ANDA SEDANG MEMBACA

42

FAM kena kelentong

FdausAmad Rabu, Ogos 18, 2010

Cerita FAM kena kencing dengan Zimbabwe Football Association (ZiFA) muncul balik awal hari ini.

Semuanya gara gara International friendly match antara pasukan Malaysia (semestinya di bawah kendalian FAM) dan pasukan negara "Zimbabwe" pada 12 dan 14 Julai tahun 2009 yang berkesudahan pasukan Malaysia menang dengan stailonya, 4-0 dan 1-0 untuk kedua dua perlawanan. Namun malang seribu kali malang, pasukan yang diratah sebenarnya bukanlah pasukan negara Zimbabwe, tetapi cuma sebuah pasukan kelab bernama Monomotapa United, iaitu salah sebuah kelab bolasepak di Zimbabwe yang langsung tak dikenali di mata dunia. Kalau pasukan Pahang tu lain ceritalah.

Tak cukup kena kelentong, FAM juga sangat bengap kerana tidak menyedari (atau saja buat bengap) yang kemenangan 4-0 dan 1-0 itu sudah awal awal lagi di 'arrange' oleh sindiket pertaruhan bolasepak di sekitar asia tenggara (salah satunya sindiket yang beribupejabat di Malaysia). Pemain pemain Zimbabwe, maksud gua pemain pemain Monomotapa United, telah terlebih dahulu dibayar untuk kalah dengan pasukan Malaysia!.

Apa kejadah??

Ok, kita tak payah cerita macam mana ZiFa di bawah kendalian Henrietta Rushwaya seorang penggila sex, pengamal korapsi dan penjenayah bolasepak boleh mengencing FAM dengan rileknya.

Apa yang lagi penting perlu kita cerita dan debatkan, macam mana FAM yang diterajui oleh ahli bijak pandai dato dato tan sri tansri boleh kena kencing tak bertapis??

Macam mana?, How?, kaifa?

Ini soal maruah negara bai...bukan hal kecik anak.

1. Bengap sangat ke eksekutif eksekutif, pegawai pegawai kanan, lembaga pengarah segala benda yang duduk dalam FAM tu sampai boleh kena tipu hidup hidup?

2. Mana due dilligence?, mana prosedur?, mana check and balance dalam FAM?

3. FIFA dah lepas tangan. Apa next step step FAM?, saman ZiFa?, buat buat bodoh bagi alasan macam macam?, salahkan orang lain?

4. Kerajaan takkan diam?, paling koman SPRM mesti siasat, jabatan audit negara mesti terlibat.

Come onnn..!!, ini bukan hal persatuan penjaja kecil yang kena tipu dengan pegawai majlis dareah, ini hal Badan Bolasepak Malaysia yang dimiliknegarakan sudah kena kelentong terang terang dengan persatuan bolasepak dari negara mundur entah siapa siapa. Negara Zimbabwe ni mana ada litar F1!, lebuhraya pun dia tak ada. Sultan?, lagi la tak ada. Robert Mugabe kepala penjenayah ada la.

Gua tak dapat fikir alasan lain kecuali satu perkara;
iaitu orang atas atas ada main kawteam;

Penggila sex Henrietta Rushwaya, merangkap CEO ZiFa, dah buat sex arrangement dengan....aaa...dengan...

Ahh malas sebut lah!


Ni dia Henrietta Rushwaya

42 Ulasan:

.Gory. berkata...

Selagi bertakhta di hati FAM, selagi tu la kepalang kepalang tu akan menerajui tampuk kepimpinan untuk membangun sukan negara! YEAH!

Zinedine Zaiddin berkata...

HAHAHAHA..FAM totally owned!

BULLSHITTERS...!!

Emmet Muhamad berkata...

SULTAB BOLA KENA KENCING, KAH KAH KAH

Ahmad Hamidi berkata...

ternyata IQ diorang lebih hebat dari FAM.hahahahaha

mikhaelahmad berkata...

owned!

FreeMen berkata...

FAM tu hape? eh mesia ada pasukan bola ke? bola dalam kocek ada la kot. :))

adijaya berkata...

FAM kena godlike!!!
owning..

talkIZcheap! berkata...

entri memenangi hati pembaca?? Isu kutuk FAM memang entri yg digemari keseluruhan pembaca sokernet agaknya... :p

pepehal pon, gua sokong lu bro, tulis la pasal mende pon, aalkan berkait BS [bola sepak, bukan bullshit...]

kardio berkata...

Buat article refer dari mana fdausamad? sekurang-kurangnya kasi lah link ke websites tempat anda mendapat maklumat ini, atau mastika keluaran mana yang anda baca.

Kebanyakan kita orang meleis suka menelan berita bulat-bulat, tanpa menyoal kesahihannya, apatah lagi nak cari rujukan sendiri. Sebenci-benci saya ke FAM pun, saya masih perlukan rujukan article ini supaya saya tidak jadi 'taklid' macam abang-abang di atas.

sekian terima kasih

Kap berkata...

terbaik dari ladang.
terbangang dari FAM.

KontenaEric berkata...

Aku nak syorkan, kalau baru 2 bulan baca sokernet, tak payah la tunjuk handal buat komen provokasi.

sampai dah takde point nak hentam ke kardio?

cuba baca balik sokernet dari mula, berapa banyak link kau boleh jumpa?

sampai link pun nak kena suap. Macam budak sekolah.

Putra berkata...

kardio - STFU <-- ni aku blaja dari fdaus

mekdonel berkata...

FAM..FAM...

kena mandi bunga jugak nampak gayanya ni.

pembaris berkata...

Dekat website zimbabwe pun dah hangat pasal perkara ni.Bolasepak Malaysia memang sudah terkenal di mata dunia.

.Gory. berkata...

Kepada kardio.
Anda boleh google je dekat Google anda, Malaysia vs Zimbabwe. Bersepah news pasal kes ini. Terima kasih. Owh, kalau Google nak nombor minah Henrietta Rushwaya nak buat...er...buat...er, usha, tade kot.

Jarri berkata...

kardio woi.
google la.

http://www.talkzimbabwe.com/zifa-suspends-ceo-rushwaya-cms-618

alan zed berkata...

pergh..! dahsyat gila selera... haha...

encik azuwan berkata...

memalukan tahap gaban.bertapa kat janda baik la sultan.

MaOi berkata...

kardio - dh keluar berita, dh keluar suratkhabar, apa lu duduk dlm gua ke?

dimaroc berkata...

apa punya KARDIO.. bangsa manusia spoon-feeder.. semua nak kena suap, lemak la ini macam.. google la beb, moto FAM: Celik IT demi Bolasepak

Luca De Ketiak berkata...

kardio equal pig.

fabregas berkata...

"..apatah lagi nak cari rujukan sendiri"-kardio.

ludah ke langit jatuh kat muka sendiri. dia yg malas nak google ckp org plak. aiyooo..

BanDeLa berkata...

lawak ramadhan ke-9 oleh en kar...kehkehkeh...

kardio berkata...

Nampak gaya abang-abang di atas ini sama ada IQ terhad, slow, atau ignorant fuck. Tapi yang pasti memang tak faham bahasa melayu.

Memang bumiputra sejati lah abang-abang ni.

luca de ketiak - janganlah equal kan saya dengan emak awak pula :)

talkIZcheap! berkata...

kardio is the new Bungwahab??

Wah... menarik ni :PP

blitz berkata...

kardio - kalau betul abang2 di atas tak faham.. apa kata adik kardio yang bijak pandai jelaskan kasi faham..

geno88 berkata...

ada yg marah hei........
membabi buta...


eleh dah malu lah tu en/pn kardio, hehe

marni berkata...

http://www.zimbabwemetro.com/sports/monomotapa-united-fc-pretend-to-be-zimbabwe-warrios/

Luca De Ketiak berkata...

mak kardio equal pig.

R.K berkata...

lepas Bungwahab ,
ade sorang budak sekolah penyokong Chelsea tapi tak bertahan lama .(sapa nama dia, ghua tak ingat )
, sekarang ni Kardio pulak .

macam ni baru syok .

MaOi berkata...

mamat villa nama budak tu dulu.. bertahan sehari je.. pastu hilang..

ayob berkata...

kah kah kah. mamat villa. maoi, kau memang legend boleh ingat nama dia.

iKHwAn berkata...

mamat villa tu de lg kot.. tukar nm jer.. hehe

afterc berkata...

alaa..kardio tu pun akan pupus akhirnya. mcm bung wahab dgn mamat villa tu..keh..keh..keh

al-rashid berkata...

parah-parah..

kareem berkata...

ape da sampai tahap membabikan orang dan mak masing2...aduyai..chill sudah...

meo sepul berkata...

kardio-bodo...

Jarr berkata...

mamat villa tgh fokus nak spm..nanti dah abis, dia muncul la tu..

bungwahab ttp legend...

janggout berkata...

ada ikan baru? harharhar

.Gory. berkata...

Maka, kardio mengecilkan abang abang di sini dengan IQ rendah bla bla bla ignorant fuck. Terima kasih kardio. Well, serendah rendah IQ kami, kami pandai menggogle sendiri apa yang kami nak, tidak menuduh yang lainnya meleis, dan tidak menggelarkan emak sesama kami.

Owh, dan kalau kami telan bulat bulat pun, kami kenyang.

Lann Shaukani berkata...

Kehkehkeh. Kardio bahan utama sekarang.

kalkulator.murah berkata...

http://www.zimdiaspora.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3808:zfa-boss-henrietta-rushwaya-charged-with-match-fixing&catid=80:sorts&Itemid=301

Bukan Malaysia je yang kena tipu, Thailand dengan Syria pun kena jugak. Henrietta tu syaitan sebenar. Korupsi. Namun, FAM pun ada badigolnya yang tersendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...