ANDA SEDANG MEMBACA

25

Oren 2 - 0 Denmark

Obefiend Weiland Isnin, Jun 14, 2010 , ,
Review 100% bebas Vuvuzela

Ok aku buat pengakuan ikhlas hari ni. Aku tak tengok match secara langsung sebagai tanda protes terhadap bunyi SOMPOTON versi Afrika yakni Vuvuzela. Baru tiga World Cup aku dah boleh rasa KOKLEA aku retak akibat prolong exposure kepada bunyi macam lebah bersenggama secara pukal. Gila boleh sakit otak dowh layan bola kalau satu bulan macam ni. Bila agaknya akan muncul headline Harian Metro;

"Penonton TV amok selepas tak tahan bunyi Vuvuzela"

I give it another 14 days sebelum keimaman Meleis di Malaysia tercabar.

Anyway aku layan livecast untuk 70 minit pertama sebelum bukak TV dan layan secara live. replay gol sendiri Daniel Agger aku tak sempat tengok lagi. Yang aku tengok ialah gol jaringan anjing labrador kesayang Rafa Benitez, Dirk Kuyt. Dah ada gaya tap in pemain legenda Holland yang femes, Encik Van Nistelrooy. Pengganti tap in machine dah ada. It's a good start. Tapi kalau team Oranje ada pengganti untuk Dennis Bergkamp mesti lagi nice. Midfield macam biasa nampak mantap. Masih lagi laju macam masa Euro 2008 tempohari. Tapi macam matches sebelum ni, tak ada satu cross pun yang pin point. Semunya senget dan melencong macam cross yang biasa dihantar oleh Rosdi Talib. Nak kata player yang silap semuanya world class. Tapi kalau world class passer macam Sneidjder pun passing jadi setaraf dengan Rosli Talib, aku tak boleh bayang kualiti passing si Rosdi kalau diberi Jabulani. Mungkin jadi setaraf Obefiend Saharudin punya crossing! Sampah!



20 minit terakhir game ini memberi aku impression yang game ini agak hambar (maybe I'm wrong tapi rata-rata game report kata game ni flat) . Macam game-game sebelumnya ianya low scoring game dengan low shots on target. With exception kepada game Zee Germans yang membelasah negara Pulau Banduan 4-0, bagaikan Anschluss sebelum Blitzkreig Wehrmacht 1939. Adolph Adolph ist da du? Jawohl Herr Oberstfiend. Dies ist ein guter start für den Deutsche Fußballnationalmannschaft und wir übernehmen Afrika!

Tapi komen banyak pun tak guna. Yang penting 3 mata sudah dalam tangan Holland. Tak sia-sia aku jadi komentar team Holland. Kalau aku pilih England haritu mahu aku menyumpah!

Kamon Holland!



Awek Denmark = WIN

Over to Jannah untuk komen game Espana pula! Ole!

25 Ulasan:

Emmet Muhamad berkata...

Oranje punya pasal, gua orang 1st komen. peranchis? ingelen? senyap sudah..keh keh keh, spain pun tak ley g jauh nanti

Wan Perlis berkata...

oren team.gua tak amik port

Bert berkata...

oranje boven..ni blum robben main lagi, kalo x mau denmark kene blasah 24-0

kabakoga berkata...

bagus Blender!!!
Gaya cam men kat Stadium Bukit Jalil!!

pakkordi berkata...

Kalau holland lawan 10 orang denmark, mau 25-0 denmark kena.

Bert berkata...

nice one pakkordi, sindiran yg berbisa.

pasal mengamok bunyi vuvuzela gua x dgr lagi, tp pasal ngamok smpai mencederekan bapak sndiri gua tau:-

http://www.malaysiakini.com/news/134539

Besi Karat berkata...

game yg average je skuad oren hari ni.striker pasang 4 orang,sebiji je masuk.aduh.

"in oranje we trust"

ngahahaha

talkIZcheap! berkata...

sape nk order vuvuzela? Sila sertakan wang pos beserta cukai import sekali!

Tak bafana bafana la kalo tak tiup vuvuzela! Takyah ngaku demam world cup la kalo xtiup.. Wokaka!!

Raiden berkata...

aku orait je bunyi vuvuzela..ada la rasa suasana WC..btw, orang Afrika reti ke duduk diam??

Kap berkata...

aweks mari.

eqainlalaland berkata...

yeay.......... oranje!!!!!!!!!!!!!tapi bunyi menda alah tu memang dari 1st match sudah kurasakan cam langau hurung sampah

kareem berkata...

sedap je bunyi tu..ok ape..baru la waka waka africa beb..

obe,rosli ke rosdi?mane satu?

n asal mcm tak meriah je sokernet nih..adekah sbb lucy dan pipi takde?

beliabencibungwahab berkata...

siyus x best bnyk alah 2..hilang dah keserian n semangat tgk bola bile fans da x nyanyi2 n sorak2 cam dulu..nih bnyk lalat je..nyampah i..haha..

Pet Shop Boys berkata...

Kuyt jugak yg score....Liverpool 2 Chelsea 0

Cesc Luzeza berkata...

steadyla orange..walaupun game tak berapa nak best,,shoot pun nak tersasar jerk..nsibla luck lebih..
tak man mcm masa friendly

SocketWorld berkata...

berita NST pasal bunyi SOMPOTON bodoh nih :
www.nst.com.my/nst/articles/3vuvu/Article/
(Blowing fun OUT the game)

interesting! the World has come out with :-
"Anti Vuvuzela Filter!"

talkIZcheap! berkata...

kuyt ngn agger score, nmpak gaya liverpool sezen dpn akn dpt boost yg bagus..huhu

Btw, apsal xtahan ngn bunyi vuvuzela? It's too loud? Then you're too old!

Ngeh ngeh :p

mizu_sama berkata...

x de vuvuzela x bis la...x afrika la.afrika jer ada bunyi cm tuh,kamon la,bkn slalu dunia di jamah bunyi tue. sokong jko la talk,aku rasa OW nie too old kot..haha

Jarr berkata...

bukan agger score la...tgk ke tak tgk ni?mamat poulsen tu la yg tanduk...calat belakang agger sikit.scoresheet pon tertera nama poulsen...

bunyi sompoton tu aku nyampah masa confederation cup lagi..aku rasa mcm tgk discovery channel pasal lebah pon ada...nyampah betul.

TiZ! - bukan too old, kalau loud tapi mcm quattro lain citer, ni sompoton.annoying tau tak..tak rasa mcm WC org sorak sorak.

talkIZcheap! berkata...

jarr, dgr btul2, ada je bunyi sorak, sayup2 kedgnaran, hehe :p

Aku akui aku xtgk og tu, kt score sheet tulis poulsen,tp dh ia-ia obe tulis agger,aku dgr redio pn ckp agger, aku play along je... Org lain aku xtahu la apsal, huhu...

Raiden berkata...

aku rase vuvuzela baru la ada suasana Afrika..boleh la kita kenal beza cara setiap benua, negara dan budaya masing2..stop moaning..korang nie dah macam mat saleh datang malaysia tak suka durian sebab bau busuk..aku rasa wangi je, terliur lagi ada la..Juz be yourself..

Pet Shop Boys berkata...

jgn nak kira pendapat penonton kat tv je, kena tanya player samada permainan mereka terganggu atau tak dengan bunyi vuvu tu....dan menurut Patrik Viera serta Alonso, ianya ada effect....

kareem berkata...

efek ape benda..south afrika seri jugak..nigeria kalah jugak..cameroon pun kalah jugak..ivory coast pun seri jugak..Yg menang ghana je..ape yg efeknyer?hadoyai..org tua betul la hangpa nih

talkIZcheap! berkata...

Patrick Viera ngn Alonso tu, kalo ade efek pon, bukan org lain terasa pon... tgk Messi, dia bwat dunno jer... haw haw!! :p

Popo berkata...

mmg bising pon bunyi tu..tp gue ok je..rase lain sket je dr bunyi stadium yg biase..korg ni byk alasan je lebih..takat sorak kat umah je pon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...