ANDA SEDANG MEMBACA

104

KARAOKE TIME: SANDARKAN PADA KENANGAN

Nazri Selasa, Mac 23, 2010
Pihak Sokernet baru-baru ini melangkah setapak ke depan dengan produksi video musik. Pernah tengok video muzik 'We Are The World'? Ala kumpulkan penyanyi ramai-ramai dalam bilik rakaman?

Itulah yang kami buatkan.

Malangnya footage video asal telah hilang semasa melalui proses beta tape. Hanya yang tinggal cuma imaginasi kalian.

Pasang video ini dan layan liriknya.

Terima kasih


(Gerrard)
Kenangan manis kau dan aku
Takkan terluput
Tackle ranjau dalam berliga
Lumrah dunia

(Torres)
Kalah dan kalah
Piala dikenang
Perasaan menjadi rindu

(Carragher + Insua + Agger)
Oh
Lihatlah...diriku yang kehilangan
Tanpa Piala ligaku sayang
Siapalah aku

(Torres + Gerrard)
Kalah dan kalah
Man U yang salah
puncak dendam berpanjangan
Ohhhh

Benitez - solo


(Mascherano)
Mengapa kita harus terkecewa

(Maxi)
Kerana Reina dan bola pantai

(Mascherano)
Apa yang telah terjadi pada kenangan

(Maxi)
Sememangnya aku tak pernah melupakan

(Mascherano)
Mengapa mesti ada kekalahan lagi

(Maxi)
Kerana liga dan juara luput dalam perlawanan

(Gerrard + Torres + Aquilani + Babel + Benayoun)
Marilah semua
Kita saling ingat mengingat
Kalaulah kalah lagi
Kita sandarkan pada kenangan

Benitez - solo


(Carragher + Insua + Agger)
Oh
Lihatlah...diriku yang kehilangan
Tanpa Piala ligaku sayang
Siapalah aku

(Torres + Gerrard)
Kalah dan kalah
Man U yang salah
puncak dendam berpanjangan
Ohhhh

Benitez - solo

(ulang duet antara Mascherano dan Maxi)
Mengapa kita harus terkecewa
Kerana Reina dan Arsene Wenger
Apa yang telah terjadi pada kenangan
Sememangnya aku tak pernah melupakan
Mengapa mesti ada kekalahan lagi
Kerana liga dan piala luput dalam perlawanan

(Gerrard jerit)
Apa yang harus KITA LAKUKANNNN?!!!

(satu pasukan termasuk pemain simpanan dan youth squad)
Kita sandarkan pada kenangannnnnnn

104 Ulasan:

starr struckk berkata...

terbaik!

Diloz berkata...

hahahah.
nice one.

Shahrul Tanaka Safeai berkata...

kah kah kah!

ashraf sahdan berkata...

heh, cilakak..

X apakahmungkin X berkata...

lu olang kt sokernet terbaikla
hahaha

pawang berkata...

lawak sungguh.. mau putus urat kentut ni... kah kah kah kah kah

HafizChan berkata...

memang kebetulan nak pegi karoke malam ni

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

ksian liverpul.. berabis kena bahan..

drizzter berkata...

rasainnnn... kakakakaka!

deus X machina berkata...

cam cilakak kah kah kah

zul berkata...

hahahahahaha...aduh!!!hahahaha

palytoh berkata...

sedikit epik kakakaka...

yui berkata...

pitching gerrard terkucil sana sini
sumbang mamabang

talkIZcheap! berkata...

baik korang buat balik video klip karaoke dia... malam ni aku nak gi karok, aku nak lagu ni jugakk!! =D

P.O.N.G berkata...

gagagagaga.......terbaekkkkkk.........congratz nazri!!!

Pet Shop Boys berkata...

hahaha biased blog ni....tak bagi can lansung fan Liverpool untuk berkata-kata...

Ni bukan blog sokernet, ni blog anti Liverpool.....

kalau Liverpool menang, fan Liverpool rileks jer....

kalau Man U menang, letak gambar kencing t shirtlah, letak gambar bruce Willislah, letak lagu Jamal lah apa lah....

Maklumlah, bukan selalu menang dengan Liverpool kan?

P.O.N.G berkata...

tu makne nye marsyal kem livefool tak wat keje....
errrkk....or tatau nk tulis apa....errrkkk...dah abis fakta..erk...back to basic.."sandarkan pada kenangan"....

Si Sepakan Maut berkata...

ROFLMAO

nice one!

Kentut berkata...

Lucas x de pung.

aishah aurelia berkata...

uh tak habis-habis..
lama-lama runtuh jugak gunung kilimanjaro kena nyalak dengan manures..

tapi apa boleh buat,
ini juga blog satira.
tak perlu amik serius, walau hati panas kena bahan..
bersandar dan bersabarlah liverpudlians..

ini masa liverpool kena bahan, terima je la..
nak buat apa lagi..? takkan la nak melawan..
mak mati kalau melawan? sah-sah kang lagi teruk kena..

cukupla ada bro jarr dan bro mangifera..

dan macam biasa, sejarah bukan liverpool yang up dulu..

penulis kem liverpool?
hmm mungkin seperti penulis kem arsenal bila kalah,
ada tugas luar yang lebih penting, di samping kehubungan jalur lebar tanpa wayar yang fuck up!

lucas takde dalam senarai penyanyi di atas?
oh itu sebab lucas ialah salah seorang drpd manu. antara faktor manu menang..

yui berkata...

kesian

yui berkata...

skor yeop skor
idup sri kinta

j or ji berkata...

tokey!

apa ni, lagu berhenti2 la...ni cd DAH BERAPA TAHUN laa?

20 tahun ka?

kasi tukar la tokey!

:)

Hell Torres berkata...

encik nazri ni kalau tak silap penyokong The KOPS jugak...nampak macam kecewa sangat kalah dgn Man U sampai cipta lirik cenggini..

yui berkata...

hell torres:

encik nazri penyokong kuat sri kinta bersatu la


huih

Faiz Tapit berkata...

hahahaha.... bgus2!

pakkordi berkata...

Team tak kuat bile menang jadi macam ni la.

ayobkelubi berkata...

sabar sajalah.

azlan berkata...

masuk carta juara lagu tak?

MaOi berkata...

first time aku jumpa perkataan "liverpudlians".. wujud ek perkataan ni?

Pet Shop Boys berkata...

sape penulis Liverpool sini? mana ada....

tak adil! tak adil! tak adil!

*Arsenal akan menang Liga, go gunners go...kasi potong itu Man U berlagak punya orang hahaha...

talkIZcheap! berkata...

Man Utd berlagak pon sebab menang something (atau bak kata Mourinho, "keep winning important things..."), Liverpool?? Arsenal??

at least Chelsea ada jugak menang, err... "something..."

talkIZcheap! berkata...

dan utk info, Jannah menulis utk kem Liverpool, ye tak Nazri??

encik remy berkata...

kem liverpool speechless...............

hahahahah

azlan berkata...

walau apa pun, aku x nafikan peluang cerah Gunners & Chelsea utk musim ini. Hopefully Man Utd ttp kt atas sampai akhir musim. Tapi utk liverpool, sebelum korang bercerita psl menang cup, elok lagi ambik calculator & kira peluang utk dpt no 5 liga. Boleh ke tak boleh. Kurang season depan boleh pergi Europa League. Champions League jauh sekali.

GGMU

Popo berkata...

tunggu manyu kalah nanti kompom sume bahan kaw2 balik..sume tgh sabar je nih..takpe2..

palytoh berkata...

cayala yui..

kejor yob kejor slogan kami

Jarr berkata...

Maoi - mmg ada perkataan liverpudlians :).besides scousers,kopites,sebab normally scousers for those yg originally from liverpool,huyton,whiston etc.Tapi shankly penah ckp, "Although I'm a Scot, I'd be proud to be called a Scouser.Inhabitants of Liverpool are called Liverpudlians but are more often described by the colloquialism Scousers.Mainly reason sebab accent dorang.

Jarr berkata...

kalau takde org nak hapdet pasal liverpool,nanti aku email kat pengurusan ulasan pasal liverpool,pastu korang tepek je sini.

MaOi berkata...

jarr : oo.. begitu.. baru aku tahu.. terima kasih di atas penerangan anda..

Aril Cantona berkata...

Not arrogant,just better!

GGMU!

Joe berkata...

Pet Shop Boys berkata...

hahaha biased blog ni....tak bagi can lansung fan Liverpool untuk berkata-kata...

Ni bukan blog sokernet, ni blog anti Liverpool.....

kalau Liverpool menang, fan Liverpool rileks jer....

kalau Man U menang, letak gambar kencing t shirtlah, letak gambar bruce Willislah, letak lagu Jamal lah apa lah....

Maklumlah, bukan selalu menang dengan Liverpool kan?

**** tak paham lagi ke?
**** sebab sepanjang season ni yang kalah slalunya liverpool la.....

arsenal, chelsea, manutd pon kalah jgk, tp x terkeluar dr race nk menang liga...

pastu skang ni nak race dgn villa ngn city plak, tp nampak gaya mcm terkeluar lagi

lepas ni ape....fulham, blackburn, stoke?

terasa mcm men dota dgn budak2x ggnub tp xboleh nak gerenti menang....heheheh

Ahmad Hamidi berkata...

heh tak habis cite shankly

aishah aurelia berkata...

terima kasih jarr kerana menerangkan definisi 'liverpudlians'..
tak sempat nak terangkan sebab off td..

tapi kalau jarr tak terangkan tadi, mungkin saya akan suruh bro maoi tanya dengan errr apa nama pakcik yang tubuhkan tronoh fc sebab liverpool..

mangifera berkata...

hrrmm...keep on going guys. aku pun jenis tak kisah korang nak bahan liverpool. cause...aku percaya these words:

it's easy to cheer up with winner but to stand up with loser take courage and faith.

Satu kualiti yang LFC ada yang aku percaya: agility a.k.a ability to bounce back. the rest you need is time, faith and courage. aku pernah dah tulis kenapa LFC down this season, rasanya tak perlu la nak repeating the whole thing like broken records. It's multiple factor; bukan salah Rafa sorang, bukan salah players semuanya, bukan salah supporters. Everybody contributes. Rafa with loose tactic, players yang tak semenggah, supporters yang impatient dan lose their cool. Owner takyah cakap la, mmg byk sgt salah.

Aku baru perasan yang Theater of Dreams faithful dah pandai nyanyi dah sekarang. Berselang seli lawan nyanyi waktu match aritu dengan The Kopites. Seronok aku dengar atmosphere camtu.

Apapun, I just pray the best for LFC. And keep continue to keep my faith. And have the courage to go thru the storm.

Liverbird on my chest - YNWA

Jarr berkata...

spot on Mangifera :)

YNWA!

azman berkata...

TERBAEEEKKK punyer lagu...apakah ku mimpi menyanyi lagu ubahsuai nie...klu liverpool fan baca,mau meleleh air mata...hahaha

SAPE YG TOKEY BUAT LIRIK NIE>>?NAZRI SDIRI KE>>>??
wa rase ade talent tuk jad cam m.nasir,azmeer...wa ingt nk ambk sain skali la..hahaha

damai berkata...

kami fans stoke city kool jer .. kalah ker menang ker , ada cup ker x der ker .. tetap menten ..

Azvan berkata...

kehkehkeh..
menyentap.

Raiden berkata...

wahaha mmg kena bahan libepul nie..ak rase dah 5 post pasal match nie je..

Point of View berkata...

kami para peminat everton tak mo cakap apa2, melainkan...

AMBIK KO LIVERPOOL! NEXT SEASON KITA EUROPA LEAGUE SAMA2

Oh Me berkata...

Gua nak buat Facebook Group: All Sokernet Pengulas Are Biased...haha...nanti lebih famous dari Group All Entertainment Reportes Are Sucks.....

aishah aurelia berkata...

hmmm betul kata mangifera tu..
bukan senang nak tengok orang yang stood up for the losing side..
kalau ada pun tak ramai..
itu kualiti..

kalau rajin masuk ke lfc messageboard atau forum,
memang tak kan abis tentang cerita 'sack rafa', 'lucas apa hal kat dalam padang tu??'..
masa tu baru boleh tengok siapa yang taat..
saya pun ada gak maki hamun rafa bila tengok line-up kat astro..
tapi pastu cepat2 hantar text minta maaf..

even skrg ni pun, torres dah berani mengugut.. apa kes..?

kalau nak kena bahan sekarang ni pun tak apa..
sekurang2nya liverpool pernah juga menggembirakan saya..
pedulikan mana-mana saat yang menyakitkan..
skuad akan lebih bahagia tanpa lucas.. hehe..
kalaulah..[haa ni kalau je.. kalau..]
torres tu match fit macam kuyt, tanpa injured, tanpa miss walau satu match,
hmm mungkin big 3 tu berebut tempat ke dua la gamaknya..
setuju?
itu kalau aje.. jgn lebih2 pulak! ahaks

P.O.N.G berkata...

tu la korang...kutuk sangat liverfool.....kutuk sangat team kalah...kutuk sangat team yg tak de masa depan...kutuk sangat team yg ntah ape2.....

kan dah majuk......cian nye....

pengkao berkata...

fans liverpool ni bagus la suka dan pandai buat ulasan. byk aku belajar dari korg. terima kasih :)
apa2pun chill la. aku rasa yg kutuk2 tu pun atas dasar gurau2 kawan2, bukan sbb benci. seni kutuk-mengutuk kan salah satu cabang sastera.

talkIZcheap! berkata...

tu la masalah Liverpool, one-man team, mungkin jugak two-man team...

jgn lupa apa yg fan lain selalu cakap bila awal season, "tanpa Ronaldo dan Tevez, United takkan ke mana..."

memang United tak ke mana2, cuma satu lagi League Cup, satu lagi quarter final UCL (Ronaldo dapat apa?) dan still in EPL title race, like always...hehehe...

like I said before and will said again (I don't care if I sound like a broken record, LOL)

for Liverpool: there's always another next year (why not THIS year?)
for Chelsea :there's always another next manager (maybe you should change your owner??)
for Arsenal : there's always another next new French kids (why don't you buy a MAN??)
for United : there's always another next title (no matter who leaves us!)

gua berkata...

looserfool kalah! end of story!

drizzter berkata...

x puas2 lagi la layan lagu nih .. gila berhantu betul .. kakakaka!

Jannah berkata...

Mangifera. Gua terharu. Sayang sama lu.

At the end of a storm, there's a golden sky.

You'll Never Walk Alone brader!

Pet Shop Boys berkata...

Hi Jannah.
Cantik baju :)

Makan maggi je ke? huk huk....

gua berkata...

ynwa lar..sejarah the kops lar..taik lu lar!

Brain Cell Killa berkata...

walaupun aku hyper excited UTD menang, tapi siyesly kene move on.. match winning bragging rights bleh claim 2-3 hari je, which is until the next game (lebih kurg laa) tp league title bragging rights go on ever longer! Igt - beat Liverpool tak semestinya dah menang league! And the same goes if you beat United!

as much as aku tak suka liverpool, kite kene igt kalau xde liverpool, x best BPL nih.. tgk ape jd ngan Leeds? Chmps League S/finalists one year, Championship hopeful the next.. Plus, Chelsea kene turun Anfield gak nnt.. So UTD might be thankful to LFC gak nnt..

To Jarr/Mangifera etc. - korg mmg good sport. good luck for the remaining of the season and next season (wherever it maybe!)

Tapi bile pk balik, Sokernet nih mmg kuat membakar, so ikut suka hati korg la! Hahaha!

LUHG & GGMU!

pakkordi berkata...

Next season liverpool mesti angkat punya.

x-men berkata...

Brain Cell Killa .
aku rasa lu cuma Man U fans standard kulit bawang
liverpool tu all time enemy , all way compete
beat liverpool, its not bout cup and title
more than that dear.

Knicher Sc. berkata...

boleh tahan jahat budak-budak sokernet ni.

palytoh berkata...

nice one x-men!

julu berkata...

hoho..
rilek2 sket fans MU..
aku pun cuak cmni kalo kite trus berlagak..
lpas ni lwan team mntop lagi..
apepon hopefully MU trus on fire..
1999 trebel susah gak nk dpt...
2010.. kita trebel lg walaupun dgn league cup bkn FA cup..

anNa|Liyana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
anNa|Liyana berkata...

"team tak kuat bila menang jadi cmnilah"

wth pakkordi?
as far as i concern, liver gn man utd sm2 da 18x mng title..man utd tak kuat tang mana tu?

awal season kami dibayangi ronaldo..dan timbul isu kononnya man utd lemah tanpa ronaldo but now da terbukti tidak sm sekali..

wpn aku kipas-susah-mati man utd tp xdlah spai nk merendah2 kn club lain..well, normallah..hidup tak selalunya diatas..mcmlah MU tak pernah berada dibawah tp mmg jrg la..hehe..

bagi aku, wpn dlm dunia bolasepak liver n man utd musuh tradisi, tp personally aku rs chelshit adlah rival utama man utd..i cant get along with chelshit fans.

P.O.N.G berkata...

yappedaa..slagi kita bley kutuk,kita kutuk abis2..adakah korang lupa time Liverfool menang dulu?sebulan lebih diaorg mainkn hati dh perasaan M.U...kini,giliran kita plak wat gila..mari..marilah wahai semua rakan muda sekalian..mari kutuk sampai muntah!!!..uuuwwweeeekk...

iampali berkata...

nazri lu mmg creative. bleh masuk mentor pasni.

P.O.N.G berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
gula-gula berkata...

dak liverpool dah x tahan dah p.o.n.g..dorg bukan baru smggu je kene kutuk..dah mcm nak 1 sizen dah kene kutuk..hahaha..tu yang hangin tu kene kutuk lepas kalah ngan mu..

P.O.N.G berkata...

tu la pasal...kutuk punya kutuk...keji punya keji...sampai tatau nk kata apa dah....semua benda dah kuar.....so..kalau korang ada lagi sisa2 kutukkan tu..teruskan lah....mana tau kot ada lagi modal....

sekian terima kaseh.....

FreeMen berkata...

through thick & thin. and there's a reason blood is red. YNWA till death do us apart. muahahaha.

The Charlatans KL berkata...

my respect goes to you guys, freemen mangifera & co. this is how we differentiate real football fans dgn saporter lalang. aku pun tgh jem ni galatasaray kalah lak sama trabzonspor. mehmet topal tak leh nak perform la kalini tak tau pesal.

MaOi berkata...

masalahnya skrang.. mana shankly??

drizzter berkata...

layan satu kali lagi lagu peberet n seblom tido .... mantop!

jumari jipan berkata...

hahahahhahah.. nice one. adeyhla..

LoStGuErReRos... berkata...

hehheh... mcm siottt jekkk...

-azura- berkata...

Hola...

TERBAIKKKKKKKKK!!!

HafizChan berkata...

"We love F.Torres for kicking that penalty-spot. That hole he made in the pitch, was the reason he missed that 100% chance in front of goal at the end of the match. The ball bounced cause of that hole he made himself, haha just as funny as the beachball"


Ye dok ni? Jangan la marah aku eik...aku cuma copy paste dari teamtalk.com, keh keh keh

P.O.N.G berkata...

maoi: aku rasa shankley tak dapat diselamatkan la....bookie tu nk simpan dia sampai abih season...

Alke berkata...

Udoh2 le ngutuk Liverpool, takut2 depa tukar liga scotland tahun depan..kesian le kat depa...kapten pun harap cium camera je, piala mungkin boley, tapi tunggu fam benarkan pemain import datang malaysia....ha, suruh kapten depa main selangor...kekekekeke..kita simpan power untuk season nending nanti...

Oh Me berkata...

Biarlah diaorang kutuk...bukan selalu Man U boleh beat Liverpool pun. bini Rooney punya happy sampai dia bagi chance Rooney pi melanggan pelacur lagi nak celebrate beat Liverpool....

tapi aku respek jugak budak2 Liverpool disini yang berani mempertahankan Liverpool dari asakan notty team lain...

Team lain kalau kalah dan-dan terus nyorok....

Arsenal fan nyorok sampai ke Kuala Lipis...
Chelsea nyorok sampai ke Tronoh...
Man U entah mana aku tak tahu, penulis Man U bukannya glamer pun (at least tak macam Pipi dan Lucy ah)

nanti Man U kalah kita kencing pulak baju dia ok...haha

gua berkata...

PEGI MAMPUS YNWA!

Pet Shop Boys berkata...

ye betul tu...tengok player Man U, gang bang pun ramai-ramai...

Masalahnya sekarang, bukan player Liverpool je tak bersatu...tapi fan Liverpool pun tak bersatu.

Tengok Jannah, aku hai dia ada dia nak balas hai aku balik?

benda2 macam nilah yang buat Liverpool makin terpinggir.

Walaupun penulis Man U di blog ni tak power, tapi Man U team yang power ok.

Jarr berkata...

gua - lu pagi pagi dah meroyan.semalam pergi mampus, hari ni pon pergi mampus.jgn lu yg mampos sudah..haha.

Lucius Maximus berkata...

pet shop boys, kau tak pernah mengorat ke?

Nazri berkata...

wow, this is new,

teori Liverpool terpinggir sebab makwe Liverpool tak balas cintanya.

dewajiwa berkata...

hehehe.
ada fan Looserpool yang steady, cool, chilled.
tapi ramai juga yang emo eh. ramai. malas nak petik. untuk yang emo tak tentu pasal tu, jadahnya main sentimen dendam dendam? macam budak lah. rilek sudah.

pada fan MU, chill dude. be chilled.
kalau ikutkan, aku pun sangat setuju dengan Pong (kasi balas balik) tapi untuk tunjukkan fan MU tidak angkuh, aku lagi suka kalau kita bleh support team masing2 dengan gaya penyokong rasional.

apapun, aku suka ramai fan Looserpool yang ada kat sini. tak macam kat tempat lain, korang memang steady. to MU fan, bahan team Looserpool, jangan bahan fan plak baru true.

GGMU!

dewajiwa berkata...

hahaha Nazri, setuju! ada teori baru..

gua berkata...

looserpool team bodoh! main cam taik! player cam gampang! coach cam siall! mgmt cam tungkik!

Shankly berkata...

aku rasa "gua" nie sakit mental or maybe dia tgh high ..
klu sokernet wat urine test sure x lepas.

"gua" .. better you duk dlm gua.

ChesterChaz berkata...

marah btol 'gua' ni haaa..tolong laa jgn ckp ko fan Man Utd.. wt malu jerrrr...

Brain Cell Killa berkata...

@x-men - Man U fans standard kulit bawang? Hahaha.. aku hanya mampu gelak. aku ilang kwn ckp pasal liverpool vs. UTD. Tido kat Manchester Coach Station kul 3 pagi just so that aku leh tgk 45 minit practice session kat OT the next day... still standard kulit bawang? Chill bro.. =)

aku agree ngan dewajiwa, tak best main dendam2 nih. bahan team, not the fans! when we get to 19th, it'll be sweeter...

LUHG & GGMU!

damai berkata...

97

damai berkata...

98

damai berkata...

99

damai berkata...

100... keh keh keh .. sorry lah jadi spam ...

j or ji berkata...

laa.. tak glamer rupanya aku!

:P

Nazri berkata...

sama le kite,

tak tau pulak ada popularity contest di sini.

teringat zaman sekolah menengah la pulak.

:p

FreeMen berkata...

cool n chill like always la. YNWA.

que sera, que sera. ;))

talkIZcheap! berkata...

takpe, Ji, Nazri... aku tetap dibelakang anda semua, huhu...

walaupun anda tidak popular, tapi apalah ada pada nama ye tak??

lebih penting ialah apa ada pada kabinet trofi, kui3....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...