ANDA SEDANG MEMBACA

70

Hulu Chelsea

Lucius Maximus Jumaat, April 23, 2010
Ada dua benda dalam dunia ini yang agak liat menerima kritikan dan komen.

UMNO dan MU. United Malays National Organisation dan Manchester United.

Satu ialah parti politik Melayu yang tak reti guna nama dalam bahasa Melayu. Satu lagi kelab bolasepak yang sebenarnya bukan dalam bandaraya Manchester.

Kedua-duanya ada persamaan, tidak boleh terima kritikan dan komen. Yang satu tunjuk keris bila kena komen, yang satu lagi ‘disable comment’ bila pos artikel.

Ada lagi satu persamaan kedua-dua benda ini. Iaitu paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. Yang satu kecoh pasal orang lain minum air botol, padahal sendiri pun ramai yang minum air botol. Yang satu lagi kecoh pasal pengadil berat sebelah, padahal sendiri punya sebelah berapa kali pengadil sudah berat sama dia.

Tapi Chelsea tidak begitu. Kami terbuka kepada sebarang kritikan dan komen biar pun pahit atau pedas. Dari ketidakpuasan hati rakyat yang merasa tertipu kerana ‘cerita lembu tapi tunjuk kerbau’ hinggalah soalan tak berapa cerdik macam ‘ada ke orang Sabah baca Sokernet?’, kami layan semuanya. Mana yang betul kami terima, macam ‘Championship League sepatutnya League Championship’. Mana yang tak betul, kami tangkis dengan hujah-hujah kami.

Menjelang hari Ahad ini Chelsea pastinya di puncak klasemen, yakinlah anda semua. Cuma yang kami tak pasti sama ada Chelsea naik ke puncak klasemen dulu atau keputusan PRK Hulu Selangor yang keluar dulu.

Okaylah, aku nak pergi minum air botol dengan Zaid Ibrahim. Sila penuhkan ruangan komen.

70 Ulasan:

Jarr berkata...

hahahhahahahahahahahahahahahahaha classic!!

**Likes this**

wakakakakakaka.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

heheehe...
nice one lucy...
gua pon tak paham kem mu nih...
gua nk komen takley...
pape pun...

GGMU

Bukan Sepet berkata...

Sebagai pembaca, jarang nor aku komen, tapi kali ni.. wakaka!

Chelsea n fan memang stedi..

Muhamad berkata...

dak2 man u memang kecut..
brani open comments r..
haha...
syok sndri org kate...
hik3

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

syok sendiri tu la yg penuh kabinet trofi tu...

aimantakkisahpon berkata...

lucy mantappp.... aku suka wpun kita team berlainan.

bab cerita lembu tp tunjuk kerbau itu yg best, so spesial sampai hg dok ingat selalu nooo....hahahaha....

tp jgn sekali2 hg samakan manyoo dgn UMNO!!!
INI TIDAK ADILLL! (macam abdul wahub la pulak!)

Holden Caulfield berkata...

lu dah macam aduan rakyat la lucy hahahaha!

Tabok berkata...

ini macam tidak adil labi

Buza berkata...

Kena sekali ............

ayat "disable comment" tu aku suka ....

j or ji berkata...

saja test

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

j or ji on je part komen tu...
kite tgk diorang nak kate ape...

BanDeLa berkata...

mana mau cari butang i like nie yer....
kehkehkehkehkeh

adijaya berkata...

memang salut la gua kalo baca artikel lucy.

jitu
padat
kritis
lengkap

setiap artikel yg lucy tulis memang ada unsur penarik yg akan membuatkan ramai org suka baca. kalau la dia apply nak masuk espn, confirm dapat dah. serius!

we vote lucy for espn reporter.

Grey.Gory berkata...

Macam Liga Sepanyol.
Pilihanraya memilih Presiden kelab.
Juan Laporta(Barca) vs P. Kamalanathan(BN) vs Zizie Ezzette(BM, Bung Mokhtar)

Jarr berkata...

Lucy takkan masuk ESPN, ingat senang ke dia nak masuk gomen dulu?Kalau Marion dtg hembus telinga dia, itu konpem dia masuk MyEG Extra... :D

pakkordi berkata...

Jorji, pakai paku titanium la lain kali. Minta kat shankly.

Aqram berkata...

man u = Umno

chelsea = PBS? PRM?

arsenal? semangat 46 kot...

starr struckk berkata...

arsenal bagaimana?

HafizChan berkata...

Helloooooo :)

Amboi amboi amboi abang lucy. Sedap menyamakan amno dengan mu. cisss :p

GGMU

hanuman berkata...

4 thumbs up..kasi tembak sama mereka dgn satu peluru..hahah

Oh Me berkata...

Ahak

deus X machina berkata...

keh keh keh

Pet Shop Boys berkata...

Hidup Anwar Ibrahim!

Hidup Zaid Ibrahim!

Beer sedap, mari minum beer

Mr. Shcomey™ berkata...

umno and man u. dua2 penuh cabinet. amacam? keh3

dikwahab berkata...

ini artikel mcm celaka, tapi i likeeeeee

Raiden berkata...

hahaha bakar lagi.tuang gasolin, alkohol minyak sume..Yeahhhhhh..

al-rashid berkata...

cayalah!~

Wan Perlis berkata...

u never walk alone

FreeMen berkata...

rasanya aku penah babitkan persamaan UMNO dan MU satu ketika dulu dan mcm biasalah. ramai yg terbakar. ;))

nak cakap benda betul pun salah. ;))

jgn pulak kata aku Man Utd haters. sbb aku mmg x pun. cuma yg rasa jelik bila some of fans dia yg mcm lucy cakap la "paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih".

aku still respect Man Utd as formidable rival. goes to Chelsea jugak.

-YNWA.

Ahmad Hamidi berkata...

alamak politik

Dari Jalan Kopi berkata...

macam lahanat
tapi aku suka

kahkahkah.

areev19 berkata...

aku rase xpnah komen kat sokernet nie..tp memandangkan artikel nie mmg terbaek..maka aku komen..hahahahaha....

blue is the colour,football is the game :)

janggout berkata...

aku sokong lucy. mmg benda realiti. tang klu liverpool, arsenal dgn chelsea depa hentam cukop2. tp time depa kena klu bleh nk larikan diri. mcm haram perangai.

aku backup ang dr blkg. haha

go chelsea go

Raiden berkata...

dengar citer Datuk Najib nie Fan MU, sah, UMNO ngan MU memang ada skandal, patut le media kat sini pro kat dua2 parti kaler merah berdarah nie..kahkah..

kareem berkata...

gua nk tggu komen dr azura...

crone1585 berkata...

chelsea the best bro...

fikiranlicin berkata...

giler la. mengancam betul. tapi tang zaid minum air botol tak tahan. ajak khairy sekali kot.

SpitFire berkata...

ini boleh masuk ISA nie..
bahaya2..

berani tol lucy men2 umno lam blog

GGMU

FreeMen berkata...

eh kat sini pun ade cyber trooper? ;))

-YNWA.

R.K berkata...

kalau bola ni kira menang atas undian je .. memang tak merasa la nak jadi champion ... ye la , kelab dan kelab tu tu 18kali EPL kan .... kan ... kan ...

RyuJi berkata...

yampoiiiiiii....Todi fara bnitez boleh sponsor lg..cpt2 sbelom stok abih..taun dopan takdo laie dah...

sito berkata...

klass wong

P.O.N.G berkata...

lucy...lucy...hati kau keras......

-azura- berkata...

Haippp!!!.. Apa Kes???

fazlyna arif berkata...

wicked,bro..
nice one.

farwalis berkata...

nak-nak lagi budak-budak baru nak kenal bola. hek alah umur 20 lebih baru nak kenal bola. pastu kecoh bila kalah.

referee lah ape lah. kena kat team sendiri referee lebihkan, cakap "nasib ahhhhh adat permainan"

Raiden berkata...

Chelsea, The Blues, kaler Biru macam warna langit, rilek, tenang, cool-fan2 The Blues Army memang camnie hehe..

KTBFFH

Karipap Sardin berkata...

Tak buleh belah..berbaur politik sungguh artikel kali ni.

Air botol? Harap2 la air botol mineral ye..jgn air botol cap Rimau pulak.

Anyway, keeps up the good work lucy!

afterc berkata...

"Mana yang betul kami terima, macam ‘Championship League sepatutnya League Championship’. Mana yang tak betul, kami tangkis dengan hujah-hujah kami."

Ya..betul...sebab sy lah orgnya yg terkeliru apb mr lucy katakan Championship league..dan kekeliruan sy telah dijadikan bahan utk beberapa artikel seterusnya..hehehe

adijaya berkata...

afterc, aku rasa kau bukan keliru, tapi memang tak tahu. ni review balik komen kau:

afterc berkata...

"Wigan Athletic bertemu Portsmouth yang sudah sah layak ke perlawanan akhir Piala FA dan ke Championship League musim depan."

Portsmouth layak ke championship league ke? rasanya europa league la..
2010 April 14 23:45

nampak sgt kau tak tau nak beza apa yg dimaksudkan oleh pengarang.

sekian.

andiadam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
andiadam berkata...

i love your writing lucy.jorji sucks big time.

mangifera berkata...

huhu. fans ManU butthurt siot!

Nina Nurziana berkata...

chelsea chelsea!!!!! ;))))

anNa|Liyana berkata...

fan chelshit 'cool' abis!

biru mmg warna yg menenangkan tp sama skali tak layak utk di samakan dgn chelsea mahu pun fan nye..I had chelshit fans and frens who is psycho je lebih.

~ I hate chelsea forever.enuff said.~

iampali berkata...

artikel psycho habis. cuak la tu haha

Raiden berkata...

haha liyana, nape emo2 nie?? Fan Chelsea memang cool je, tak kecoh2 pon, hehe..

farwalis berkata...

liyana fans mana?

coolnya. hehe

anNa|Liyana berkata...

of course la club champion..Manchester United farwalis...

mn da i emo..i ok jer..

~da victory made my day~

korang2 yg kt atas ni be my fren at fb..
annaliyana...profile pic gmbr 5 org awek cun..;p

anNa|Liyana berkata...

abis penulis artikel ni cool sgt la?
motif nk ckp psl MU gn UMNO?

cite psl club sendiri takleh?
get a life babe!

talkIZcheap! berkata...

Mr. Shcomey™, you're the man! haw haw!! :p

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

lucy...

tak kesah la mu amno ke ape ke...

yg penting dah menang...

huhu...

GGMU..

dewajiwa berkata...

hahahaha..
cool Chelshit je mau kira. cool MU (dan team lain) tak nampak plak kan? kira Chelshit je yang cool habis. padahal kalau emo dulu bukan main. malas nak ungkit sebab aku tak suka fan hate fan punya approach.

afterc berkata...

adijaya..maybe sy silap baca kot.. tp sebab time tu portsmouth kan tengah apply lesen utk ke europa league..

moze berkata...

Lucy..Lucy..
Not all ahli Umno tak ble kena tegor n most definitely not all Mancunians tak ble kena tegor...
Its apply to all football fan ar.
Takkan fan Chelsea..Liverpool..Arsenal or Selangor perfect sangat kot? and of coz takkan PKR or even PAS perfect sgt kot?
So..biarkan kebenaran yg tunjukkan sapa yg betul..sapa yg salah...
GGMU

mr. hafis berkata...

anna jom bertumbuk.

janggout berkata...

see.. kata-kata farwalis dah terbukti disini.

anNa|Liyana berkata...

hahaha..bertumbuk ye en.hafis?
i ni feminin..tumbuk2 bkn style i...tarik rambut boleh.

mr. hafis berkata...

aduh. gua takda rambut.

ali berkata...

kah kah lawak dol. mu & umno.dua2 aku x minat.so aku boleh la gelak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...