ANDA SEDANG MEMBACA

42

Ulasan Juara

Pipiyapong Abdillah Hamzah Selasa, Disember 22, 2009
K. Arsene Gobal

Perlawanan minggu lalu bukan gua tak nak review. Tapi gua haram tak ada selera. Liga macam dah tak ada saingan. Tak ada fight. Boring nak ulas. Nak kutuk pun tak ada mood. Cabaran nampaknya makin kurang. Emmm...pening juga kepala gua kalau macam ni selalu.

Chelsea barai. Lawan West Ham pun berterabur. Nasib baik dapat seri. Liverpool tak payah cakap. Semua terkencing lawan pasukan paling bawah liga. Makin lama Rafa nampak macam makin terencat. Ada potensi kekal nombor 8 sampai habis liga. Manchester United lagi haru. Kena tibai 3-0 dengan budak-budak Roy. Kalau arwah Dodi hidup lagi, mesti dia dah pergi makan besar open table kari kepala ikan kat London sama Puteri Diana. Balik rumah bawa kereta laju-laju.

Yang gua nampak kasi saingan sikit pun, Aston Villa. Tapi tak ada pula pengulas Aston Villa dalam Sokernet ni. Sayang betul. Melepas peluang gua nak kasi perang psikologi ala Mike Brown minggu ni.

Spurs? Hak tuih..!! Kuat mempermainkan perasaan penyokong. Manchester City? Gua ingat Mancini tengah sibuk lagi belek fail peribadi pemain kat opis dia. Balik rumah pula kelam kabut cari plumber suruh repair tangki air bocor kat rumah baru. Itu belum masuk nak cari sekolah baru lagi untuk anak dia. Banyak lagi hal tak settle. Bini tak habis-habis merengek kompelin jiran sebelah tak peramah la, ampai kain belakang rumah ada pacat la, tidur malam kena tindih la...

Jadi kepada fan Arsenal semua, kita nampaknya semakin hampir ke sasaran. 2 kali menang dan satu kali seri dalam tempoh 7 hari ni memang meriangkan. Kalau jalan selisih dengan budak budak team lain, jangan lupa buat muka berlagak. Kalau boleh, kasi ayat makan dalam sebaris dua. Sambil cakap, pandang langit tangan mengepak. Orait. Selamat Hari Krismas. Jangan lupa gantung stoking bola malam raya nanti.

42 Ulasan:

demang berkata...

celakeeee

Nazri berkata...

cayalah pipi berlagak.

Memang jadi modal time tengah down nanti la jawabnya. Akan kupetik satu-satu ayat-ayat berlagak ni nanti.

cayalah.

dobot berkata...

pergh, kejap jehh tu, jap lagikk jatuh bergolek laa tuh, HAHA.

celaka je ayat kauu,

nasr berkata...

gua jenis yg xsuke bermegah tp bile perlu bole la sikit2 kasi panas fan mane yg buat panas kat gua sebelum ni.. tuk game minggu ni gua hnye mmpu senyum. perjalanan masih jauh.. pepun lyn amanat wenger.. =)

http://www.arsenal.com/freewengerwebchat

FIRZA berkata...

sasaran mende plak dah ni...?

kucing berkata...

tidur malam kena tindih la... haha. xleh bla tol.

azmy shafiq berkata...

huh!

Saed Ramadhan berkata...

cam haram.. super impose muka wenger + badan rajagopal..

Comrade Nami berkata...

gua nak jadi pengulas aston villa,boleh?

(start belek buku sejarah aston villa)

iampali berkata...

tido mlm kena tindih tu mmg celaka hahaha

avid gunner berkata...

gua harap abou diaby dan rakan2 baca artikel lu,pp..

Redz da Tsar berkata...

Tak lame arsenal nie... hehe

Mr. Shcomey™ berkata...

alaaa..skrip lame la arsenal..mula2 je gah..pastu terabur..ujung2 season dak2 arsenal senyap sampai masuk season baru, n buat ayat "season ni x kasi can da la"..
tp kelakar gile weh gamba arsenegobal ni..

Bert berkata...

jam yg arsene gobal tu pakai mcm jam adidas aku yg dah hilang...siot..x kan die curi kot

dingin berkata...

Serangan berantai nampak

ss berkata...

tu semangat yg kita nak..takpe2 belagak sebelom terlambat..hahaha

joe [budakblink] berkata...

pipi gua da hine membe aku dak man u menangis2 aku bukan pe langsang blek sbb itu ari seri die hine aku sampai xmampu dongak kelangit

amANI berkata...

Akhirnya, ada juga ulasan Arsenal yang menang dikala kem pasukan suka kalah dan seri hanya mampu bercerita tentang hal-hal mahkluk asing, Hj Hasbullah, stesen radio dan segala yang tidak berkaitan, berusaha untuk cuba memalingkan isu kalah dan seri pasukan sendiri.

Lain kali kasik makan dalam banyak sikit lagi ye enche Pipi time-time cenggini.

*Gambar Arsene Gobal memang tak bleh blah!

R.K berkata...

juara waklu.. haha

kareem berkata...

@amani - gua teramatlah setuju dgn lu..

@mr.schomey - ujung2 season terabur?lu tgk arsenal zaman bile tuh?kalau citer season lepas..

Yg 21 games unbeaten tu ape?
Yg masuk semi FA ngan UCL tu ape?oh ya mana lvepool ya?

Lenkali research skit bro..

PP, ni mmg ulasan mantap la..mmg la juara.Nak tanye, MU menang ka?Lvpool mnang ka?Chelsea menang ka? Arsenal kalah ka?itulah juara mggu ni...Hahahaha

i'msosupernotcool berkata...

haha..

macam ini la..

mmg post juara nih..

x sabar gua nk jalan2 dongak kepala..

arghh..

mizu_sama berkata...

arsenal menang,pipi menulis di sokernet-rutin

kalah minggu depan senyap lah,bz la,tabligh la,bali la..bla laa..hahahah

aslina yang gojes berkata...

k. arsene gobal---> terbaek!!

ayobkelubi berkata...

macam cilake kena tindih

hahahaha.

gascoigne berkata...

Kalau Arsenal menang liga gua open table...

pakkordi berkata...

Harapan setinggi gunung, berderai jadi debulah tak lama lagi.

dewajiwa berkata...

keh keh keh. gampang je..

ChesterChaz berkata...

hakkeettuuiiihh.. itu jer yg mampu aku ucapkan pada entry nih.. hahahhaa

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

HAHA.. MEMANG PANASS!! PANAAAAZZZZZZZZ!!!

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

Daniel Agger menjadi pemain Liverpool terkini yang mengakui apa yang tidak berani diperkatakan Rafa Benitez: “Kami tidak cukup bagus”

feroz_sulaiman berkata...

punya lama gua tunggu entry lu...

NikLas berkata...

lu p mana pipi.
punya lah lama gua tngu entry lu..
sbgai penyokong gunners, gua terkilan sgt dgn lu,
time jatuh lu lari, sikalang baru mau tnjuk muka.
buat malu kem aje

Sang Pemimpi berkata...

PP bila arsenal menang die mmg tgh free..
Kalau arsenal kalah busy nye mencanak-canak!!kite kene paham...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Teruskan prestasi yang mantap!
Ada kemungkinan kejuaraan Liga akan berada di dalam dakapan!

Go Barca!

Melayu Republik berkata...

Ah, fan lain jeles la tu bila Arsenal saje sebagai big 4 yang menang.

dengki.

izzi berkata...

team lain memang kalut ... terutamanya liverfool yang seksa macem kena sakit kusta ....

Besi Karat berkata...

wahahahaha..
terbaik.aku paling suka bila pp riak.

jalang berkata...

pp menjadi bongkak..sungguh bongkak...hingga masuk level bongkak 3....sama dgn aku..go arsenal!!!haha

R.K berkata...

ade lagi ke iktiraf big-4 ? duhh ..

Popo berkata...

fan yg lain sume tuka topic dr ulasan match ape kes..ngaku jela kalah sbb tak bagus..susah betol..

feroz_sulaiman berkata...

gua nak bongkak jugak!!!

pp lain kali post yg bongkak2 lagi...gua sokong lu!!! lu memang pengulas terbaik

Dari Jalan Kopi berkata...

celaka punya ulasan. jalan nk pandang langit tangan nak kepak. euw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...