ANDA SEDANG MEMBACA

19

Malaysia Perlu Pemain (Dan Pengulas) Yang Macam Ini

Lucius Maximus Ahad, Jun 20, 2010


Obefiend baru saja menulis mengenai mutu pengulasan bolasepak di Malaysia dan juga sempat memberi komen mengenai gol Dennis Bergkamp menentang Argentina pada Piala Dunia 1998 yang mengikut kata Haji Hasbullah Awang, dijaringkan oleh David Beckham.

Sempena meraikan kemenangan Oranje semalam, aku persembahkan klip video gol yang dimaksudkan.

Untuk mereka yang tak sekolah kat Belanda dulu, ini terjemahannya:

"Hantaran bola ke tengah. Mungkinkah? Oh! Batistuta gagal meyambut di situ. Frank de Boer mendapat bola. Belanda, Belanda mengatur serangan.Frank de Boer, Frank de Boer menghantar bola, cantik, kepada Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp mengawal bola, Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Frank de Boer menghantar bola kepada Dennis Bergkamp! Dia menyambut dengan baik dan merembat masuk ke dalam gol! Mereka sedang berpelukan sekarang, alangkah gay-nya perasaan saya. Dennis Bergkamp!!!"

19 Ulasan:

Popo berkata...

1st.cun2..gol dgn komentar skalik cun.

J. Love berkata...

OMG. gua ketawa sampai berpeluh-peluh.

Kuwe berkata...

HAHA. Macam siall.

kabakoga berkata...

memang bangang!
hahaha,

Bert berkata...

terkeluar anak tekak commentator ni, bila la hasbullah awang nak try buat cmni

Nazrul Montolivo berkata...

hahahahahahahahahahahahahahaahhahahaha...

iftitah berkata...

mamat ni memang pemain terbaik dunia walaupun tak pernah menang permain terbaik dunia.

Jaja Lee berkata...

lawak gila siaa!

Obefiend Weiland berkata...

ini fav gol wcup aku lucy

lepas tu gol maradona

lepas tu gol freekick Argies lawan England France 1998. Aku rasa FK paling genius dalam world cup tahun tu.

commentary gila babi ni. Keluar kat BFM before wcup. BLOODY LEGEND!

i love u DENNIS BECKHAM

Nina Nurziana berkata...

haha... terbaik!!

OnlyZul berkata...

aku rasa die memang fan oranje kot..tu sampai excited giler..

SAUJANA HIJAU berkata...

dengar pulak cemmentator pak arab.koyak usus korang.

kareem berkata...

tak koyak ar...mnyampah adela

Obefiend Weiland berkata...

aku dengar komentari al jazeera

benayoun score untuk liverpool

"ya allahhhhhhh gollllllllllll.. yossi yossi benayoun. afdlin minan naas. khuff khuff kuff ya allah yossi benayoun"

aku tanya kawan yemen aku

afdlin minan nass tu kata dia maksunya manusia yang terbaik.

tak anti semitik si arab bila bab bola!

julu berkata...

haha..pak arab lupa kot..

dennis BECKAM mmg terbaikkkk...

Raiden berkata...

haha memang legend Hasbullah Awang..mungkin die minat Beckham, tapi sokong Oranje..

P.O.N.G berkata...

sheby pun aku rasa dia tak mampu nk jerit cam nih....

Momento berkata...

pak arab pnya komentator mase player tottenham skor jarak jauh tu(Bentley kot name die)...dah mcm nk berkhutbah.cube carik kt U-Tube.konfem berlinangan la air mata.

aFiQ berkata...

try dgr ulasan Tiziano Crudeli utk game2 AC Milan..lg menakjubkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...