ANDA SEDANG MEMBACA

10

ARGENTINA INI MALAM

Nazri Sabtu, Jun 12, 2010 ,
Minggu lepas saya berkesempatan pulang ke kampung bakal pak mertua bersama Lisa Surihani.

Rata-rata demam bola di sana begitu terasa, sana sini cerita tentang pasukan kebangsaan yang bakal berdepan pasukan Nigeria malam ini.

Saya juga sempat menemani Lisa ke sebuah hypermart terbesar di Buenos Wangsa Maju Aires dan mendapati kemuncak demam Piala Dunia semakin menjadi-jadi.






Sementara itu, bahang perlawanan malam ini sudah semakin terasa. Meskipun saya memasang hajat besar untuk melihat Diego Milito beraksi, namun sudah jelas lagi tersuluh selera Maradona lebih kepada memasangkan Tevez bersama star Real Madrid, Gonzalo Higuain dengan disokong dibelakang oleh Lionel Messi.

Tapi Nigeria memang tak boleh dibawak pandang sebelah mata. Obefemi Martin tetap jadi benda berbahaya yang bakal bergerak bebas menerobos ruang penalti Argentina kalau tidak dikawal oleh pemain-pemain pertahanan Argentina. Saya syak Walter Samuel akan start bersama Nicolas Burdisso. Tengah Mascherano confirm la start. Cuma berdebar-debar sama ada Veron akan start bersama Mascherano memandangkan Cambiasso sudah digugurkan.

Viva Albicelestes.

-


10 Ulasan:

BanDeLa berkata...

argentina 3-0 nigeria

mohd faris bin mohd aladin berkata...

messi ckp die nak lepak2 mamak ngan aku mlm nie.so ak x sure die nak men ke x mlm nie

Kap berkata...

higuain 2, nigeria kosong

kucing berkata...

boley la masherano maen, menantu maradona la katekan. maen serupe liverpool maen. x boley pegi

Wan Perlis berkata...

ahahaa staff pasaraya pakai jc argentina

-azura- berkata...

Aku rasa argentina.....

kucing berkata...

eh silap la. sergio aguero

talkIZcheap! berkata...

South Korea [Taeguk Warriors] - first team to win the match in World Cup 2010, first team to score in both half, first team to score two goals :D

Park Jisung - First EPL and Man Utd player to score in World Cup 2010, first captain to score in World Cup 2010!!

Call me Park Ji-Go for a month!! :p

talkIZcheap! berkata...

aku tengok Messi cam dah cuak je lepas tengok gol Jisung tadi...

Holden Caulfield berkata...

wan perlis:itu menandakan argentina diterima rakyat jelata..tidak bersifat elitis..kah kah kah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...