ANDA SEDANG MEMBACA

16

Chelsea 4 Mata Diatas Hasil Tandukan Si Miang Terry

Obefiend Weiland Ahad, Januari 31, 2010

It’s gonna be a blue day!

Suasana di Cobham haru-biru sehari sebelum perlawanan menentang Burnley. John Terry, kapten,hero,oldboy, abang ketak dan lelaki idola kelab The Blues dituduh cuba mendapatkan gag order bagi menutup kemaluannya. Terry baru-baru ini kantol berskandal seks dengan Vanessa Peroncel, bekas BDA (bini dan awek) kepada Wayne Bridge. Beliau dikatakan melakukuan hubungan luar nikah bersama Vanessa selepas hubungan Vanessa dan Wayne putus tahun lalu. Hubungan itu menjadi semakin serius setelah Terry menerobos gawang Vanessa sehingga termengandung. Kerana tak mahu membuang anak di tepi tong sampah Kota London, Terry segera mengarahkan Vanessa menggugurkan kandungan. Nasib baik ada klinik macam tu di England.

Akibat skandal ini skuad Chelsea pada awalnya menasihatkan Terry supaya menarik diri dari skuad menentang Burnley. Tahun lepas Ashley Cole menarik diri sebanyak dua perlawanan setelah kisah seks luar nikah beliau tersebar di seluruh Britain. Tetapi Terry enggan berbuat demikian. Dia kapten marvellous bagi Chelsea. Nama team pun the Blues, setakat skandal blue-blue ni tarahal punya. Skandal beliau menganjing pelancong dari Amerika selepas insiden 911 dulu lebih ganas dari kisah main sorok pisang dengan bekas awek orang. Macam lu orang tak pernah je skandal ngan bekas awek member lu kan? Ngaku je la.

Sepanjang perlawanan semalam beliau diejek oleh penyokong Burnley tetapi Terry steady. Kepala beliau selalu kena penyepak. Setakat kena ejek tu macam kena baling bertih jagung sahaja. Pada minit ke 27’ Abdul Salam Bilal meletakkan Chelsea dihadapan selepas menyudahkan umpanan Florent Malouda. Anelka benar-benar menggunakan peluang ini untuk menunjukkan beliau juga sama bahaya dengan Didier Drogba. Sepatutnya malam ini Drogba kembali kedalam skuad Chelsea. Tapi bangku simpanan pun tak ada mamat ni. Mungkin Ancelloti kasi chance dia nangis habis-habis pasal Kote Voire gagal ke final Piala Negara Awang Hitam.

Chelsea mendapat beberapa lagi peluang pada separuh masa pertama namum gagal disempurnakan. Lima minit selepas wisel dibunyikan untuk separuh masa kedua, Burnley melakukan kezutan. Steven Fletcher menyamakan kedudukan dengan rembatan kaki kirinya. Pemain no 9 Burnley menjaringkan gol ke sepuluhnya musim ini. Chelsea berusaha keras untuk mendapatkan the killer blow. Enam minit kemudian Joe Cole meletakkan Chelsea dihadapan. GOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!! JC did it again. Oh tidak gol. Maafkan saya. Penjaga garisan menbatalkan gol kerana JC offside! Tetapi Chelsea tidak mengalah. Apa korang ingat Chelsea macam Liverpool ke? Bila orang equalised terus kempis macam tayar motor kena kelar dengan awek lepas dia jeles baca SMS perempuan mana tah SMS kat gua arituh. Chelsea mendapat beberapa lagi peluang menerusi Sturridge dan Lampard tetapi penjaga gawang Burnley, Brian Jensen bertindak hebat menidakkan gol.

Pada minit ke 83' Chelsea mendapat tendangan sudut. Florent Malouda mengambil tendangan sudut itu dan bola labungannya ditanduk dengan handsomenya oleh John George Terry! GOOOOOOLLLLLLLL!! Ya Allah!...... Ya Allah!.. Afdlin minnan nasss.. khuff khuff.. Ya Allah! ( gaya komentator Al Jazeera sambut gol) Penyokong Burnley yang dari awalnya mengejek Terry terdiam secara automatik.

gola

Keputusan akhir Burnley 1 Chelsea 2.

Btw.. Chelsea ni memang kelab jantan gatal ke? Lepas satu-satu player main kayu tiga. Adakah penyokong Chelsea juga sama gatalnya? Aku tak tapi Abang Lucius bagaimana?

16 Ulasan:

R.K berkata...

dude , lampard la ambil korner tuh . Terry sangat OTAI . Profesional tuh .
* gua gatal dengan awek sendiri saja .. ^^

nama saya aslina berkata...

nasib baik bukan penyokong chelsea...wakakaka~~

HafizChan berkata...

eiii meriah la pemain chelsea ni...suka dengan perkara-perkara hadhari. hikhik

Obefiend Weiland berkata...

@RK

again aku mingu ni buta mata... macam last week. i gave up! kena buat lasik!

al-rashid berkata...

dem..!

zan berkata...

Makin meningkat mutu ulasan lu OW..
Makin kurang typo...hahaha

nyzm berkata...

wakakaka lawak la post ni
nasib bukan fan chelsea kehkehkeh

kareem berkata...

tak best pun ulasan ni...xhumor cam lucius

Mohd Zikri berkata...

wahahahahha...
di atas liga semula.
fans chelsea low profile la. mane ada scandal.

Sang Harima berkata...

Liga super match 7 - Jan 30 2010 (Sabtu)
Pahang 2-1 KL Plus FC
Terengganu 2-0 Kuala Lumpur
Johor Mac 16 2010 (tunda) Negeri Sembilan
Perlis 1-1 Selangor
Kedah 3-1 T-Team
Kelantan 3-1 Pulau Pinang
Perak 0-3 Johor FC

deusXmachina® berkata...

obe
tak wat skorhidup ke
kehkehkeh

eddie dewanaga berkata...

nice job Obe...!!

eJAI berkata...

pe brg post psl result liga super kt sini? mcm takleh bace paper yek...

talkIZcheap! berkata...

HAHAHA! Aku suka part Awek baca SMS dgn komentator AlJazeera tu, huhu

Raiden berkata...

Skang dah lead 4 mata..

Fan Chelsea leh rilek2 tgok MU-Arsenal men mlm nie

JT memang kepale Shaolin..

kena sepak pon xjadi pape la inikan tanduk bola

KTBFFH!!

http://thebluesarmy.blogspot.com/

Lucius Maximus berkata...

Good job Obefiend, jom pergi karaoke Manchester kat Bandaran sana, awek-awek dah menunggu untuk main kayu tiga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...