ANDA SEDANG MEMBACA

32

MAJLIS PEMBERIAN HADIAH KRISMAS BERLANGSUNG AWAL

Nazri Isnin, Disember 14, 2009
Old Trafford, Sabtu lepas - Satu majlis pemberian hadiah krismas telah berlangung di Stadium bersejarah sabtu lepas kepada pasukan terpinggir yang dipimpin oleh Martin O'Neill yakni Aston Villa.

Pemberian hadiah itu sejajar dengan konsep setiakawan yang sejak turun temurun diamalkan oleh pasukan Manchester United seterusnya selari dengan kempen 1bola.

Pemberian hadiah krismas di tempat sendiri ini juga sebagai tanda terima kasih kepada Aston Villa yang selama ini girang memberikan 3 mata kepada Manchester United.

Pemberian hadiah berupa 3 mata liga, kegembiraan menjaringkan gol di tempat lawan dan kedudukan nombor 4 ini seterusnya membuktikan betapa murahnya hati pemain-pemain Manchster United dalam menghidupkan 'spirit of xmas'

Ketika ditanya peluang Aston Villa untuk meraih tempat ketiga, Mr Martin amat optimis. "Kita tunggu Mac dan April tahun depan bila anak-anak ikan Arsene tu dah hilang stamina."

Sementara itu, Chelsea turut meniru konsep pemberian hadiah krismas apabila menghadiahkan 3 gol kepada Everton sebagai tanda terima kasih kepada kelab tersebut.

Di satu kawasan bernama Ukay Perdana, seorang lelaki yang tidak mahu dikenali, cukuplah kita panggil dengan nama samaran Pipiyapong, telah kelihatan tersenyum. Alhamdulillah, akhirnya tersenyum juga lelaki ini setelah tiga minggu bad mood dan asyik memecahkan gelas minuman kedai mamak.

Peminat-peminat Manchester United meraikan krismas tahun ini dengan gaya meriah tapi sederhana.

Kita hiburkan hati dengan lagu kegemaran Pipiyapong:

32 Ulasan:

NikLas berkata...

muka hampa je mamat-mamat man u yang kat kedai mamak tu... hadiah kehampaan.
rooney siap dapat kad kuning lg sebab dive.
elok benar lah tu

azlan berkata...

kalah kpd aston villa sbg tanda sokongan man utd terhadap kelab kelab yg akan buat liverpool mendapat tempat ke 7 dlm liga. konspirasi nih.

meyour berkata...

Walaupun MAN U kalah ngan CHELSEA seri, mengapa mereka masih membahan LIVERPOOL??? hahhaahaha...

THE BLUES STILL GOT THE BLUES!!!

azlan berkata...

kutuk penyokong man utd x best sbb reaksi mereka sgt cool brbanding fan liverpool kena kutuk.

GGMU.

print berkata...

Emosional,poyo,historian.... itulah sifat-sifat Fans Liverpool.....

SFB berkata...

team liverpool yg x sudah2 meminta kene bahan huhuhu.. kita tunaikan permintaan diorg je..

3 point je Chelsea lead... x byk...

Azreil Shazwan berkata...

kalah no 2 xpe.jangan kalah kemudian duduk kat Big 7~

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

masih tercari2 komen abang shankly!!!

besday boy agger kelihatan bersemangat menyaksikan kekalah mereka...

pak guard2 muzium sejarah mula mengorek2 stor untuk menunjukkan sejarah mereka kepada dunia...

free berkata...

mengapa manU kalah walaupun mengetahui chelsea hanya sekadar seri? mengapakah manU menolak untuk sama berkongsi mata dengan chelsea di persada liga? jawapannya mudah, masih belum masa manU mengambil alih tampuk liga kerana masih mahu memberi tekanan hebat kepada chelsea. jika memotong terlalu awal, momentum akan cepat kendur dan memberi tekanan kepada manU pula. pendek kata, pak alex berhasrat memintas chelsea di perlawanan yang ke 38 iaitu di perlawanan terakhir liga di mana chelsea sudah tiada masa untuk memintas kembali. kesimpulannya, tidak ada sultan bola akan bantu liverpool setelah terkeluar dari saingan liga perdana nanti. ini satu berita baik juga untuk bolasepak kerana apabila ramai yang menonton liga championship musim hadapan kerana adanya tarikan liverpool, secara tidak langsung akan menaikkan imej liga itu sendiri.

gascoigne berkata...

Bilalah Fan Man U ni nak mengaku yang diaorang rindu kat Cristiano "Incridble Hulk who Dive" Ronaldo.

Tak payahlah player Man U nak dive bebanyak....referee dah masak taktik korang.Takkan dapat penalti punye.

Dengan team turki pun kalah tempat sendiri,
Dengan Aston Villa pun kalah kat tempat sendiri....Boleh ke pergi jauh Champs League season ni Haha...

Dive jangan tak Dive....

hafizshinchan berkata...

Sejajar dengan konsep 'seimbang dunia akhirat' Pak Rafa, Uncle Alex pom mahu membuat bakti sempena musim festive ni...

"Sekali sekala berbuat kebajikan, apa salahnya...apalah sangat 3 mata" Uncle Alex

MaOi berkata...

Gascoine : lu lupa ke? ke lu memang tak tahu?

24 August 2009 : Liverpool 1 - Aston Villa 3..

udah la tu.. duk diam2..

dewajiwa berkata...

hahahaha Gazza buat-buat lupa.
MU kalah di Turki tu skuad utama ke? tak tengok match agaknya. standardlah team dah layak nak main eksperimen bagi player pelapis main.

Aston Villa ada keeper America yang tengah form.
agaknya England lawan US kat World Cup ada sedikit ancaman.

MaOi berkata...

itu la tu.. contoh2 penyokong yg tahu cakap kosong takde isi..

Azreil Shazwan berkata...

nice~ penyokong MU jangan cepat emo~ kita cool..
secool wayne rooney dengan tiada jantung ke sana ke mari..maybe ada jin2 di depan gol villa..tu yang xbOlos tu..pe2 pun..kita still Big 2~

gagap berkata...

huh...

gua tak akan rindu ronaldo...gua hanya rindu beckham.

Azreil Shazwan berkata...

kalO saya nak rindU van der sar bley? hahahaha~

Besi Karat berkata...

Aston Villa umpama The Grinch untuk MU.
keh keh.

Shankly berkata...

kwn² .. kita lupakan game lastweek...

apa yg berlaku adalah takdir dan ketentuan.
we canot undo . so we looking forword .

kita citer game bsok n rabu. ok.

Liv vs Wigan - Liverpool menang - fight back to school

Chels*** vs Portsmouth - Draw.

Burnley vs Arsenal - Burnley will b burn the gunners.

Tot vs Man City - Draw.

ok.

bungwahab berkata...

kecuali bebudak chelsea fan2 lain memang koooool.
bebudak chelsea jer lebih2 bengap tak sudah.komen2 bebudak chelsea memang macam bingai.
memang best bila lucius dah tak rajin menulis dah artikel merepak dia sekarang.
sokernet semakin ceria.

Shankly berkata...

lupa plak

Man utd vs Wolves - Man Utd Menng sbb home.

dewajiwa berkata...

realistic prediction Shank.
kalau Chelsea maintain seri, cuti hujung tahun pasti disambut meriah gaban di Old Trafford.

GGMU.

adliazaddin berkata...

ynwa T_T

aku.yang.koya berkata...

man u bagi peluang team lain menang Winter Champions..

sufianahmad86 berkata...

dem it!! big 2??hahaha

gg man utd

shan keli berkata...

tak abis2 YNWA..x seswai dah slogan you'll never walk alone.kasi tukar la jadi you'll never win again..or you'll never win anything.baru la relevan!

ChesterChaz berkata...

hahaa shen keli.. memang terbaekk ar definisi YNWA yg ko bagi tuhh..

You'll Never Walk Ahead
You'll Need Win Again

hahaha

R.K berkata...

shank.. da ade satu L.. cane?? kate undefeated sampai abes league..

bung, komen bingai? haha ^^

Sang Pemimpi berkata...

chester,sapa ajar hang english cmtuh?

nami o fish berkata...

Ala bak kata kumpulan rock Scorpions,

"what you give,you get back".

Kira ok la Tok Alex nak bagi 3 mata kat Aston Villa,selepas 14 tahun tidak memberi.

Tapi pemberian biasanya ada maksud tersirat,tapi apa yang aku cuba simpulkan,pemberian ini adalah satu isyarat yang Tok Alex dah bosan tengok lineup big 4 champions league.Sekali sekala bagi Aston Villa mencapai kejuaraan European Cup/Champions League buat kali kedua(Aston Villa juara European Cup 1982) apa salahnya.

Bagilah Villa Park berkumandang lagu tema Champions League tu pulak..

amANI berkata...

Pengadil dah bagi hadiah Krismas awal-awal lagi kat Pak Alex. Kasik 3 minit je masa tambahan.

Izzat berkata...

fan Man U memang rindu CRon pon... rindu nk tgk free kick die yg trkena benteng... jatuh terguling2 cam kena tembak ngn sniper stp kali disentuh, huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...