ANDA SEDANG MEMBACA

15

13 Gol Lawan Arsenal – Rahsia Kehebatan Drogba Si Dubuk Liar

Lucius Maximus Jumaat, Oktober 08, 2010 , ,
Sultan Drogba

Pepatah Afrika pernah mengatakan, jika Drogba itu seekor dubuk, maka Arshavin adalah seekor meerkat.

Dubuk

Drogba
Arshavin
Meerkat

Maka tidak hairanlah Drogba mampu menjaringkan 13 gol menentang Arsenal, sedangkan Arshavin hanyalah seekor meerkat yang cute.

Namun begitu rahsia kehebatan Drogba tidak hanya terhad pada ciri-ciri seekor dubuk yang wujud dalam diri beliau.

Teknik berkepak amalan Drogba, perhatikan Hiddink tersenyum girang di belakang

Drogba mempunyai rahsia tersendiri yang diamalkan beliau dengan penuh disiplin. Sejenis teknik berkepak yang sebenarnya berasal dari tarian tradisi Afrika purba kala.

Teknik berkepak yang berasal dari tarian tradisi Afrika semenjak 100 tahun sebelum Masehi

Berikut ialah bukti bergambar yang dapat Sokernet rakam ketika menjalankan satu misi penyiasatan di benua Afrika baru-baru ini.
Penduduk Negara Pantai Gading menunjukkan tarian tradisi yang mengilhamkan teknik berkepak Drogba
Drogba menggunakan teknik berkepak semenjak di Olympique Marseille lagi
Diamalkan dengan jaya bila berpindah ke Chelsea
Pengamalan yang penuh penghayatan (lihat riak wajah) membawa kepada kejayaan Double pada musim lepas
Teknik berkepak turut digunakan secara meluas bila menyahut seruan Negara Pantai Gading

Mantan Presiden Amerika Syarikat, George W Bush juga dilaporkan pernah ke Afrika untuk mempelajari teknik berkepak Drogba

15 Ulasan:

daem- berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Zinedine Zaiddin berkata...

Macam gampang. HAHAHAHAHA!!

Lagi2 bab meerkat tu..HAHAHAHAHA

Carik laa menatang2 yg duk kat kawasan Eropah TImur sana ke..haiyoo~~

Lann Shaukani berkata...

ceh.

iklansampah berkata...

muka penuh emosi. masuk realiti show rosyam nor pun bagus.

jamsarisabian berkata...

kalo arshavin meerkat, torres ape plak eyh..sekadar nak tau..haha..

Faiz Tapit berkata...

torres cam lembu la

hellghast berkata...

kalau rooney mesti cam shrek hodohnya...huhu...

Diaz berkata...

Rooney dalam kelas dia tersendiri, takde binatang 'sekacak' dia...

Ala, citer basi la luci, setakat 13 gol apa la sangat, Chamakh boleh
buat dalam 2 season jer...huh? *cakap dengan nada tak yakin....

Coco I miss You Dancin', Miss You Dancin' With Me...Everyday Yeah Yeah Yeah!

ijan berkata...

ntah luci ni...

mcm xde modal jek...
keh3

muhamad imran berkata...

saya rasa saya nampak tetek

mambangmabuk berkata...

tak elok tgk tetek..pegang xpa..miahahahahahha

keli berkata...

Same dgn gaye Robben control bola...

Pet Shop Boys berkata...

Lawak macam gampang! Hahahahaha....

ruffey07 berkata...

salam semua...
jom sembang pasal bola kt blog ni..

http://demamfootball.blogspot.com/

Jiraya berkata...

the drog you the man

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...