ANDA SEDANG MEMBACA

20

Road To World Cup 2010 - Malaysia tersenarai

Pipiyapong Abdillah Hamzah Jumaat, Februari 12, 2010

Nama: Subkhiddin Salleh
Tarikh Lahir: 17 November 1966
Perlawanan antarabangsa pertama: Iraq lwn Nepal (23 April 2001)
Asal: Parit Buntar (Perak)
Pekerjaan: Cikgu sekolah
Hobi: Bermain boling dan snuker
Pengadil Idola: Allahyarham Nazri Abdullah
Makanan kegemaran: Nasi goreng kampung telur mata 2
Minuman kegemaran: Teh 'o' ais limau


Ok, makanan dan minuman kegemaran tu gua tipu je.

Gua sebenarnya dah lama 'mark' Subkhiddin ni. Masa awal-awal Subkhiddin ni muncul dalam TV dengan pengadilan yang mantap dan bergaya, gua dah syak, inilah peluang negara kita nak layak ke Piala Dunia. Dan kini akhirnya Subkhiddin tersenarai ke pusingan akhir Piala Dunia 2010 Afrika Selatan. Gua dah pesan kat Subkhiddin suruh kirimkan salam gua kat Beckham. dengan Drogba. Lu orang tak nak kirim salam kat sapa sapa ke? Torres ke, Adebayor ke... Kalau nak, gua nasihat baik cepat laa sebelum dia gerak sana.

20 Ulasan:

beliabencibungwahab berkata...

Nk krm suh tapaukn bju drogba ngn torres ngn rooney ngn adebayor ngn messi ngn henry ngn aaaaaa..sume2 la..bole x..alaaa..bole mntk tyme diorg da abes men kn..hahahah..

shahhir berkata...

fan arsenal kirim salam kat beckham ngn drogba... gua syak lu nak lompat parti ni bro..

FIRZA berkata...

nasi goreng kampung telur mata 2.......cam gampam....

HafizChan berkata...

Telur mata dua, memang stail la kalu camgitu. heh

NikLas berkata...

togo layak piala dunia ke??
kalau layak...kim salam kat Arthur Boka sama ye En pp

al-rashid berkata...

terrbaaeekkk...!!!

pakkordi berkata...

Gua doakan dia tak jadi subsitute saja. Badan kecik tapi hati besar. Melayu boleh.

Grey.Gory berkata...

wey wey, tapi, mampu ke beliau bertahan.
lu tau jela...
nasik goreng kampung afrika tak la macam nasik goreng kita. tang telur mata tu mungkin sama la kan?

Holden Caulfield berkata...

Tapau nasi goreng Afrika dua.Daging zirafah kasi lebih wokeh?

1412 berkata...

harap stamina dia cukup. kalau tak nanti ada pengurus pasukan bising kat mutu pengadilan

Penulis.Sahaja. berkata...

jangan dia lebih2 gelecek bola pulak. hihi.

Paksooyon berkata...

Adek beradik di Baling/Sik berdoa semoga Subki berjaya mengharumkan nama Malaysia.

faizhaqimi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
lobah berkata...

gua panas pipiyapong fan arsenal seakan2 cuba membelot dengan ingin mengirim salam kepada bekam dan berukba.....

subki...kim salam gua kat cesc bergegas

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

cekgu skolah teknik gua nih...rumah sbelah rumah gua plak tu...
dari zaman skolah gua dah mark lancer dia nih...clake suka block parking dpn rumah gua...hadoi yaii cekgu

suruh dia kim salam kat refree2 lain...

Raiden berkata...

woo orang perak ghopenye die nie

cayelah yeoppp!!

afterc berkata...

nampak sangat penulis2 kt sokernet ni online guna internet ofis. bila cuti je, senyap..hahaha

Pipiyapong berkata...

Lu cakap baik sikit. Gua tunggu pembaca masuk opis je ni. Diorang yang online pakai internet opis.

MANUTDMALAYSIAFC.COM berkata...

tp jgn dilupa malaysia dh penah ada wakil di world cup dulu...1998...
jd linesman kt world cup...arwah kapten halim abdul hamid...antara game yg dia jd linesman argentina vs england...ingat x??

MANUTDMALAYSIAFC.COM berkata...

ni sedikit artikel berkenaan beliau..
al-fatihah...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0828&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_04.htm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...