ANDA SEDANG MEMBACA

52

50 Tahun Diplomasi Malaysia - Korea Selatan

Lucius Maximus Selasa, Julai 20, 2010

Sempena 50 tahun ini, pasukan Harimau Muda akan berentap dengan skuad Olimpik Korea Selatan yang bakal turut membariskan beberapa pemain yang pernah beraksi dalam Piala Dunia 2010.


Perlawanan akan dilangsungkan di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 25 Julai. Sepak mula pada pukul 5.00 petang, lepas Asar dan masih sempat untuk Maghrib.


Berdasarkan prestasi semasa seperti yang ditayangkan oleh Maxis ketika Piala Dunia baru-baru ini, Sokernet menjangkakan Malaysia menang 2-1 macam tahun 1980 dulu.


Bakri Ibni dan James Wong bakal menggegar jaring!

52 Ulasan:

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

malaysia pasti menang

Holden Caulfield berkata...

harimau malaya vs harimau korea..

Hannibal King berkata...

Misi Malaysia Mesti Menang!

Sang Pemimpi berkata...

ala..bawah 23..baru ingat nak tgk fak ji sung

Cesc Luzeza berkata...

boleh layan ni..lama tak g bukit jalil ni..

thenocturnalzulkhairi berkata...

cocok hassan!

Mr. Schomey™ berkata...

ramai2 jom. tiket pree?

a8jnme berkata...

aloh...kalu lambat skit match, buleh pi ramai2 pakai t-shirt sokernet..
eh, gua pun belum oder lagi.

fikiranlicin berkata...

ceh..ini nanti gua nak buat bisnes beger stadium. mau jual 1.50 satu. mayonis lebih tau..singgah jgn tk singgah.

FdausAmad berkata...

aku tgaskan kepada semua pembaca sokrnet, jangan pergi stadium..

ingat..ini semua prmainan kapitalis fam..

main macam gampanng, duit barai..fam kaya.

Sang Karipap berkata...

Hahahaha..macam siot je komen fdausamad~

oni berkata...

ah. sila cuba lagi pada masa depan

Kay berkata...

jadah apa harimau muda
NT la

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

baik wa g layan ong bak 3 kt gsc mid valley dr g tgk skill bola yg budak kampong gua pun leh wat..

Sang Karipap berkata...

Jom la datang bagi semangat sket kat budak2 setahun jagung tu..

err..xde ke orang2 sokernet jadi dealer tiket? hahaha

adijaya berkata...

rasanya game ni gua nak tengok kat tv je la. harap-harap ada live kat RTM atau astro. nak simpan duit utk beli tiket malaysia vs real madrid nanti. mourinho datang malaysia tu.

brandon flowers berkata...

sapa2 boleh tolong cari hassan ngan james?

R.K berkata...

tiket bape sen ? pergi tgk live baru puas hati nak maki .

Cicadasx berkata...

Hassan!
Masih lagi Hassan!
Cucuh Hassan!
Haha.

Jom pi stadium bwk vuvuzela!

TAF berkata...

mitak2 ade penyokong yg msuk tgh pdg bwk banner suruh sultan bola resign

Kamen Rider berkata...

taf. ko buat dlu. nnti dak2 ni folow

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

adijaya: malaysia vs real madrid??? taun bl nyer game ni??

adijaya berkata...

abang bulibakalaukau: tahun ni rasanya. mungkin dlm bulan august kot. tapi tak sure juga jadi ke tidak.

siggplus berkata...

hasan lagi

adijaya berkata...

setelah hampir 10 hari tak tengok astro sebab world cup dah habis, tadi gua cuba buka channel 805 806 807 808 dan 809. tapi semua dah takde siaran.

pastu, try plak tekan 812. kebetulan ada reem shahwa sedang baca berita kat sportscenter. cantik la dia lepas habis world cup ni.

palytoh berkata...

Harimau versus harimao

palytoh berkata...

Juara-juara Liga Perdana Inggeris
1992–93 Manchester United
1993–94 Manchester United
1994–95 Blackburn Rovers
1995–96 Manchester United
1996–97 Manchester United
1997–98 Arsenal
1998–99 Manchester United
1999–00 Manchester United
2000–01 Manchester United
2001–02 Arsenal
2002–03 Manchester United
2003–04 Arsenal
2004–05 Chelsea
2005–06 Chelsea
2006–07 Manchester United
2007–08 Manchester United
2008–09 Manchester United
2009–10 Chelsea
2010-11 (pastinya bukan Liverpool)

macam sial kan y ayat y last sekali hahaaha..

Mr. Schomey™ berkata...

lek ahh. main cam kampung pon, terer dari korang gak. bagi je la support. bukan salah player pon sultan bola jadi presiden lagi. haha

jom stadium ramai2!

kareem berkata...

gua setuju ngan fdausamad...

kareem berkata...

brader2 yg ramai2 ajak gi stadium ni konfem balik dari stadium nanti bukak sokernet maki2..

"Msia main macam taikla, main macm budak kampung la,kena ayam je ngan korea la.."

Gara-gara kena titik dengan korea nnti...kahkahkah

adijaya berkata...

Mr. Schomey™ berkata...
"lek ahh. main cam kampung pon, terer dari korang gak."

siapakah "korang" yg anda maksudkan? adakah pemain skuad harimau muda tu lebih power dari kitorang? jom pi sports planet kalau nak test. air gua sponsor.

Freddie berkata...

if u're ashamed to stand by ur color,u'd better seek another flag.

nasz playersz berkata...

sotong ramal sape mng ek

Kay berkata...

steady freddie

mus berkata...

jangan sampai budak2 team malaysia kene lauk ngan budak2 korea dah laaa, buat sakit hati jer nanti, hehehe

Putra berkata...

adijaya - kan ke frenly dgn real madras dah cancel sbb moronho nak frenly dgn team2 belah latin je

talkIZcheap! berkata...

@ apa plak sialnya? dah tu mmg hakikatnya, ngeh3 :P

@ schomey: spot on! wakakak!!

@ nasz: sotong dah bersara...huhu

talkIZcheap! berkata...

owh.. yg first tu ditujukan khas kepada abang palytoh.. jangan marah ek...huhu

adijaya berkata...

oh, ye ke dah cancel? tak tau plak saya.
thanks putra dah bagi info ni. confirm hari rabu ni saya pegi bukit jalil.

Malaysia Boleh!!!

adijaya berkata...

eh, salah tulis hari. hari ni hari rabu.
game tu hari ahad. jom ramai-rami pi bukit jalil. jangan lupa bawa bendera kelab masing-masing.

gomo kelate gomo!

Luca De Ketiak berkata...

faking.

futsal sokernet takde sape pun dok bagitau kat sini.

futsal sokernet sempena kepulangan lucius dari afrika selatan.

hari: jumaat (23/07/2010)
jam: 9-11 malam.
tempat:the club @ bukit utama.

tak tau kat mana? tengok peta kat sini:
http://www.timeoutkl.com/sport/venues/The-Club-at-Bukit-Utama

hah! tadi adijaya beria sangat kata nak main futsal nak belanja air sume, jangan lupe datang.

bawak kawan2.

RyuJi berkata...

tuan president FAM kita datang tak?huahuahua...

Mr. Schomey™ berkata...

adijaya: aku rasa dorang lagi power kot. sebab kalau kau lagi power, mst kau main msia? ke kau player msia weh? rahsia ek? hehe

pakkordi berkata...

Harimau logo FAM mengaum, tak feng shui langsung!

adijaya berkata...

schomey, takyah banyak bunyi, jumpa kat sini:

hari: jumaat (23/07/2010)
jam: 9-11 malam
tempat:the club @ bukit utama

main 2x15 minit. subtitutes unlimited.
bawak team lu gi sana. air ngan jersey gua sediakan. tapi jersey kena hantar balik lepas game.

sebelum game letak dulu RM 500. luca de ketiak jadi tukang pegang duit pun ok.

jumpa di sana..

Jarr berkata...

aku cuba la...aku cuba utk menghadirkan diri ke perlawanan ni,...besenye game melibatkan mesia, bini aku tak kasi pergi sebab nanti balik rumah meroyan tak tentu pasal...so aku cuba la..aku cuba.

iKHwAn berkata...

jarr.. harapnye ko tak terlepas tgk WHI edisi selasa 20 julai 2010.

julu berkata...

pergh.. adijaya mesti hebat ni..

Mr. Schomey™ berkata...

haha. lawan ngn aku buat ape, aku bukan harimau muda, lawan la ngn team malaysia. haha. tapi dun worry. aku mmg da reg awal2 futsal tu dengan deusX

nasr berkata...

weh.. sape staff sokernet yg pergi bukit jalil?? ada ulasan secara live ke??

Mr. Schomey™ berkata...

adijaya tak datang pon futsal? nak majok ah gini. ahaha

Saupz berkata...

dah menang pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...