ANDA SEDANG MEMBACA

14

Oranje 1 - 0 Godzilla

Obefiend Weiland Sabtu, Jun 19, 2010 , ,
Review tak ikhlas

Aku tak tengok pun game. Malas pegi mamak pasal aku tengah diet. Dalam 2 mingu sejak aku buat detox diet perot aku dah tak membusung macam perot orang mati lemas. Sekarang dah nampak macam perot perempuan mengandung 2 bulan sahaja. This is a significant reduction dari dulu. Setrious bai sebelum ni nampak macam aku kena santau sial. Keras semacam perut. Katakanlah aku tengah menaip depan komputer dan tiba-tiba aku lean forward secara automatis aku akan terkentut. Skang tidak lagi. Boleh lipat-lipat tanpa meletakkan tekanan pada diafragma aku! Great success

Nampak sangat aku bukan penyokong jati Holland. Game pun tak tengok. Nak wat camne bai. Team aku sebenarnya The Tree Kittens yang semalam seri dengan Le Fennec. Ye ke Le Fennec. Betul ke ejaan. Aku malas ALT TAB untuk check spelling aku dengan karay Lucy sebelum ini. Pehal pun aku honestly believe England masih boleh lepas ke round of 16. Kalau korang ingat lagi WC 1986 England kalah first game. Second game draw dengan Morocco (England mmg jinx dengan team Afika) sebelum menang game terakhir secara bergaya ikhsan Gary Lineker. Nak tahu apa lagi strange paralled dengan kempen 2010 yang amat frustrating ini? Dalam world cup 1986 kapten England pun injured. Masa tu Brian Robson injured lepas first game. While not exatcly in the same circumstance as what happened to Rio, persamaan dengan 1986 itu ada. So cheer up lads. Mana lah tahu dalam game lawan Slovenia nanti ROOBISH akan tiba-tiba gila isim dan jadi ROOOONALDO. Fingers crossed.

Eh lari topik plak gua.

Holland nampak comfy. Tapi masa Euro 2008 pun group matches derang comfy. Siap tapau France dengan penuh gaya. If I am a betting man aku tak akan bet for Holland lagi. Entah kenapa Holland bila masuk knock out stages mesti ada aje tak kena. Orang selalu gelakkan England asik kalah di suku akhir. At least England memang suck ass. Ini kenyataan bai. England hanyalah team mid table jika dibandingkan dengan Brazil dan Sepanyol. Yes this is despite Sepanyol kalah aritu. Pedigree yang ada pada Sepanyol masih lagi berpuluh kali ganda lebih hebat dari England. Holland pulak macam Jekyll dan Hyde. Masa group stages comfy dan nampak ada gaya juara. Masuk knock out stages terus senak. Kenapa aku tak tahu.

Apa-apa pun the orange army goes marching on!

14 Ulasan:

iftitah berkata...

first..

btw.. asal takde penulis tetap netherland?

racYnc berkata...

2nd!

-azura- berkata...

Sib baik Sneijder score gak!... aku ingat dh seri tanpa jaringan jer..

iftitah berkata...

netherland tak sama macam england

Bert berkata...

bg robben main sekejap pon jadi la..

Holden Caulfield berkata...

Obe,sejak bila nko put on faith kat Roo?

Baik gua layan Kevin Prince Boateng.
kah kah kah!

iftitah berkata...

taleh bert, robben simpan seken round nanti. karang injured lagi susah.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

benci tol baca entri camni...
kalo x sokong nederland, xyh post entri la...
join je kem england...
mane keadilan ni sokernet???
xpuas la baca...

haha berkata...

cik dany boleh je jadi pengulas jemputan untuk holland

Popo berkata...

obe ni dh takde idea la nak backup england tu..lgsg cite psl holland plak..tak perlu la ye sibuk2..syoh2..

Obefiend Weiland berkata...

nak wat camne

holland is a small team. kinda like Wst Brom

compare this to the awesome england who is like Liverpool.

yes i said it! england is liverpool only in white. instead of the liverbird we get 3 lions on the crest. just like the team from merseyside the england team love banging about their fluke win in the '66 world cup

unfortunately for the readers here most of the sokernet staff writers are england fans. no one wanted to take on the monumental bore task of writing for a team of wood cloggers and weed smokers. this is true. plus the orange colour Jersey gave me conjunctiva. We don't get medical benefits working for sokernet and i have to dosh out my own cash for the eye drops

kah kah kah

coincidentaly i wish i can write in englsih. coz my malay sucks more balls than Jenna Jameson in a gangbang

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

aku hrp england seri lagi final match nanti.. aku nk tgk amok hooligan, nk tgk capello kna pct, nk tgk baran ronney pd penyokong england sendiri, nk tgk btapa england sgt2 lah poyo dgn nama je.. nak tgk england trus mlingkup.. haha.. (gua foward msg dr member gua yg sebijik cam obe)

p/s ; nk tgk final Argentina vs Holland or Brazil. baru classic!

kareem berkata...

ceh..diet la sgt bai..Bukan tak boleh lu order air suam tgk bola kat mamak tuh. Cakap je lu malas lepak mamak...kehkehkeh...

dah macam sharifah amani plak ko ni...kehkeh

Besi Karat berkata...

persamaan peminat liverpool & england,cerita sejarah.
kahkahkah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...