookies always rite".. kah kah kah.. memang kesian..

rafaezdasilva berkata...

ok ler seri.. banyak gol.. game tak BOWSAN..

aranhellstorm berkata...

from august till now, tiada kebahagiaan untuk Liverpool supporters.

medihebat berkata...

@speed junkie-apa plak hi-lite lawan man u je...yg kalah 5 straight tu bukan hi-lite ke...? wh, tu kira hi-lite ke...?

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

gile..aku baru tengok starting line-up dah terlena...gile x best game!!! lalala

crazy_labelle berkata...

cilake vid tu.. stiap kali stress study, wa tgk tu n wa trus gelak... bgus xlama lg msuk tanjung rambutan la wa...

amANI berkata...

****rahsia SMS terbongkar****

Ngog : T/ksh Drog, bg tips dive lm utube

Drog : Anytym Ngog, i kn diva dive ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...