ANDA SEDANG MEMBACA

17

Chelsea*Manchester City*Real Madrid

Abdul Sokernet Selasa, Ogos 31, 2010

Mohd Shareen Ezzry

Nama Pena : Millo

Pasukan: Chelsea*Manchester City*Real Madrid

Ramai betul orang bising pabila sesebuah kelab kaya ingin berbelanja besar. Kenapa? Ini yang kita nak tahu. Rata – rata yang bising tu adalah dari kelab yang dah tak boleh berbelanja besar tapi perlu diigatkan disini mereka pun pernah berbelanja besar sebelum ni.Kelab mana tu?Ah ini biar korang teka sendiri lah kan. Jadi jangan bising ar. Pi jaga kelab sendiri sudahlah.

Chelsea = Fantasi atau realiti?

Pembelian : Ramires (£18m, Benfica); Yossi Benayoun (Liverpool, undisclosed); Tomas Kalas (Sigma Olomouc, undisclosed)

Vs West Brom (home) 6 – 0

Vs Wigan (away) 6 – 0

Kekuatan Chelsea terletak dimana?Mana mungkin terletak di huruf ‘C’. Adakah Chelsea akan pertahankan Trofi BPL di Stamfod Bridge?Jawapan dia Ya

1.Secara logiknya mereka telah serasi bersama. Gandingan 3 serangkai di bahagian serangan memang patut diakuilah kan. Kalo korang tak setuju suka atilah.

Malouda-Drogba-Anelka

2.Mentaliti pemain England sudah pulih dari kekecewaan Piala Dunia.Ashley Cole, Lampard dan Terry bermain sempurna setakat ni.

3.Kita ada super-sub hebat macam Kalou dan hmm terpaksa diakui mamat yahudi tu gak Benayoun.

Cuma yang menjadi kerisauan adalah bahgian pertahanan. Carvalho dah pergi – siapa ganti? Tak kan nak bagi Ivanovic (memang dia boleh main DC tapi lama2 dia akan buat silap gak sebab dia sekarang lebih banyak main RB). Plez cari sorang lagi DC!

Jadi adakah Chelsea akan menang lagi lawan Stoke City sabtu depan?Ini yang kita nantikan sama.

Chelsea = Realiti

Manchester City = Pembaziran atau perlaburan?

Pembelian : James Milner (Aston Villa, £24m pertukaran dengan Stephen Ireland); Mario Balotelli (Internazionale, undisclosed); David Silva (Valencia, £24m); Yaya Toure (Barcelona, undisclosed); Jerome Boateng (Hamburg, undisclosed); Aleksandar Kolorov (Lazio, undisclosed); Alex Henshall (Swindon, undisclosed)

Vs Tottenham (away) 0 – 0

Vs Liverpool (home) 3 – 0

Kekuatan Manchester City terletak dimana?Betul tepat sekali pada duit – Chelsea pun berbelanja besar pada 3 musim awal di zaman Abromovich tapi tengok lah sekarang camne. Lu pikirlah sendiri bak kata Bang Bil.

1.Match Vs Liverpool memang sempurna beb. Tak sia sia berjaga sampai pagi (sebenarnya aku tak boleh tidur pun aha). Diorang kena guna formasi yang sama tapi boleh ke nak guna seorang je striker sampai abis musim?Ini yang kita tak tahu. Striker bersepah harap – harap boleh lah jual seorang 2.

2.Milner-Tevez-Adam Johnson. Gandingan ni sempurna. Ketiga – tiga pemain ni memang cam lipas kudung. Memang pening pertahanan Liverpool semalam.

3.Joe Hart. Given boleh lah rehat musim ni. Anda perlu akui kehebatan penjaga gol no 1 England ni. Torres pun tak nampak ruang kat mana nak score. Aku tabik sama engkau Joe Hart.

Secara logiknya City dengan Chelsea lebih kurang sama kekuatan dia tapi Chelsea lebih serasi. Masalah yang mungkin berlaku dalam City mereka tidak akan menggunakan barisan yang sama setiap perlawanan. Yelah tak kan beli mahal - mahal untuk dok kat kerusi je kan.

Manchester City = Perlaburan

Real Madrid = Juara La Liga 2010 atau 2011?

Ini ramai yang nak tahu. Tungguuuuuuuuu .

*Aku peminat kelab yang berbenja besar. Diorang ada duit, suka ati diorang lah nak guna macam mana. Aku suka tengok pemain berkualiti bergabung dalam satu pasukan.


Selamat Maju Jaya

********* Chelsea * Manchester City * Real Madrid *********

17 Ulasan:

haan berkata...

1st!

DlrngMlrng berkata...

tiga2 ko sokong eh?

memang betul. duit dia lantaklah.

biz berkata...

Penyokong setan merah la yang dengki tu..sape lagi..

R.K berkata...

hi haan .

-zAp- berkata...

situasi sama dlm liga malaysia.team xda duit xyah amek player import.apsal smua xleh amek plak.bodo fam

talkIZcheap! berkata...

Aku suka tengok pemain 'berkualiti', harga mahal overrated, bergabung dalam satu pasukan dan kalah, [terutamanya dgn pasukan yg lagi tight bajet dia] kah kah kah!! :P

avid gunner berkata...

ulasan stail majalah wisel. next...!!!!

meor-name-depan-ku berkata...

Chelsea = perlaburan yang menjadi + kedekut (season ni)

Heysátan berkata...

not bad..

Lann Shaukani berkata...

Aku suka Mascherano masuk Barca tu je.

Jarr berkata...

mak aih 3 sekali?takpe ah, lantak kau, lagipon duit dorang.ade aku cares?hahaaha...teruskan menulis.

alan zed berkata...

bergabung, bergabung juger... ini bukan voltron brader...

Jarr berkata...

alan zed - ini adam dan stacy..bergabung!meletup!ahh!

Jiraya berkata...

chelsea memang power sebelum Tokey Minyak beli dah....

al-rashid berkata...

well said!!

crone1585 berkata...

betul2 aku sokong jiraya...lagi2 zaman2 zola...haha.go chelsea..

alan zed berkata...

@ jarr - aku dah agak, nama 2 ekor tue mesti naik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...