ANDA SEDANG MEMBACA

8

Liverpool menang - berkenaan liga malaysia - mutalib rajis

dingin Ahad, Januari 31, 2010
Liverpool menang
Malam tadi, Liverpool menang lawan Bolton. Mengikut statistik, dalam lima perlawanan terakhir, setiap kali Aqualini main, Liverpool akan menang. Apakah maksudnya? Mari kita dengar kata Rafa selepas game dengan Wolves minggu lepas.

Katanya, “Masalah Liverpool adalah kat final past.”

Aku tak pasti adakah dia bermaksud Ngog adalah penyelesaian kepada masalah final past itu? Sebab malam tadi Ngog jelas menanduk bola ke arah pintu gol yang terbuka – tetapi tidak masuk. Sungguh ajaib budak Ngok ni. Geramnya aku sampai aku masuk website PIA (pakistan international airlines) carik tiket murah2 nak ke England semata-mata nak lempang Ngok ni. Punyalah geram. Nasib baik aku jenis geram enam lima minit je. Kalau aku jenis geram sampai dua minggu, habis jugak duit aku beli tiket nak ke England. Yang pasti, Aqualini ada sedikit penyelesaian kepada masalah final past itu sebab tu kalau dia main 1st elevan asyik menang. (mengikut stastistik. Tapi kalau mengikut kepercayaan mistik, aqualini ni ada ong)

Ok, kembali pada game malam tadi. Rafa kali ini menurukan skuad yang ada visi menyerang. Tips – kalau Rafa tak turunkan Lucas ini bermakna, Rafa nak main menyeranglah tu. Dan gol pertama Liverpool datangnya daripada pemain berhati robot – Dirk Kuyt. Jenis tak tau penat. Berlari jek kerjanya. Masuk olimpik lari jarak jauh kompem dapat gangsa. (Tak dapat emas pasal dia bukan orang Habsyah dan kenya)

Tapi selepas itu, Bolton ada peluang nak skor, nasib baik mamat Spartan, defend gergasi dari Greek bermain sangat hebat. Bagus betul mamat tuh. Dia ada visi macam Sami Hyppia. Dah lah murah jek harganya. Zaman sekarang bukan senang nak carik barang bagus haraga murah. Slek nya, namanya susah sangat nak sebut dan eja. Pastu main lagi, main-main dapat gol kedua. Own goal sebab Insua rembat just nice, jadi bola deflek pun just nice jugak, betul-betul belah kanan gol.

Bukti susahnya nak sebut dan eja nama mamat greek ni. Sampai aku tersalah google, keluar muka mamat ni pulak. Takajut jugak aku. Bila masa mamat ni main dengan Liverpool.


Satu lagi kes tersalah google.


Yang ini baru betul. Itu selepas lima enam kali aku taip nama mamat ni. krykos , kryiakos, kyrikagos, krykos. Apa macam? Sangat gergasi bukan.

Jadi malam tadi, dapat jugak dua kosong. Baguslah. Gerrad pun dah dapat balik keyakinannya. insua pun dah semakn bagus kat serangan walaupun kat defend sangat merisaukan. Harap lepas ni menang lagi. Lepas ni lawan agak liat semua. Berdebar jugak.

Berkenaan liga Malaysia.
Aku tak tgk dan aku hanya tengok kalau local team aku main jer. Iaitu Sarawak. Sarawak pun asyik kalah. Kali ni kalah 3- 0 pulak. Semuanya sebab perangkap ofside tak menjadik. Ya, ketiga-tiga gol tu sebab perangkap offside.

Waktu Alan Vest jadik jurulatih Sarawak, Sarawak memang terer perangkap-perangkap offside ni. Sampai ada seorang jurulatih (aku lupa siapa) kasi warning kat team derang. Katanya, “Hati-hati dengan perangkap Offside Sarawak.” (dalam nada Avatar)

Hebat betul. Main perangkap offside pun orang dah takut. Tapi sekarang macam haram. Penyokong2 Sarawak semua manas (marah). Seperti biasa, kena ada kambing hitamnya. Kalau kat Liverpool ada Rafa, Lucas dan kambing hitam terbaru, Ngog, kat Sarawak pula, ada Wahid Uji (staf kejurulatihan). Aku kurang pasti sebab dia jadik kambing hitam. Tapi mengikut Morshidi Bujang (Nama yang sangat Sarawak okey) Wahid Uji pilih pemain yang dia suka je, bukan pemain yang berbakat hebat.

Automatik, semua pemain Sarawak sekarang, semua dah jadi kambing hitam. Inilah perkara yang tidak akan membangunkan bola sepak negara.

Mutalalib Rajis.
Selepas game malam tadi, aku bukak Youtube pasal aku tak boleh tido. Sekali aku terbukak Mutalib Rajis ni. dia penyayi 1988 punya orang. Aku waktu tu baru darjah dua. Tv3 pun tak ada signal lagi kat kampung aku. Giler haram. Video klipnya sangat hebat. Sekarang mana ada orang dah nak buat video klip macam ni, ambik video kat tapak projek, tengah panas sampai ke petang. Pakai pun singlet bundle jek. Paling utama mana ada orang nak ambik penyanyi yang macam Mutalib ni dah. Nah ambik dan hayati hebatnya Mutalib rajis ni. enjoi.

8 Ulasan:

deusXmachina® berkata...

kemenangan yang sudah terlambat
dan ngog betul2 ngok
keh keh keh

liveblogging m.u vs arsenal at erk888.blogspot.com 11.45pm

Farid Fernandez berkata...

YNWA!!!!!!

HafizChan berkata...

rafa suka amik player cam bintant porn eik...eh bukan aku cakap, membe aku cakap la. heh

pakkordi berkata...

Dalam peha kuyt ada batu besar.

eJAI berkata...

nama player sendiri pun dah fail,cmne leh ngaku koppites nih

nyzm berkata...

rock la Mutalib Rajis! wakakaka

aremierulez/Amirul berkata...

kau kalau tak taruk video klip pelik2 kat entri kau x boleh ke? mak aku pun tak pernah dgr nama mutalib rajis ni...

talkIZcheap! berkata...

asek letak video clip jer kt stp post? huuhu...

Liverpool layan jiwang 'bilakah akan ku menang Liga lagi...'

apa barang rebut tempat ke-4? Newcastle pon at least kt no 1 (w/pon cuma championship,kui3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...