ANDA SEDANG MEMBACA

62

Arsenal Dapat Barcelona, Chelsea Dapat Duit Lagi

Pipiyapong Abdillah Hamzah Jumaat, Mac 19, 2010
Keputusan Undian

Lyon lwn Bordeaux

Bayern Munich lwn Manchester United

Arsenal lwn Barcelona

Internazionale Milan lwn CSKA Moscow


Akhirnya setelah undian dijalankan tadi, laluan Arsenal cerah apabila ditakdirkan bertemu Barcelona. Memang ini yang gua tunggu tunggu. Bila peringkat awal macam ni dapat lawan team macam Barcelona, dah sah final nanti lawan CSKA Moscow ye dak?

Sementara itu, gua dengar cerita Chelsea nak dapat duit banyak lagi buat beli pemain baru yang lagi sedap. Tapi tu laa. Beli pemain planet lain pun gua ingat tak menang juga Chelsea ni. Gua rasa duit Abramovich tu baik guna buat beli Piala. Tak payah beli pemain. Piala Dunia pun boleh beli apa pakai duit banyak banyak tu.

Manchester United pula gua dengar cerita nak angkat Teddy Sheringham untuk game lawan Bayern Munich nanti.

62 Ulasan:

Irwan Bin Jamaluddin berkata...

2 perlawanan ulangan UCL final. 1 frech derby. Inter? Russian clod-blooded assasins. Jgn pandang rendah CSKA.

deus X machina berkata...

cakap besar ek pipi....tak ape

Kentut berkata...

Kesian jugak.

Aizuddin berkata...

bro, baik tukar cepat fakta. cska nnt lwn time semi. so final lwn lyon a. hoho

iftitah berkata...

steady la arsenal. tak best la lawan awal-awal main ngan team senang.

azeel berkata...

salah fakta tu, pipi...

kalau arsenal menang dengan barcelona, baru la jumpa cska moscow di semi final.

kalau dah menang dengan cska moscow, baru la masuk final ... lawan dengan manchester united ....

E berkata...

Barcelona x Arsenal
Manchester United x Bayern Munich

Olympique Lyon X Girondins Bordeaux
Inter Milan X CSKA Moscow.

j or ji berkata...

Manchester United bakal mendapat peluang membalas dendam final musim lepas.

Final
MU vs Barca

E berkata...

macamane ek kalO tetiba man u kalah lawan bayern ni?? emm, tapi nampak cam laluan mudah je tOk man u..
barca - arsenal dua2 laju, dua2 accurate passing.. tOugh..

Pipiyapong berkata...

Tak payah repair. Gua memang main petik je final tu ikut sedap. Keh keh keh.

Hafidz berkata...

nampaknya,skrip arsenal macam tahun2 sebelumnya..

kepunanla smpai bila2 nak pgang cup tu!!!

keh keh keh keh

P.O.N.G berkata...

tadi kedai perabot kat manchester dah kompom..dia YM aku....ada wakil dari MU datang tgk2 almari baru kat kedai dia...sebelum diaorg blah...sempat letak downpayment...booking awal...takut liverfool pun nk beli gak almari tersebut....

syazwan berkata...

hahaha~... lawak dowh entry ni.. duit Abramovich tu baik guna buat beli Piala... keh3.. game yg paling dinantikan Arsenal vs Barcelona..

iKHwAn berkata...

ntah cane muke henry akhirnya dpt lawan Arsenal.. katanya nak jumpa kt final jer..

palytoh berkata...

arsenal mmg lucky dowh! tahniah arsenal.. XD

FdausAmad berkata...

solskjaer pun dengar kata main balik...

Paksooyon berkata...

roy keane pun nak main balik sebab melepas nak main final 1999.

Grey.Gory berkata...

chelsea lawan ape wey? ops, sory.

talkIZcheap! berkata...

ekstra: http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/10sebabChelseatersingkir/Article

double ekstra: 10 huruf kenapa Chelsea tersingkir: T.I.D.A.K.P.O.W.E.R (sila susun untuk membentuk 2 patah perkataan...)

*aku orait jer kalo Arsenal kalahkan Barca, tapi aku menanti2kan kejutan Bordeux vs CSKA di final... haha! (harap United kalahkan Bayern utk avenged hard-done Fiorentina! huhu...)

Goonersville berkata...

Bayern vs MU - ulangan the munich disaster@the glory 1999?
Lyon vs bordeaux - payah nk predict,tp gua root for lyon sbb diorg da tapau 9 times champ
Inter vs CSKA - maurinho & russian?how irony,tp aku rase 'from russia with love'
Arsenal vs Barca - susah nk pilih sebab dua2 team gua suka,similar type of play,fabregas ex-barca,henry ex-arsenal,ulangan final 2006,papepun aku root untuk gunners dengan harapan messi x buat magic macam kemarin...

Goonersville berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Goonersville berkata...

"Cesc returns to the Nou Camp but Thierry Henry will also face his former team and that makes it even more interesting."...www.soccernet.com

Raiden berkata...

tahniah arsenal!!

takde piala lagi la season nie..

wakakaka..

Raiden berkata...

tahniah arsenal!!

takde piala lagi la season nie..

wakakaka..

Raiden berkata...

tahniah arsenal!!

takde piala lagi la season nie..

wakakaka..

Raiden berkata...

tahniah arsenal!!

takde piala lagi la season nie..

wakakaka..

Pipiyapong berkata...

Raiden, cuba lu kasi alamat rumah lu. Senang sikit gua nak cari kalau lu buat perangai komen 4 kali lagi lepas ni.

HafizChan berkata...

Maybe brother raiden ni ada masalah koneksi internet ni...

Redz da Tsar berkata...

Haha...

Kalau pipi predict Arsenal menang, biasanya Arsenal akan kalah...

Aku suke tue...

iKHwAn berkata...

Pipiyapong berkata...
Raiden, cuba lu kasi alamat rumah lu. Senang sikit gua nak cari kalau lu buat perangai komen 4 kali lagi lepas ni.)

wakakakakak.. gua like mcm kt facebuk ayat lu ni.. haha..

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

ha ha ha

mcm sial pp sound raiden tu

blh kentut berdarah ceni

kah kah kah

Raiden berkata...

haha sori pipi internet ak probs..tapi takpe ak congrats 4 kali kat Arsenal..harap2 dapat luck tak bolos empat lawan Barca nanti hehe..

Besi Karat berkata...

"Gua rasa duit Abramovich tu baik guna buat beli Piala. Tak payah beli pemain. Piala Dunia pun boleh beli apa pakai duit banyak banyak tu."

Piala Malaysia pun dia bolih beli.
haha.

pakkordi berkata...

Abramovic ni nak kena pelempang.

Irwan Bin Jamaluddin berkata...

raiden2. komen skit2 suda. arsenal vs barcelona? flair vs flair. tade nak main kasar2. tade nak main fizikal2. the match that suited both teams. sapa dpt kontrol bola lagi bagus, dia menang

harap2 messi sakit perut time nk lawan arsenal. payah skit kalau messi main

xaxaxa

Shankly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shankly berkata...

CL final - bordo vs cska

Europe League Fianl - Liverpool vs ST de liege

amANI berkata...

Lawan Barca dalam UCL la baru puas hati.

Dari team 'lain' yang kempunan langsung tak sempat lawan Barca.

Goonersville berkata...

dua team yg sama stail main,player sama2 tinggi,abg campbell akan teringat kenangan score against barca n pakcik almunia diharap tidak buat kesilapan yang sama seperti finale 2006...peace

Irwan Bin Jamaluddin berkata...

rasanya bukan manu al yang kna red card. mad jens IIRC

Lucius Maximus berkata...

Final Bayern Munich dengan Inter Milan

Baru puas hati aku

Goonersville berkata...

Final Bordeaux vs CSKA

fikiranlicin berkata...

finale

Bayern v Barca.

Klasik itu pasti

kalau la..

jumari jipan berkata...

may arsenal rest in peace.... =p

P.O.N.G berkata...

ameen...

yui berkata...

arsenal ...
dah tak tahu nak kata apa
pendek kata ARSENAL

HARYA berkata...

arsenal vs barca:

fabregas vs xavi
arshavin vs messi

50-50 chance for both teams.. tapi aku vote for arsenal..

final:
arsenal vs bayern

Mr. Shcomey™ berkata...

aku rasa lyon takkan menang dengan bordeaux. dan bordeaux aku rasa susah nak menang dengan man u. arsenal memang nak kena ada magic la baru menang dengan barca. tapi barca ni lemah dengan english team. so, target aku final ni antara Man U dengan Inter atau Man U dengan arsenal.

Raiden berkata...

Barca lemah dengan English team?? abes final 2-0 aritu dengan sape??

feroz_sulaiman berkata...

erkkk

barca lemah dengan English team?? abes chelsea season lepas kena goreng ngan sape??

man u pon menang ke ngan barca sblum nih??

Raiden berkata...

kena goreng??cube perati betul2..aggregat 1-1..sebab gol away je Barca pergi...

hanya satu team je pernah mendiamkan Messi..Chelsea!!

MU?? kena tanduk ad la..

kita tengok camne Arsenal nak merantai Messi nanti..no offense but its gonna be hard!!

pakkordi berkata...

Der, malam ni kucing berantai dalam bentuk manusia bernama dirk kuyt lu nak letak mana? Jaga-jaga.

al-rashid berkata...

tggu dan lihat...

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

Gua rs Final, Chelsex vs Liverpul..

Shankly berkata...

aku boikot sokeret nie. sbb x wat liputan preview man utd vs liverpool ,

kat paper , blog event astro duk ulang ulang promo dukacitanya dimaklumkan xada di sokernet.

ada unsur² pejudis, kronimisme , nepotisme , kawanisme , soljahisme , ntahapapalagi

Jef Bahari berkata...

Game tak penting memang la macam tu.

iqmal berkata...

gua hairan sebab ape ade lagi fan liverpool nak bagi comment ni?

feroz_sulaiman berkata...

gua lagi heran...masih ada fan liverpool yg berminat pasal epl??? ada function ka?

gula-gula berkata...

liverpool tu ape?

deus X machina berkata...

yehaaaa 2-1

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

gula-gula lu mmg mlampau.. haha.. kalu fan liverpul bc ni mmg kne santet lh lu.. blh kne kencing manis tahap kritikal ni..

Jarr berkata...

raiden,selain chelsea,liver juge mengsenyapkan barca di Nou Camp.Sekian berita pendek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...