ANDA SEDANG MEMBACA

11

BOLA DI BALI, ARGENTINA DAN LAIN-LAIN




Selepas pengulangan 2006 Argentina vs Meksiko, sekali lagi pengulangan 2006 membabitkan Argentina lawan pasukan mesin.

Pernah tengok Terminator?

Di atas adalah pasukan Terminator

Ini pasukan yang sama seperti entiti di atas.

Jadi sebenarnya melawan Jerman amat menakutkan, hatta untuk pasukan sekuat Argentina sekalipun.

Di sini taktikal satu hal, tapi paling penting sejauh mana Maradona menjadi seorang motivator terulung.

Sabtu ini saya sedang berkira-kira hendak menonton di Pub mana, mungkin di Kuta atau di Denpasar saja.

Aimar ada sms, tanya saya di mana, kata saya di Bali. Dia mengeluh, airasia tiket sedang mahal sekarang, tak dapat dia nak minum arak Bali.

Tutttt...

Aiseh, Lisa Surihani telefon, nasib baik dalam silent mode, apa cerita makwe Bandung ada di sebelah kiri saya sekarang?

+++

Pada Adijaya yang bertanya soalan saya soalan hal Jogja, saya di Godean, melawat teman dan beberapa komunitas seni di sana. Sekarang udah berada di Bali.

Dan lambat jawab kerana Gunung Bromo sana tiada internet. Hehe.

11 Ulasan:

Holden Caulfield berkata...

Terminator menimator..pegi mampos..
yang penting vamos-vamos!

kah kah kah!

Sedangkan Serbia rantau Balkan tu boleh kalahkan si terminator ni,takkan dengan semangat Che Guevara tak boleh kot?

haha!

KABAKOGA berkata...

-phd of prediction-
arjentina 2-1 jermen

vavo ala kebun maradonat!!

julu berkata...

bile nak dtg Medan???

adijaya berkata...

wah.. nazri ni traveller hebat rupanya. kejap kat jogja, sat tang bali, pahni demo keno kelik KL doh. lisa surihani kesepian di rumah.

Sang Karipap berkata...

Aku suka Maradona...seriously dia memang seorang motivator terulung merangkap coach world cup.

Dia x perlukan sebarang taktikal, x payah nak bagitau lebih2 pasal substitution, just ikut gerak hati je.

Sebab dia tau, anak2 buah dia memang power, x perlu diragui lagi. Tahap superstar, megastar...dan bukan pornstar.

The Charlatans KL berkata...

ni gua try write the future lak eh (nike punya tak leh pakai haha) ;

macam biasa jerman start game lightning fast ala blitzkrieg, first half depa leading 1-0. pastu schweinsteger kena kad kuning kedua, terus game berubah, walter samuel menyamakan kedudukan minit 66. dan pada minit 90 +3, messi lepas 3 defender, kemudian placing bola melepasi manuel neuer dengan gayanya. YEAH!

Encik aMin berkata...

eh, lisa surihani ada dgn aku tadi, camne dia boleh call ko plak? hahahar... P/s: i follow u bro... :)

Wan Perlis berkata...

argentina mcm sombong

Hidemichi berkata...

Germany 1 - Argentina 0

Messi keluar terhencut-hencut. Frigz tarik stoking.

Pet Shop Boys berkata...

Seperti last World Cup, perlawanan ini akan berkesudahan dengan penalti...

Dan seperti biasa, bila penalti, German akan menang....

kareem berkata...

Gua suke Argentina tapi gua nak tgk mueller ngan ozil gak...best2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...