ANDA SEDANG MEMBACA

58

Nani Nani Nani

j or ji Ahad, April 25, 2010
Teka apa yang tiada dalam gambar?

Gol Nani malam tadi dah cukup manis untuk menampung keperluan gula dalam badan semua peminat Manchester United.

Jadi, kurangkan pengambilan gula untuk hari ini.

Kedatangan Spurs ke Old Trafford hanyalah rutin. Tetapi Manchester United tetap memberikan penyokong mereka 'kepanasan' dan 'kehausan'. Agak tertekan jugak la perasaan menghabiskan 90 minit.

Nani

Ketenangan, tanpa sedikit rasa 'nervous' dan celebration selepas jaringan. Terbaik dari ladang Portugal. Dia mungkin tak dapat mengambil tempat C. Ronaldo, tapi, siapa perlu Ronaldo bila Anak Rusa Nani sudah tumbuh ekor setan?

Apa tiada dalam gambar?

Pengadil

'It was an easy decision' kata Andy Gray terhadap kedua-dua penalti yang diberikan kepada Manchester United. Maknay,tiada keraguan, hanya ketidakpastian siapa yang akan mengambil tendangan dan Giggsy, mengambil tanggungjawab sebagai kapten pasukan dengan tenang menghantar ke sudut gawang.

:P

Chelsea

Adakah Chelsea akan meneruskan rutin tahunan hanya mampu mencium bau piala saja? Macam 3 Abdul, hanya dapat bau makanan tanpa dapat mengusik dan menjamah. Kenyang ke? Piala Eropah dah terhidang, Abdul Terry pulak tergelincir. Dapat bau saja. Abdul Ancelotti dan Abdul Grant?

Aku tak harap Liverpool menang dan menjadikan Manchester United juara. Aku predict Stoke sudah cukup boleh 'memberi bau' kepada Chelsea musim ini.

Hi Lucy :P

58 Ulasan:

anNa|Liyana berkata...

:)

ji, bm dl dpt berapa?

~jgn riak fan2 MU~

yusuf mujahidin ™ berkata...

chelsea amik bau..hoyeh2!

Karipap Sardin berkata...

Dah lama tak nampak bungwahab. rindu lak sama beliau. korang ban dia ke weh?

boxsystem berkata...

hahaha. cam haram la joji. :P

tapi pendapat aku same cam nko.

Encik Akmal berkata...

bak kata nazri, bergembiralah selagi masih ada masa. lepas ni dah terdiam balik. tinggal beberapa jam je ni..

KTBFFH

kareem berkata...

setakat dapat 2 bijik penalti xyah bangga la.. MU mmg juara tahun ni setelah kesatuan pengadil bermesyuarat tengahari semalam...

Mr. Shcomey™ berkata...

aku rasa penyokong chelsea dah boleh tutup akaun facebook. keh3.

iampali berkata...

aku rasa stoke kena ayam malam ni.mau lebih 5 gol.marah tu.

encik bobo berkata...

tggu pok alex anto resign letter. Dah tuo bangko

apit berkata...

-GGMU = Gay Gay Man United

Raiden berkata...

haha kareem gua setuju..

boxsystem berkata...

hahaha. oo kiranya masa United lawan Chelsea .. pengadil dah bermesyuarat nak bagi Drogba nye offside goal eh?

Ahmad Hamidi berkata...

penalty adalah sebahagian dari bola sepak.

kucing berkata...

haha. gua dah agk dah. mesti ade suara yang nk biseng pasal penalti tula. haha. padahal dah jelas dan nyata penalti.

kahkahkah

P.O.N.G berkata...

penalti la..gay la..nasib la..peduli hapa aku..janji menang..bising2 pn x guna..result tetap cm tu gak..sembang mcm bagus..time seronok kita seronok..esok apa nk jadi pn tatau lg..apa2 pn,dlm hati ada taman..jom g mandi..busuk!

talkIZcheap! berkata...

@anna: Kami bukan riak, cuma cukup hebat...

@p.o.n.g: mereka2 tu, kita kena ikut nasihat Nazri... mari ber'sha lalalala~'

sha lalalala~

blitz berkata...

supporter arsenal duk diam2 sudah.. lagi nak bising pasal penalti la, pak alex tua la, apa la..

aimantakkisahpon berkata...

sha lalalala... (bak kata mereka, mari kita ber sha lalalala tumpang masih ada masa...)

dgn stoke, chelsea menang 5 bijik, kembali di puncak klasemen. Semua fan chelsea melompat2, lucy keluaq entry baru, ini la champions sebenar, hebat la, gagah la, tahan pressure la, BN kalah hulu selangor mcm MU akan kalah title liga la... bla bla...

sekali dgn liverpool depa seri, dgn wigan pun seri... manyoo macam biasa meneruskan tradisi menang dan tradisi cium pialanya sampai hujung musim...

semua manyoo fan pun terus sha lalalala...

lucy takdak entry sampai la cerita world cup...

pakkordi berkata...

Joji, nani, lucy, pipi, fara benitez dan anna sengkang liyana. Semua nama akan akan wanita. Hi para wanita!!

adijaya berkata...

secara jujurnya aku lebih merelakan man utd yg menang EPL daripada chelsea. sebab united ada giggs, pemain yg aku respect sepanjang zaman.

main dari akademi sampai la sekarang, duk kat satu kelab, takde masalah disiplin, tak ambil dadah, takde masalah perempuan, tak pernah minta kenaikan gaji, tak pernah komplen training, tua tapi masih power, selalu main game penting, ambil free kick, ambil corner, ambil penalti, kapten, boleh main mid, right, left, boleh backup striker, pernah juga striker.

rasanya takde pemain yg sama mcm giggs. kalau la ada, sila bagi contoh. tapi aku rasa memang takde. pemain zaman dulu tak kira la, sebab aku belum lahir dan tak tgk diorang main. kira pemain 80an ke atas.

Point of View berkata...

aiman, gua rasa lu silap besar la lucy takde entry sampai world cup...

dalam sokernet, paling rajin menulis lucy kot, biar menang atau kalah mahupun seri

palytoh berkata...

nice one adijaya..

Point of View berkata...

jamie carragher ko nak letak mana adijaya?

and fyi, ryan giggs ialah produk akademi bolasepak bernama school of excellence, yang dibawah kendalian....

Manchester City

jamie carragher, through reds in and out, all the time beb

P.O.N.G berkata...

no wonder la x kemana sgt pn si carragher tu..

palytoh berkata...

tkpe still manchester jugak ye dak point of view??

hehe... tinggi betul pengetahuan kau la..

XD

Buenaventura Durruti berkata...

hahaha, gaduh! gaduh!

yg plg setia ialah razali umar kandasamy, dari dulu smp sekarang main kt perak wa cakap uols!

adijaya berkata...

betul tu point of view, zaman budak-budak dulu dia join school of excellence, bawah kendalian man city. tapi dia tak pernah main utk city, dia main utk salford boys. pastu dia pernah di offer kpd dalglish, time jadi manager liverpool, tapi dah kena ambil ngan alex. tu zaman budak-budak yg masih kecil sgt la.

kalau nak compare ngan carragher, boleh juga. tapi pada pendapat aku, giggs lagi best skit dari carragher kot. pastu giggs juga byk menentukan kemenangan team, sepanjang yg aku tgk dlm 10 tahun terkahir la. kalau nak banding piala, tak perlu rasanya. dan utk international carrier, carragher takleh masuk 1st team.

*hanyalah secebis pendapat peribadi, kalau salah minta maaf. saya masih baru kat dalam sokernet.

R.K berkata...

wah .. giggs terbaik . carragher terbaik . ManU terbaik . School of Excellence terbaik .. Wah !

hebat-hebat .. calp-clap your hand-hand ! ^^"

Raiden berkata...

Wah giggs le plak, seb bek Neville tak men, kalo tak kena comolot lagi le jwabnye, membentuk 3 tua Charlie's Angel Gay di MU..kehkeh..

ahh malam nie announce PFA player's player of the year, top candidate Drogba ngan Rooney, sape layak menang??

RyuJi berkata...

Kah kah...x boleh blah...anak rusa Nani baru tumbuh ekoq setan
jorji u r de man..hidop jorji idup man utd..agi idop jorji gelaban
kahkah aku pon x tau ape kejadah maksuddie tuh

FuZaiL DaiM -aKiRa- berkata...

man utd : not arrogant, just better. :)

anNa|Liyana berkata...

talkizcheap, i MU fan tp i mls nk berlagak...tak selalunya kita kt atas..wpn i mmg nk MU always on top..

tersenyum sinis kpd mereka yg nk bising psl penalty tu..adoi..lame la!!! cuba la cari alasan lain..da trg2 mmg ptt dpt penalti, knp nk bising..

credit to adijaya..

al-rashid berkata...

lucy, siap2 redi entry baeeekkk punyar..

P.O.N.G berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
talkIZcheap! berkata...

haha!! Anna, itu ialah translation kpd 'not arrogant, just better...' huhu

btw, pakkordi the best!!

*carra penah main striker ke?

moze berkata...

J: Nani score gol smpai termuntah2.. mkn nasi beriyani ko ker? (Anyway...sori x dtg smlm..terlebih shopping..hehe)
Adijaya: Nice one! Giggsy mmg da great..Ade fan Liver or Chelsea or Arsenal yg ble namakan player diorg yg skrg nih still maen consistently cam Giggsy? Jgn plak korg ckp M. Owen..wakaka
Anyway...Shalalala

GGMU

-azura- berkata...

ssoal riak ke, bongkak ke.. x timbul. Janji menang! hahaha.. aku suka hati!

iampali berkata...

chelsea tgh blasah stoke skang ni. tunggu liverpool je la.

dewajiwa berkata...

Giggsy memang living lagend.
orang yang hatinya buta sebab emo tak tentu pasal (sebab team dia asyik melingkup)atau sebab tak pernah ada rasional, kurang kasih sayang dan tak faham apa itu bolasepak je yang cakap mamat tu gay, hina apa semua. rilek la, tak suka pun tak yah lah tunjuk emo.

sebagai fan MU, aku still respect tokohtokoh Anfield terutama Fowler, Macca atau Ian Rush. kalau kat MU ada Giggs, Liverpool ada Macca yang juga wings terbaik, penuh skill. salute~


GGMU.

BanDeLa berkata...

apakah stoke tengah bermain bola??????
ramalanmu x benar belaka...huhuhuhuhuu

apit berkata...

"dewajiwa" - rilek jgn emo!!

-GGMU = Gay Gay Man United

anNa|Liyana berkata...

br ckp...kn chelc da on top blk tu..boring..

taktau la nk rs apa tp mmg xleh nk ramal la spe mng epl..

~mungkinkah MU terpaksa 'meminjam' kn cup tu kt chelc season ni???????~

TIDAK!

mdikhqoi berkata...

sekali chelsea menang 7-0
apa nk cakap?

stoke jadi STOP

talkIZcheap! berkata...

chelsea pon dapat 2 penalti di Bridge...
takde sape nak cakap tu konspirasi ke??

owh lupa plak, hanya fan Man utd yg mengata dulang paku serpih, ye tak? fan lain mulia2 sumernye seperti para Nabi... huhu

talkIZcheap! berkata...

owh... satu je penalti, salah baca repot plak, wakaka!!

anNa|Liyana berkata...

dorg mmg hebat buat kenduri gollll....
wpn payah utk ku telan tp tau kot spe yg mng epl?

atau msh awal tuk meneka? 2 game je lg..

anNa|Liyana berkata...

lek ar cheap...komen anda agak emo..takpe..mereka mmg hebat..no doubt..7 gol tu agak sket tuk team cm chelshit..

talkIZcheap! berkata...

tak, komen tu bleh dibaca dlm pelbagai emosi... aku tak emo pun, dh bajet jgk diorang leh menang, cuma scoreline tu agak tak bajet la, wakaka!!

Encik Akmal berkata...

"Aku tak harap Liverpool menang dan menjadikan Manchester United juara. Aku predict Stoke sudah cukup boleh 'memberi bau' kepada Chelsea musim ini."

tak sabar nak tunggu entri lucy.. wakakaa...

Encik Akmal berkata...

bau apa agaknya ye.. hmm...

anNa|Liyana berkata...

i x heran la kalo dorg score 10 pun..

Raiden berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Raiden berkata...

stoke memang stok belasahan..dah 3 kali belasah team 7 gol, dah sah boleh nampak sape paling layak dan ada kredibiliti jadi Juara EPL..

Blues on Top..again!!

SocketWorld berkata...

Stoke bukan sahaja bagi 'bau'...
Stoke bagi makan sampai KENYANG....
7 PINGGAN Chelsea makan tu...
Kalou sorang jer BEDAL 3 PINGGAN...
(LAHAP sungguh Chelsea nih..! X bagi can langsung Stoke nak makan sepinggan)

BanDeLa berkata...

semua pemain stoke terkena strok game smlm....

gua berkata...

dah start dah budak2 ni dgn info2 sejarah haram kejadah dorang..mcm siall..ko tgk game bola jelah,takyah nk bangga dgn pengetahuan ko psl mana2 player@club..ko tgk ajolah ontok2 dopan tv,bangang!

gua berkata...

bangang punye org liverpool..carragher pun kau nk bangga..main mcm haram,club pn mcm haram..

Jarr berkata...

hahahhahaaha...."gua" gak best..anak didik bungwahab nehh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...