ANDA SEDANG MEMBACA

11

FORZA ITALIA!

awi.rui Jumaat, Mei 28, 2010

Ah Luci!

Apelah sangat 24-0 lawan dengan pasukan 'ntahmanemanentah' tu!
Pastu boleh lak claim World Cup 2010, team gembeng Jerman yang sapu?!!
Lu terlalu cepat buat prediction bai... selagi vuvuzela tak bertempikan di langit Afrika, selagi Cikgu Din kita tak tiup wisel keramat Liga-M, aku sebagai supporter juara bertahan World Cup terpaksa mintak maap ngan lu sebab tahun ni bukan tahun Jerman bai!

Seriously.

Walaupun team Azzurri tahun ni dikritik teruk oleh ramai pemerhati bolasepak di Itali mahupun di serata dunia kerana dikatakan agak 'biase', kami, Azzurrini, tetap merasakan Lippi telah membuat 'timbang air' yang tepat dan betul dalam misi mempertahan kejuaraan lalu yang di kecapi di Jerman (ah Luci!) 2006 yang lalu.

(di sini ingin ditekankan bahawa 'sejarah' akan tetap 'tinggal sejarah'. so takyah lah kite ngungkitnya kembali. korang pun sendiri paham kannnn...)

Skuad Azzurrini tahun ini akan bermain bermatian-matian tanpa kelibat "Er Pupone" a.k.a Totti mahupun beberapa bintang World Cup 2006 yang lalu. Tapi...tapi...tapi... ini tak bermakna Itali tempang. TIDAKKKK!!!

Gabungan pemain lama dan baru di tambah sentuhan magis Lippi, Azzurri tahun ini sebenarnya lebih mantap dari team 2006.

Skeptikal?

Kita tunggu siulan wisel Cikgu Din di Afrika Selatan nanti!

Forza Cikgu Din!!

Forza Azzurri!!!!


errr...sesape yang bukak bisnes jual jersi World Cup tahun ni bleh berkira-kira bagi diskaun kat staff Sokernet tak? (cam harammmmmm!)



11 Ulasan:

Abdul Sokernet berkata...

Ahhhh...ahhhh...

Braaasssiiiillll...!!!

Mr. Shcomey™ berkata...

italy italy forza italy

fazlyna arif berkata...

memang cam hareemmm....

E berkata...

ini entri bikin panas kem Jerman! fuh!

ala, Italy dalam grup F, grup mudah, senang la nak mara next round. macam x de cabaran ponn..

jumpa final nanti k :P

-azura- berkata...

X best...

talkIZcheap! berkata...

lawan SudTirol pon takde cabaran gak... wakakak!!

mana cerita kem South Korea?? huhu...

.Gory. berkata...

Sapa nak sokong geng aku? Sape sape?

Wan Perlis berkata...

skuad azzuri tua

fikiranlicin berkata...

Gua bekap lu awi. Gua true italiano. Tahap don dah. Gua start world cup layan pasta, makaroni, spagetti, pitza. Lain lain gua pulau..Amacam?

Sang Karipap berkata...

Ada x senarai budak2 muda yang masuk team itali? Tak habih2 dengan kuda tuanya..haha

Jarr berkata...

yeaa camp Italia dah bukak!!
ada pemain muda mcm Chiellini,De Rossi,Giuseppe Rossi dan beberapa lagi mcm Marchisio,Bochetti.

tgkla final squad 23 esok.


Forza Italia!

Valfunkulo...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...