ANDA SEDANG MEMBACA

4

Don't Tread On Me

Lucius Maximus Ahad, Jun 27, 2010

Berapa kali sudah aku tulis dalam Sokernet tentang bolasepak di Amerika Syarikat (yang mereka panggil soker macam sokernet!) dan Major League Soccer mereka.

Amerika Syarikat bagi aku ialah sleeping giant bolasepak. Mereka ada potensi untuk muncul juara Piala Dunia, bukan tahun ini tapi paling tidak dalam tempoh 50 tahun akan datang.

Tak percaya? Tunggu dan lihat, tu pun kalau kita masih bernafas lagilah.

Lebih 80% yang bermain untuk skuad The Yanks atau Cardiac Kids (nama baru mereka) adalah pemain liga-liga utama Eropah. Lebih 50% dari yang bermain di Eropah ini adalah hasil produk Major League Soccer sedangkan 16 tahun dulu masa Piala Dunia 1994, berapa kerat je yang main di Eropah, itu pun untuk kelab macam Luton Town dan Saarbrucken.

Major League Soccer yang bermula hanya pada tahun 1996 adalah rahsia kejayaan bolasepak Uncle Sam hari ini.

Harap Sultan Bola ambil iktibar.

Aku predict Cardiac Kids 2 - Black Stars 0.

Jom bola!

4 Ulasan:

Zinedine Zaiddin berkata...

Cardiac Kids?

Wow 1st.

janggout berkata...

depa kalah.. kena ngn geng black money. ohhh.. quarter nanti team wa jumpa geng black. mantap!!

fatin itu saya berkata...

black stars says bye bye to cardiac kids..tata..

talkIZcheap! berkata...

South Korea will follow so... tak lama lagi makin ramai la yg main kat kelab besar eropah... mgkin termasuk Chelsea... :p

p/s: tak kisah la makan anjing ke tak... aku bukan bela anjing pon, lgpon, ko je yg kena langgar..huhu [aku yg tak anti-Korea...]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...