ANDA SEDANG MEMBACA

28

Sokkermik #2 - Komik Gampang

dua kelab merah yang sungguh tahi
kelab yang najis mughallazah

28 Ulasan:

Diaz berkata...

Peh, bro obe sudah semakin 'berlembut' dengan Liverpool...tp
takpe, komik ini still yang terbaek! (sila letak emoticon ketawa disini)

Pleased to meet you, Hope you guess my name, oh yeah
Ah, what's puzzling you,Is the nature of my game, oh yeah

Obefiend Weiland berkata...

sympathy for the devil

aku ABU......

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

off topic

obe.. buat la entry utk euro qualification Nederland vs Moldova.

biz berkata...

nice one obe..
Fuckchester United in deep shit

Diaz berkata...

Amboi, mentang2 esok tak kerja, meriah jugak sokernet pagi2 buta nih...

Ceh, Ozil score la pulak....

jamsarisabian berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Pet Shop Boys berkata...

Rajin OBE buat grafik....

frwls berkata...

obe, gua request buat komik pasal chelsea yang masih masih masih masih tak menang ch. league.

hihi boleh ke?

keli berkata...

Entri best....mmg news psl jualan murah liverpool tgh panazzz..siap bwk g high court lg..deadline RBS pon dah dekat dahh..MU plak masih byk hutang lg. Kesimpulan, Yanks mmg gampunk...

henrymevez berkata...

Kredit buat obe kerana bersusah payah buat komik nih. Bukan senang
nak edit gambar2 macam nih dalam Photoshop 7...

Tp nak buat camner, ini la nasib kelab2 yang takde 'sugar daddy'
utk menaja pasukan mereka, terpaksa berperang dengan hutang.

talkIZcheap! berkata...

we're in deeper shit than Liverpool, no kidding there...

Fuck Glazer, but at least, we're still in top 3, buddy :P

keli berkata...

Future wife Henry mmg hot dan x pdn dgn beliau. Linda Pizzuti...hehe. Taste die mmg lg baek dri rooney...Klu psl pompuan ni obe besenye mmg byk info...heh..

Obefiend Weiland berkata...

i was reading the financial implication of glazres and gillethicks today

i tell you what

if henry is successful in this buyout all of liverpool's debt will be written off. ergo the club will be debt less. which is good. this would be in line with the 2014 (?) UEFA rule that clubs who compete in euro leagues must be self sufficient without the aid of a sugar daddy

now

Manure made 100 plus million in sales. but still end up 84 million squids in the red. that is not self sufficient. same goes to Man City and Chelsea

expect to see these 3 clubs banned from Champs League for their financial woes

laugh it now..

sure chelse , manure and city could be in the top 4 but come 2014 that would not matter if the club is in deep shite

it must be pointed out that manure must pay 45 million pound a year to the banks just to service the INTEREST, that is not even the HUTANG

gila!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

hutang ke ape ke still top 3. kahkahkah.

Diaz berkata...

Obe, aku pun aware pasal undang2 baru UEFA nih. Tp aku ingat diaorg nak implicate next season. Klu 2014 tu, aku rasa sempat lagi team2 yang kaya raya nih prepare for such strict regulation. Chelsea aku rasa boleh lagi cari jalan sbb diaorg dah ada fanbase yang kuat diserata dunia, so Chelsea boleh cari revenue kat situ, at least utk break even pun dah cukup...sure klu menang CL akan mempermudahkan keadaan buat mereka...
Tp aku lebih suka cakap pasal Man City. Boy, look how much they have lost without nothing to gain back. They are not in CL, not even close to win the title and really nothing to offer to get more supporters. Penjualan tiket pun belum tentu cukup nak cover loss. Dengar rumors lak januari ni diaorg nak offload tevez...current kapten diaorg sendiri. Seriusly, Man City really done it the wrong way...
Ironi, Man City betul2 tekad nak masuk Champions League, hanya utk melihat mereka kena ban drp main kat dalam tuh...

kareem berkata...

Arsenal takdak hutang ka?

talkIZcheap! berkata...

kelab berhutang akan di banned dari CL...

Jika UEFA serius, takde lagi premier club dalam CL, Real, Barca, Chelsea, Yunaited, semua bungkus sebelum bertanding...

well, kalo diorang betul2 nak bwat gitu, kita tgklah marketing dia camne nanti.

sure orang2 eropah still akan tgk CL lebih2 lagi kalo local club diorg ada main, tp kita yg kat luar Europe ni, nak ke tgk semi Besiktas lawan Lille pkl 3.00 pagi??

Mapley pon bungkus sekali nanti, Estro pun...

KID LEARNS TO FLY™ berkata...

wenger seorang bisnesman berjaya wahaha..xkan hutang munya maa wahaha..kedekut munya olang itu

Diaz berkata...

Gunner tidak berhutang, tiap2 tahun diaorg dapat balance financial diaorg. Biasanya lepas tax dan bayar hutang bank (klu season lepas bayar pinjaman bank utk development Highbury Square, itu sajer), Gunner dapat profit. Tapi tak sehebat profit manu la.
Manu dan Liverpool ni parah sebab owner diaorg masa nak beli kelab2 tu diaorg buat pinjaman bank. Bukan dari kocek diaorg sendiri. So, tahun ke tahun, interest payment tu umpama kanser yang memakan dari dalam. ManU dapat bertahan kerana profit marketing diaorg tinggi, tp still tak dapat menampung beban interest. tu yang pak alex tak dapat duit utk beli player, bukan sbb dia tak nak sebenarnya...hoho So, hanya mampu adapt polisi 'sell to buy'...
As for Liverpool, gagal utk meraih sebarang piala dalam masa 4 tahun ni betul2 memberi kesan buruk kepada kewangan mereka. Dan gagal utk ke CL season nih jugak menambah keparahan kewangan mereka. Duit masuk takde, interest semakin snowballing, hutang lagi nak bayar, nak invest beli player lagi. Tu yang klu dua season lagi bawak Hick mereka bakal jadi macam Leeds...

Wan Perlis berkata...

adesss liverpool

Obefiend Weiland berkata...

aku rasa UEFA bakal ditampar grup g14 kelab besar eropah

buat breakaway SUPER LEAGUE hanti ECL

Diaz berkata...

@wanperlis : Henrymevez kan ada, eh salah, John Henry kan ada. Dia dah kata nak hapuskan hutang2 Liverpool klu dia takeover nnt, so, kira berita baik dah tuh. Bukan sikit2 beb hutang liverpool, dekat nak suku billion tuh.
Tp performance atas padang lain la, aku tak rasa Liverpool boleh bersaing utk top 4 dalam masa dua tahun nih...huahua...

ijan berkata...

season yg pnh kntrovsi psl libepul...
sian giler...
ahahahahaha

keli berkata...

Aku syak sume angkara freemason hehe.... Tp klu pikir balik betul2 ke John Henry dtg nk selamatkan liverpool atau die pon sbnrnye same gak dgn 2 ekor yanks tuh...But he done it with Boston Red Sox. Ape2 pon jgn biarkan hidup anda dibelenggu misteriiiii....

Shankly berkata...

Ya.. mari kita belajar sejarah lagi .
hari ni as u know anniversary ke 70 birthday pacik Lennon . sebut pasal Pacik Lennon - semestinya The Beatles and of course liverpool .!!
and cover album yg paling rare (slps Abbey road ) adalah sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band cover - including player liverpool - Albert Stubbins!!! kah kah kah

ruffey07 berkata...

salam semua...
jom sembang pasal bola kt blog ni..

http://demamfootball.blogspot.com/

azlan berkata...

obe, gua mcm ternampak posting blog lu jd isu kt utusan hari ni.

dewajiwa berkata...

patutnya kelab-kelab EPL cari owner yang lebih gah. contohnya: owner bank yang diorang buat pinjaman tu. hehe.

kalau UEFA/FIFA buat law dari awal pastikan jangan ada perpindahan menggunakan loan dari bank mesti tak seteruk sekarang. lantik firm akauntan monitor urusniaga. memanglah sumber modal dalaman kelab tak banyak macam yang bank lintah darat nie boleh bagi tapi kalau modal perpindahan tu takde limit (virtually sebab bank ada) pasaran harga semestinya semakin menaik. kalau modal ada limit sebab sumber modal kelab-kelab yang terhad, pasaran pemain mesti tak segila sekarang. tengok je liga-liga lain/Asia yang ikut kemampuan kelab dan bukannya atas sebab bantuan bank.

Arsenal so far selamat untuk jangka pendek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...