ANDA SEDANG MEMBACA

51

Sah! Lambat Lagilah Nak Tunggu Malaysia Main Piala Dunia

Lucius Maximus Selasa, Julai 13, 2010
Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah sedia memikul kembali tanggungjawab selaku Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Baginda bertitah, ia merupakan satu tawaran yang sukar ditolak setelah dicalonkan semula untuk bertanding bagi jawatan tersebut.

"Ini adalah satu tawaran yang buat saya rasa amat susah saya nak kata tidak," titah baginda di sini.

Baginda mengakui sukan bola sepak masih tersemat dalam sanubari baginda.

FAM akan mengadakan mesyuarat agung tahunan dan sekaligus pemilihan kepimpinan tertinggi pada 31 Julai ini, untuk penggal 2010 hingga 2014.

Jawatan yang dipertandingkan adalah Presiden (satu jawatan), Timbalan Presiden (dua jawatan), Naib Presiden (empat jawatan) dan lapan jawatan Ahli Majlis FAM.

Notis mengenai mesyuarat tahunan dan borang pencalonan telah dihantar pada 29 April lepas kepada semua anggota gabungan FAM.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad sebelum ini mengesahkan bahawa Presiden FAM, Sultan Ahmad Shah telah menyatakan kesudian untuk terus menerajui badan induk bola sepak negara itu.

51 Ulasan:

Sang Karipap berkata...

Jangankan 2022, tahun 2222 pun entah2 Malaysia lom tentu masuk WC..

TAF berkata...

hang ckp je la yg hang xleh nk buat duit drp persatuan hoki...hoki xbyk tournament, penonton pun xramai..so duit xmasyuk

mikhaelahmad berkata...

aku predict, paling awal Malaysia main WC pun 2038. kalau nak awal lagi, bid jadi tuan rumah.

Hannibal King berkata...

layan "dari mersing ke manchester" lagi syok.

TAF berkata...

seb baik ade 2branak jek..kalu 1family alamat lingkup smua game kt m'sia

Wan Perlis berkata...

hmmm positif positif posotif
8 tahun lagi Mas layak

farizizwan berkata...

Hoki Malaysia kena balun 6-1 dengan Iran dan2 tu jugak lu mengaku sukan bola sepak masih tersemat dalam sanubari.Tuih.

Pipiyapong berkata...

Yes. Pahang akan lebih steady lagi nanti.

Sang Karipap berkata...

Nampak gayanya sampai kiamat pun Pahang FA x turun divisyen. Hahaha

Pet Shop Boys berkata...

ah kalau pemain main bagus, sesape jadi boss pun boleh masuk World Cup punyer....

kaine berkata...

kalo sistem xbagus sampai ble2 pn mutu permainan xmaju

delarocha berkata...

bile bolasepak malaysia nak bebas dari pengaruh sultan bola ni??

-azura- berkata...

Duit simpan nk pi Brazil 4 tahun lagi, kena guna wat kawin je la nampaknya...

reemza berkata...

player msia sume bgs2..bdk2 sek sume main cantik je..tp pas spm sume keje..pk2kanlh..hahahha..
ini sume salah system..hahaha

.Gory. berkata...

Yeah, setuju sama Pipi. Lepas ni, Bentong boleh lawan Jerantut.

adijaya berkata...

aku sebenarnya jarang tulis komen yg menggunakan bahasa kasar. tapi sebab terlalu sayangkan sukan bolasepak kat malaysia, aku try la tulis jugak.

kali ni aku rasa tg. abdullah dah macam celaka. memang sultan paling lahanat aku pernah jumpa. buat apa hang nak pi bertanding lagi? gatai peliaq sgt dah ka? hang ingat hang sultan chek takut kat hang? buthoh pak hang eh.

midyx berkata...

pet shop boys: pemain bagus, boss tak bagus = Argentina 2010...jdkan itu satu iktibar

pepam berkata...

buthoh. gila punya pekat dia punya bunyik.

Sang Karipap berkata...

satu lg masalah, ramai sangat kaki ampu dan bajet penyokong paling setia orang2 besar di Malaysia.

Dan aku merisaukan orang2 ini menjadikan komen ko sebagai satu isu besarrrr di Malaysia wahai encik adijaya.

encik azuwan berkata...

yup..aku setuju dengan hang sang karipap..

sultan bola..sultan bola..

TAF berkata...

Berita Harian
Malaysia-Indonesia sedia jadi tuan rumah bersama Piala Dunia
2010/07/13
PUTRAJAYA: Malaysia dan Indonesia bersedia menawarkan diri menjadi tuan rumah bersama untuk kejohanan bola sepak Piala Dunia pada masa akan datang.
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ahmad Shabery Cheek, berkata perkara tersebut bukanlah sesuatu yang mustahil dan kedua-dua negara berkenaan akan berusaha ke arah itu.

bodo punye org...buat malu kt dunia luar

baik lantik paul le jadi menteri

S7Nizam berkata...

taf: yg bodoh tu mmg dah bodoh.. yg ko nak lantik paul jadik menteri tu pon tambah2 bodoh..habis tu yg aku nih baca komen ko pun sama gak jadi bodoh pasal kebodohan ko tuh.. haihs.. 2x5.. bodoh semua.. bodoh la ko nih taf..

TAF berkata...

seb baik ade tman yg same2 bodo kan

Cicadasx berkata...

Kalau ikut FIFA, FAM tak boleh campur dengan politik atau dipolitikkan.

Kalau Sepp Blatter dtg check kat Malaysia ni, memang sah lama dah kena ban Malaysia dgn FIFA.

Hampeh.

fabregas berkata...

alah korang. kalau malaysia masuk world cup sekalipun, korang bukan nak sokong malaysia. sebab tu lah sultan bola buat tak tahu je. dia hidup lama dah bai, dia tahu mentaliti rakyat malaysia ni. hahahaha. long life sultan bola!

deus X machina berkata...

sultan-bola.blogspot.com

mus berkata...

en moderator...tolong la delete memana komen yang agak2 kasar tue...nanti ada yang masuk paper lak

adijaya berkata...

mus, skolah tingkatan brapa dik? hari ni jgn la ponteng skolah plak lepak kat cc ngan s7nizam.

beliabencibungwahab berkata...

ntah mus..belembut da abes lembut da..x jln gak..kasa la gamaknye..owh lg 1..kami berjiwa hang jebat..bkn tuah..tuah bole la dicucuk2 idungnye..jebat x dpt la kn..sultan adil sultan disembah, sultan zalim sultan disanggah, sultan bola kte guling bah..hahaha..

Pet Shop Boys berkata...

"taf: yg bodoh tu mmg dah bodoh.. yg ko nak lantik paul jadik menteri tu pon tambah2 bodoh..habis tu yg aku nih baca komen ko pun sama gak jadi bodoh pasal kebodohan ko tuh.. haihs.. 2x5.. bodoh semua.. bodoh la ko nih taf.. "

Kah kah kah Aduihhh...korang ni...pagi2 dah buat gua ketawa....

P.O.N.G berkata...

>>>>Malaysia-Indonesia sedia jadi tuan rumah bersama Piala Dunia<<<<

WTF????
minggu ni je dah dua berita buduh pasal bola sepak malaysia.....

nasz playersz berkata...

baek punye cilok

Freddie berkata...

mangkak punya FAM..itu pencalonan berdasarkan puak2 kaki jilat jubo diorg.pilihan antara diorg je.cuba buat pilihan melalui rakyat..kompem2 takdak satu pun pilih sultan n kerabat.

pulak tu sibuk nak main World Cup..hak tuih!pikir dulu mcmn nak layak Piala Asia baru pegi Olimpik,pastu World Cup.Liga pun cacamarba,ada hati nak pegi World Cup.

mus berkata...

rileks la adijaya...aku bukan budak sekolah. tapi kita nak win-win situation. Nanti jadi kes macam Johor dh susah plak... nanti sokernet nie kene band abis tempat budak2 nak berkarya... buruk2 Sultan tue...itu PP punya sultan...dalam hati dia mesti ada terasa gak tak bnyk sket mesti ada punya

Putra berkata...

apa lanca* !!, kitorang komplen atas jawatan beliau sebagai presiden FAM, bkn sebagai Sultan Pahang, letak jawatan la presiden FAM & kuncu2 kaki jilat jubor semua. makin teruk bola sepak Malaysia lepas kau jadi presiden, mangkuk punya presiden !!

ayobkelubi berkata...

err...dari korang gaduh benda yang mmg takkan expired..baik kita bincang transfer rumours and so do transfers..lagi masyukk..

team sokernet.sila mulakkan.

SocketWorld berkata...

forummer kat sini ramai yg nak transfer itu FAM presiden..

" 'dah daftar sbg pengundi ke belum'?"
WAKAKAKAKAKa.

fabregas berkata...

Teranfer rumor: TERBARU! ozil nak main dengan Pahang musim depan muahahaha. hidup sultan bola!

RyuJi berkata...

arrrgghhh aku tensen..sial entry ni...aku baru predict malaysia main world cup 2038 - time ni aku ade can kot aku idop lagi even pakai tongkat..ni sultan bola pegang lagi..aku kene extend lagi prediction aku..maybe aku dah mampos taun 2050...deymmm..sultan bola...sila letak jawatann...

Jarr berkata...

Ni kalau Sultan baca komen komen korang ni boleh merajuk org tua tu...bergenang je mata sambil baca komen2 sadis korang..biarlah dia bertakhta selagi dia boleh ni..

dah tu nak kasi sapa lagi jawatan tu?Abbas Saad?Marion Valach?Samuel Chebli?Martin Busse?Thomas Hossmang?Frank Pastor?

nota: terengganu tahun 90an suka amik german nye import.time tu murah...kalau tak oliver kahn ngan matthaus korang bleh nampak lepak batu buruk makan sotong celup tepung.

idop sultan bolaaaaa lalalalalalaalala...

Jarr berkata...

eh maaf, martin busse, frank pastor and thomas hossmang masa tu main utk east germany.tapi german jugak apaaaaaaaaaaaaa.

gua berkata...

sabar beb sabar...tunggu Pahang juara Liga Super dulu tu...

adijaya berkata...

hai jarr,
cantik gambar liverbird.. ada peluang nak angkat EPL ni torres kalau tak pindah.

musim baru, manager baru, semangat baru.

kareem berkata...

Ade gak org bodoh yg pi sokong sultan bola ni ek?seronok sgt le tu pegi jamuan raya bsama sultan arituh...

farizizwan berkata...

Aku sokong adijaya punya mencarut.Padu dan jitu.

eqainlalaland berkata...

GAGAL!

Luca De Ketiak berkata...

kontroversi boleh buat sume orang tertumpu pada satu isu tu.

so gua rasa gua nak pegi report polis pasal adijaya hina sultan bola seperti komennya di sini:

"kali ni aku rasa tg. abdullah dah macam celaka. memang sultan paling lahanat aku pernah jumpa. buat apa hang nak pi bertanding lagi? gatai peliaq sgt dah ka? hang ingat hang sultan chek takut kat hang? buthoh pak hang eh."

pastu mesti semua orang marah2 punye. tapi dalam masa yang sama orang akan pikir jugak pasal komen adijaya tu. dan dalam masa yang sama jugak, ramai orang akan baca sokernet nih. abdul sokernet punye jersi mesti laris punye.

amacam? bernas tak?

sape nak ikut gua pegi wat report polis?

Jarr berkata...

@luca, aku setuju.strategi marketing yg berani mati.teruskan...

warghkahwarghkahwarghkahwarghkah

aranhellstorm berkata...

luca: bernassss sungguh idea hang tu.. macam kilang bernas.

mus berkata...

perghh...idea bernas nie...confirm laris macam pisang goreng panas...letak nuffnang tiap2 hari bole check out

talkIZcheap! berkata...

Transfer rumors!! Spain nak beli Paul!! 38K Euro...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...