ANDA SEDANG MEMBACA

39

Rooney : 100 gol dan lagi!

Jorji Selasa, Februari 02, 2010
ay..oi! rudeboy!

Wayne Rooney paling layak menjadi kapten England. Beliau mampu menjadi penyelamat maruah bolasepak Inggeris di Piala dunia nanti. Kebolehannya bermain dimana-mana sudut padang dan bertenaga lembu sangat-sangat memberi inspirasi kepada pemain lain. Ini diakui sendiri oleh kesemua pemain pasukan bolasepak England.

Capello juga berkeyakinan tinggi menghadapi pusingan akhir Piala Dunia 2010 bersama Rooney. England sekurang-kurangnya akan layak sehingga ke pusingan separuh akhir. The last four. Jika dilihat kepada senarai pemain penyerang England sekarang, hanya Wayne 'The Rudeboy' Rooney yang boleh mencipta keajaiban. Walcott? dia dijangka bersunat selepas musim EPL berakhir. (untuk rekod, musim Arsenal dah berakhir ahad lepas)

England perlukan ketua pasukan baru jika mahu benar-benar mencabar di Afrika nanti. Jika mahu benar-benar dipandang tinggi dan dihormati diluar padang dan digeruni didalam padang. Kerana England adalah sebuah pasukan yang hebat. Mempunyai kredibiliti yang harus dijaga. Mahukah peminat bolasepak England dimalukan di Afrika nanti hanya kerana mempunya ketua pasukan yang.. err.. emosional,menangis ketika tak masuk penalti, peras ugut wang dan suka konkek gf kawan sendiri????

Cukuplah France menjadi pasukan 'dipandang sinis' ketika di Afrika nanti. Cukuplah bekas pemain Arsenal, Henry menjadi 'bahan' lawak suka main pakai tangan. Jika England mahukan kehormatan dan kekuatan luarbiasa, Wayne The Rudeboy Rooney mesti diangkat menjadi ketua.

Ciri-ciri lelaki inggeris cukup kuat pada Rooney, juga Beckham. Ciri-ciri lelaki penjajah, pendominasi dunia, kurang ajar bertempat tetapi disukai ramai. Tahu menghormati kawan dan juga kekasih kawan. Tidak konkek gf kawan atau memaksa gf buat pengguguran kandungan.

"Ini Piala Dunia, bukan pertandingan merebut perempuan atau main pakai tangan, hanya yang terbaik sahaja patut menjadi ketua" kata Arshavin puashati, walau tak layak ke Piala Dunia.

Lelaki segak yang dihormati juga setia pada isteri. Garang dan suka bergaduh hanya didalam padang.

39 Ulasan:

Shankly berkata...

ramalan bookie ..

garert barry or steve Gerrard.

atas nama reputasi , publisiti , tradisi dan sensasi .. stev G paling layak.

ohh ramai yg terlupa or pura pura lupa..
sejarah encik rooney .. biar aq ingat ..

kaki pelacur ...

dia penah layan pelacur tua (52 tahun)

so reject .. jadi captain ..

pakkordi berkata...

Bungwahab aje captain england.

HafizChan berkata...

dengar rumours capello nak pilih aidil zafuan jadik kepten englen

Diloz berkata...

Roooooney!

azlan berkata...

aku rasa Rooney boleh jd kapten. Inspiring & rajin. Terry kepala atas & 'bawah' dia guna. Inpiring apekejadah.

Shnakly: udah udah ler tu.

GGMU.

FreeMen berkata...

Stevie G la yg paling layak.

ketepikan favoritism kelab.

gascoigne berkata...

Rooney tak kongkef GF kawan, dia cari pelacur je huhuh...

rooney boleh score kat EPL je, international game under Three Lions tak mampu score dah....Harap Gerrad je score ok.

YNWA!!

ayobkelubi berkata...

untuk ini

aku setuju dengan jorji.

wayne rooney adalah yang terbaik untuk jadi kapten england skang,tenang dan sungguh berkaliber. walaupun aku benci MAN UTD tapi musim ni, aku mmg tabik WAYNE ROONEY.

STEVEN G?. dia boleh jadi assitant kepada ROONEY. (in case rooney kena provoke lepas tu kena buang padang). STEVEN G ada ciri-ciri pemberi semangat tapi kurang karisma. kalau tengok game2 liverpool yang parah. mental Gerrard mmg senang koyak tapi itu tidak ada pada rooney.

aku vote rooney untuk jadi kapten england.

jorji, ada number cappello?.

p/s : rooney cari pelacur masa tu dia belum jadi laki orang...time bujang mmg masa nak menyetan cukup2lah...alaa macamlah masa bujang korang takde buat benda2 jahilliyah ni. hahahahhahaa.

azlan berkata...

Steven G belasah org dlm pub. don't forget that one.

Rio Ferdinand hampas. Beckham, player lain tak suka status celebrity dia.

aku vote for Rooney.

phakdee berkata...

rooney is the most fit for captain of three lions. dia bole bakar semangat team sampai ke final nanti. dah jadik bapak ni, dia lebih sabar.. ronaldo takleh provoke dia dah atas padang..

rizal berkata...

Rooney all the way!

chek berkata...

Aye aye captain.

Alke berkata...

aku setuju ngan ayob kelubi. Steve G memang bagus, tapi mental dia cepat koyak. byk game yang dia akan ghaib tiba2 di atas padang. Rooney? at the moment, he's the best. and he's the captain for england. he peaks at the right time. Terry? hipokrit. dia berlakon baik je. Ferdinand? tak layak lagi. tapu kalau carragher ada, boley jadi calon kot.

aishah aurelia berkata...

rooney taik! muka tak hensem mana boleh jadik kapten..

kalau nak kira latarbelakang yang suci, sampai mati pun takde sorang yang dalam skuad england ni yang boleh jadik kapten..

kalau nabil el zhar wakil england pun, belum tentu dia suci lg tu..
walaupun masuk padang tadah tangan berdoa dulu..

Mr. Shcomey™ berkata...

aku sokong aishah ni.haha

mizu_sama berkata...

kalau terry x kekal jadi kapten,goyang la defend england.hahahaha.hanya terry dgn ashley cole jer perform bahagian defend england.yang lain-lain hampas.dan team yang stable,kapten dia duk kat bahagian defend atau pun DM..tengok macam malaysia,kapten kat bahagian defend.err italy pun.hehehe

R.K berkata...

england ?mana tuh ?

GERMANY BEB!!

NikLas berkata...

kan main la j ni ye.
padahal dh lama benar Henry x main kat Arsenal, tp still nk kaitkan nama Arsenal jugak.
henry skrg main kat Barca bai.. yg main ngan Arsenal tu dh jadi SEJARAH.
tau la team hang bangga ngan sejarah silam..zaman pak kadok...haha

Lucius Maximus berkata...

Saya undi Emile Heskey

AFUNDI HESKEY!

nyzm berkata...

aishah, kalau muka hensem perangai cam taik buat apa

Rooney the rudeboy!

HEROICzero berkata...

John Terry all the wayyy~!! =)

Oh Me berkata...

John Terry boleh carry on terus kenapa nak tukar plak? rooney boleh score, tak semestinya hes a good leader in the field.

Ni bola, Moral tak penting untuk memastikan kejayaan diatas padang....Bukan salah Terry pun, awek tu memang lentik. Aku pun geram!

fikiranlicin berkata...

Rooney? Terry? Barry? Gerrad? sesape pon kapiten England kt WC nanti jangan harap la mau julang cup. aci potong tangan la... Italy tetap nomor one. Capello pon tak mampu nak lawan negara sendiri nanti..Kalau pun ada calon Kapiten England aku nak juga vote, bagi ja armband tu pada Lampard.

deusXmachina® berkata...

gua setuju dengan lu jorji!!!!

england tidak memerlukan kapten yang konkek awek kawan-kawan
erk888

HEROICzero berkata...

Even aku fan MU, pada aku, John Terry is a good kapitan. Afterall, he's the one yg bawak England ke South Afrika, n he shud lead England @ South Afrika.

-TEAM TERRY- << hahaha!!

pemerhati bebas berkata...

aku tak rasa john terry akan kena buang dr kapten. pulak dah dekat world cup je.

karisma pada rooney belum tentu dia boleh jd kapten yg baik.apa yg penting untuk jd seorang kapten adalah respect dr teammate yg lain.

kalau rooney jd kapten, adakah dia akan mendapat respect dr teammate dia?

jumari jipan berkata...

wayne rooney- best player in the world ..

i'msosupernotcool berkata...

rooney baik?
x blaja sejarah la tuh..
g bekawan ngn dak liverpool..

Nazri berkata...

gua undi Ariel Ortega.

Eh, silap negara.

Siapa pun jadi kapten England aku tak kisah.

Aku tak support England.

talkIZcheap! berkata...

bagi James jer... david james

hensem mengikut skala beliau sdiri, memimpin dari blakang, the best keeper in England('s jersey ever had...kui3),nah! cukup dah kriteria die...

ape2 hal pon, Argie for the World Cup!! Messi!! (w/pon aku benci die score final UCL dan bg can kt member United haters aku berlagak setahun, huhu TT)

kalo Argie kalah, aku saport Bafana Bafana!!

mizu_sama berkata...

cambell la kapeten..mesti abg pp bangga..keh keh keh

Kehek berkata...

ramalan kaji cuaca - Terry akan dibuang dari skuad kebangsaan england (baca - penjajah), Wayne Bridge diangkat jadik kapten.
nama jolok-jolok england ditukar dari 3 singa kepada 'pasukan jambatan' yang berinspirasi dari kisah soup opera 2 ekoq ni.

ayobkelubi berkata...

amalan biasa

kalau bukan musim world cup. EPL lah paling disanjung, bila musim world cup. englandlah paling dibenci!. hahahahaha.

apasal ek?

aku pun benci england gak. hahahahaha

HafizChan berkata...

Sapa kapten team Malaysia eik...hikhik.
Nampak sangat kita masih dijajah. World Cup pun nak nyokong England. Tapi sokong Man Utd takpe.

GGMU. hikhik

Raiden berkata...

ak fan Chelsea tapi England nie kurengg skett ak sokong Jerman
kalo Terry kena buang ak rase Rooney calon terbaik
player dah kawin nie emosi stabil sket
kalo dulu ye r Rooney asyik nak gaduh je (darah penjajah??)

Popo berkata...

ala nanti brazil gak yg masuk final

ixu berkata...

Projersey!

*Join Projersey League dan menangi jersey BPL.
*Open friendly futsal
*Jualan jersey BPL dengan harga terendah
*Tempahan nombor jersey dan badges EPL.

klik!
http://projersey.blogspot.com/

eJAI berkata...

sini ade moderator jage komen ke?

encik remy berkata...

hebat sgt stevie G=EPl xpenah mng...boooo!!!..
i rse bek bgi oshea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...