ANDA SEDANG MEMBACA

41

Suka-suka ok

dingin Selasa, Mac 30, 2010
Bertemu kita lagi dalam rancangan 'Suka-suka ok'. (Nama rancangan radio yang kawan aku suka betul. Aku pelik, rancangan apakah itu? Sampai sekarang aku tidak tahu itu rancangan apa dan radio apa. Jadi aku belasah jelah)

Pada rancangan 'suka-suka ok' pada kali ini, kita akan belajar berkenaan 'Perangai'. Perangai itu dibahagikan kepada 15 bab. Tetapi pada rancangan 'suka-suka ok' pada kali ini, saya mahu membicarakan berkenaan perangai bola sepak, iaitu bab ketiga.

Dalam bola sepak, ada perangai yang bagus dan baik. Jadi, kali ini selepas beberapa tapisan, saya sudah memilih perangai yang terbaik sahaja bagi dijadikan contoh kepada kita dan seluruh umat manusia.

Perangai Arsenal.

Positif – Bersemangat muda. Sentiasa haus kejayaan. Suka bermain pasing-pasing cantik.

Negatif – Tulang rapuh. Sentiasa tercicir dalam sukan. Suka shuffle.


Perangai Man U.

Positif – Semangat lain macam. Suka gula-gula getah dan suka memakai skaf belang hijau kuning. Suka orang Korea.

Negatif – Suka menyalahkan orang lain terutamanya pengadil. Suka kepada lebih masa dan membuatkan masa permainan jadi panjang dan akhirnya penonton terlambat masuk wayang, dan terlepas melihat trailer filem2 best. Mudah gelabah bila Liverpool menang walaupun dengan team lain.


Perangai Chelsea.

Positif – Kaya. Menghormati orang Afrika. Mempopularkan muzik Blues dan komik 'Blues untuk aku'.

Negatif – Tidak pandai menyembunyikan kecurangan. Asyik kantoi dengan skandal seks. Tidak pernah menang piala eropah. Sentiasa rendah diri kerana orang cakap mereka tidak ada prestij. Untuk nampak prstij, dia cuba jatuhkan prestij orang.


Perangai Liverpool.

Positif – Sentiasa sabar. Orang kutuk macam mana pun, masih sabar. Bermaruah tinggi dan tidak pernah rasa rendah diri. Adil, dan ini dibuktikan pada perlwanan menentang pasukan tidak kuat dan kadang-kadang Liverpool main macam pasukan itu juga. Ada cikgu yang mengajar di pedalaman yang tidak ada KFC.

Negatif – Mempromosikan Carlberg. Suka buat orang tertunggu-tunggu. Contohnya, liga inggeris dah 20 tahun tak menang. Suka Lucas dan ultra defensif.


Perangai harimau muda

Positif- Mesra haiwan, guna nama binatang. Sangat berkemahiran tinggi. Ada masa hadapan cerah. Rambut stail balung ayam.

Negatif – Mudah kena tipu, contohnya, cakap main game kompetatif, tapi setakat game persahabatan sahaja. Masa hadapan cerah tetapi apabila sudah ke hadapan, mendung pula. Kadang2 terus ribut.


Perangai Spurs

Positif – Suka ayam.

Negatif – Ayam terlepas tangan bau taik.


Itu sahaja buat masa ini dalam rancangan 'Suka-suka ok'. Terima kasih dan YNWA!

41 Ulasan:

Besi Karat berkata...

Lama betul fans liverpool tunggu ya.
keh keh

a8jnme berkata...

bak kata che det... "dah lamaaa dahh!!!"

Raiden berkata...

Haha memang menusuk kalbu..

aDi berkata...

asal spurs kene gak?? dem.
liverfool tambah lagi satu.
"suka bersandar pada kenangan"
hua2..

Karipap Sardin berkata...

Bab tottenham xleh blah...xde isi dah la tu. Macam haram~

palytoh berkata...

bese la.. spurs kan da join top4 sekarang XD

pakkordi berkata...

Spurs juga ialah team lemah lembut. Ayam lah katakan.

Obefiend Weiland berkata...

genius!!

Farid Fernandez berkata...

hahaha... liverpool di hati ini!

Pet Shop Boys berkata...

ya genius!....a brilliant piece of writing.

FreeMen berkata...

hahaha. very amusing.

- YNWA

Jarr berkata...

sesekali dingin menulis gini la jadi nye...:)

nice.

P.O.N.G berkata...

aku still pening selepas baca blog dingin....adoyai bahasa...

damai berkata...

kami mau entri yg membakar perasaan ..
yg mampu menctuskan emosi dan pemberontakan komen dan posting ..
we want more
we want more
we want more
hehehehe

Jarr berkata...

haha damai.
firestone gak lu neh...wakakaka.

nama je damai, hati tak berapa nak damai..keh keh keh...nak pembakaran terbuka?

jap jap gi ade lah tu..mcm tak bese. ;p

Oh Me berkata...

cuba post something macam ni;
"Adakah Messi lebih baik berbanding Maradonna?"

lebih diskusi sikit dari mengutuk setiap hari...itu lebih syiok dan membina rasanya....

HafizChan berkata...

amboi amboi amboi

drizzter berkata...

patut tambah satu lagi kat united ..

not arrogant, just better kekekeke

RyuJi berkata...

oit geng... chelsex QF ucl malam ni pukul brape eh?

libaspool nye game lagi sejam nk start ni..final UCL

NikLas berkata...

satu lg perangai positif liberfool... di Jamin tempat ke-4 liga oleh Benitez, dapat ke x dapat aku pun x tau.

dulupun(sandarkan pada...)benitez gak cakap Aquilani injured kejap je..alih2 dah penghujung musim baru nampak batang idung..

SFB berkata...

perangai MU - "Semangat lain macam"

lain mcm mana mana tu?
cuba elaborate sket..

hehehehe

Shankly berkata...

niklas .. kang mlm aku jwb ..

NikLas berkata...

elok la tu... mlm karang lpool xde game.. ada la masa lapang. aku mlm ni pun free jek.

malam esok layan Arsenal...

kareem berkata...

sorry to say la...entri basi...

Jarr berkata...

nasi je basi...entry mana ade basi...air liur pon leh jadik basi...lauk pauk pon leh jadik basi.basikal je takleh basi..basiron pon sama.

apa apa jelah.

Shankly berkata...

niklas .. ...

6 games in row . 18 points ( road to Perdition)
simply calculation - bookie system !!!

Liverpool
drop vs Chelsea

Cap Ayam - .
drop vs Chelsea , Arsenal , Man Utd , Man city (12points bai !!)

Man City -
drop - Arsenal , Man Utd and Villa

kah kah kah ..

Shankly berkata...

mari kita velajar sejarah kegemilangan Liverpool ..
Situasi 1 -
petang itu di Stamford bridge Raneiri melihat anak²nya belari - Crespo , Kezman , andrian mutu , 99 peratus media meramalkan goodbye to Liverpool - suddenly minit ke 81 .. Smicer goallllllllllll .........hahaha . ranieri kena pecat hahahaha..Liverpool go to Champion league.

Situasi 2 -
Liverpool meduduki tmpt ke5 (everton tmpt ke4 tpi hampeh qualify pun tak lepas).
what ever happend ,Liverpool mesti menang - Media kata Liverpool rugi juta² klu x masuk Champion League. dan ....(Most memorable games)
1st half di stadium Ataturk Olympic,istanbul
Ac Milan 3 - O Liverpool .. apa yg berlaku lepas tu lu pikirlah sendiri ..hahaha

NikLas berkata...

harap2 mcm tu la Shankly, dapat la no4...
jgn team liberfool buat April Fool dh la.
nanti tercipta sejarah baru plak tahun ni.
nanti Dingin gak yg menyepi...terus tukar nikname jadi BEKU..

NikLas berkata...

p/s awal nya shankly jwb... td kata malam baru nk jawab. mabuk lg ni...

ntah2 kat tempat Shankly malam kot skrg.. aku pun x tau dia tingal mana. huhu

gula-gula berkata...

kompem rugi juta juta juta tu..

ayobkelubi berkata...

judi itu haram.

Raiden berkata...

tak habes2 Shankly dengan kelas sejarah die

Jarr berkata...

aku nak citer sejarah bukit kepong plak..

kepala komunis yg mengetuai serangan ke balai polis bukit kepong,kg lenga,muar johor,bukanlah berbangsa cina,malahan namanya Mohammad Indera atau lebeh dikenali sebagai Mat Indera,selepas 3 tahun tragedi Bukit Kepong,Mat Indera ditahan oleh pihak british dan dihukum gantung.Dia dikebumikan kat kampung dia, perak,nama kampung gua lupa.

sekian.

Pet Shop Boys berkata...

hahaha...memang menghiburkan.

oh indahnya kelas sejarah dari Shankly.

siapa boleh lupa 2005 di Istanbul.

AC Milan ketika itu power nak mampus...

tapi Liverpool kelab yg ada magik. the best event of last decade.

jangan jeles ye kelab yg lain.

Tau beza antara Liverpool dan Chelsea?

Bila Liverpool on top form, mereka menang Champs Lague.

Bila Chelsea on top form, mereka kalah ditangan Inter Milan hahaha...

Sayang menyayang, cinta dikenang, perasaan menjadi rinduuuuu oooo lihatlah diriku yang kehilangannnn.......(nyanyi versi Azura)

-azura- berkata...

dipendekkan, kiranya aku setuju la.. haha

dewajiwa berkata...

aku setuju dengan pandangan Oh Me tu.
kasi lah point untuk diskusi sikit. asik nak main smash je. rally lah baru best.
(bila bual bola dibadmintonkan).

Liverpool dah main gaya Itali. defensive manjang. betul lah, susah kalau manager tukar ganti macam tukar jersi nih.

Andy ionian Zickler berkata...

Liverpool team terbaik. Terel. Dan gempak.

Keep the blues flag flying high

julu berkata...

MU vs bayern..
meh sokong MU rmai2..
fans LIV n Chelsea, sokong MU ek..

Pet Shop Boys berkata...

ok julu....julu dah makan?

racync berkata...

spurs da join bigfour ok..

Heysátan berkata...

gud one

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...