ANDA SEDANG MEMBACA

29

Abe Jogho, Jang banggo. Final Piala Malaysia 2010

Jorji Ahad, Oktober 31, 2010
Semangat macam ni yang kito mau!

Malam tadi Jang betul-betul berbangga dengan pasukan Jang, walau tidak dapat mempertahankan Piala Malaysia namun mempamerkan mutu permainan bolasepak yang terbaik setakat ini untuk perlawanan akhir.

Pagi ini pula, warga Jang bangun dari tidur dengan rasa sedih kerana terasa seperti kehilangan sesuatu. Jika terlepas piala diperingkat awal, pasti kurang rasa sedihnya. Perjuangan Jang hingga ke wisel penamat saingan Piala Malaysia! Osahanda eh Jang!

Kelantan layak dinobatkan sebagai JOGHO baru Piala Malaysia 2010. Mereka bermain baik dan berjuang mencari gol. Tahniah Jang ucapkan!

Kelantan dan Negeri Sembilan adalah 2 kuasa bolasepak baru Malaysia. Malaysia kini punya barisan pemain muda berkaliber yang WAJIB diberi peluang untuk mengembalikan semula maruah bolasepak Malaysia dipersada dunia. Mereka punya skill dan dapat mengaplikasi taktikal yang diarahkan oleh jurulatih pasukan. Mereka kurang melakukan kesilapan dan mereka mampu mempertahankan stamina permainan selama 90 minit untuk 3 perlawanan dalam seminggu.

Terdapat juga beberapa pemain dari pasukan negeri dan kelab lain yang bermain baik. Seperti kapten Johor FC dan juga pemain pilihan Jang, Norhafiz Zamani Misbah. (KL Plus rasanya)

Pasukan Jang turun sebagai pasukan bukan pilihan. Kecederaan beberapa pemain utama seperti Kapten pasukan Rezal Zambery dan striker utama, Zaquan tidak dijadikan alasan. Lagipun, Jang poie final bukan bondo baru...tiap tahun buek!

Apapun, pasukan yang menjaringkan gol lebih adalah pemenang. Hairudin Omar adalah hero Kelate. Tandukan beliau memang diketahui sangat berbahaya. Jang arif bonar!

Jang betul-betul terhibur dengan mutu perlawanan akhir yang ditunjukkan oleh kedua-dua pasukan. Mereka menunjukkan semangat yang tinggi. Walau terdapat beberapa dentuman mercun, namun ianya tidak seteruk perlawanan akhir musim lepas. Tapi Jang tengok trek balapan Stadium Putra Bukit Jalil sebijikkkk macam tong sampah recycle untuk botol plastik!
Kitar semula, pikir dulu sebelum buang!

oklah..sobab Jang tak jadi juara, maleh la JAng nak panjang-panjang.. baik Jang poie makan kenduri.

Lautan merah.

Jang gentar tiado.

Kredit gambar kepada HNS : Penyokong tegar Gergasi Merah Kuning yang ado kampung kek Tanjung Ipoh!


Tahniah Kelantan dan peminat bolasepak Malaysia semuo~ Jumpo laie musim dopan!

29 Ulasan:

kuzer berkata...

first pulok....ok la tu jang...xdela kene kitai teruk sangat

hellghast berkata...

1st!!!
btw tahniah kelantan dan negeri sembilan,perlawanan akhir yang hebat.tapi satu aje pelik bak kata Haji Zainal Abidin Rawop "kata kawalan ketat,ade juga letupan mercun,dah mcm sambutan hari raya" ni sultan bola kena jawab hahaha!!!

Kuwe berkata...

Ketar lutut juga aku masa kena penalti.
jang punya penyokong cool. keluar masuk satu gate pun tadehal lah. makan ramai ramai kuning merah dekat rnr pun tadehal lah.

gomo kelate gomo.

burger 3 ringgit rasa penyapu.

Nazurah Aishah berkata...

yang poie usah dikonang jang... hehe

yup! game semalam terbaik! cuma nampaklah camne NS agak kucar-kacir bila aidil keluar at the same time Kelate tak tunggu lama untuk ambil peluang. Rezeki Kelate la malam tadi.

First half semua sunyi sepi. Baik kat stadium, kat mamak waima kat forum sekali pun tapi bila awe score first goal depa nampak dah chance untuk julang piala...

tul gak kata security ketat... belum2 dah meletup berasap lagi.

harap tahun depan depa ban gak air mineral, buek sampah ja.

theyohan1234 berkata...

abe-abe jd baik sbb team dorang menang kot.. cuba kalau kalah..haha

talkIZcheap! berkata...

"abe-abe jd baik sbb team dorang menang kot.. cuba kalau kalah..haha"

apa laie? bagi la monang tiap2 tahun, keh keh keh :PP

I Was There :P

p/s: mercun tu dah takleh wat apa dah... campak2 kena penyokong sdiri jugak yg kat bawah, yg kaki mencampak ni memang takde otak btul, semalam aku rasa kalo ada yg gaduh, sama2 fan kelantan r pasal tak puas hati kena baling dari penyokong belah atas...

Gomo Kelate Gomo, a new champion has born!

keli berkata...

Aidil kuar je abis defense N9...Kelate serang ikot tmpt aidil. Apo nk buek Jang mmg bkn nsib korg. Kubu Jang mmg kuek mso ado gndingn shukor dgn aidil. Tahniah la utk psukn Kelate. They deserve to win psl lbh byk menyerang ke kubu N9 smpi injured si aidil tu.

L-gooner berkata...

MB n9 kato...kito sodakah kek kelantan piala Malaysia...huhuhu....
den goram bonar ngan idlan...dio dh mati akal tu yg dio hantam si rita rudani...toghuih kelatan dapek gol....sodeh den....

x po,n9 pn bagus smlm main...kambing itam semalam den raso si abg idris karim....

tahniah kelantan....

p/s : sultan bola jgn buat2 senyap lak ek kes mercun dan recylce bin kek bkt jalil....den bayar g stadium mahal tp totap ado sambutan ambang mordeka....

p/s 1 lg : gampang ko halim zainal...siap ko,x lopeh la ronbot bukit chedang..den tunggu...hahahahah(tahniah pado ekau kerano makin improve mencorak serangan n9)

cecx berkata...

x rugi g stadium..tahun lpas g kaloh,thun ni g mng..huhu
gomo klate gomo!!!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

game malam tadi memang best! bola sepak sebenar! penuh keghairahan dan aksi-aksi menarik. rase macam menonton international game plak. credit to kedua-dua jurulatih yg mmg bijak menggunakan sumber yg ade. tp pengulas mmg boleh bikin panass!

tahniah kelantan.

viva selangor!

abeih berkata...

terima kasih2 seluruh tenaga kerja pasukan kelantan dari , management KAFA, pemain2, fisio2 hinggalah budak2 milo yg mmbawa kejayaan kepada pasukan kelantan. sukoweh kawe ari ni..berbaloi perjalanan jauh pun. huhu


tahniah jugok kepada selangor (sumbangsih n liga super), n9 (piala FA)dan felda UNITED ( liga perdana).

muga2 team2 yang agak tidak menonjol selama ini memperbaiki pengurusan dan memeriahkan lagi bola sepak malaysia tahun hadapan.




liga malaysia rehat, bola sepak seluruh dunia jadi tumpuan.

r.k berkata...

game sodap ? international ? are we watching the same game guys ?

and Kelantan deserve the cup . congratulations .

:: i was there , boto-boto sobolah kem kelantan . orang baling botol yang ditangkap eh FRU tu , klaka la , orang baling morocun rilek yo ..

paling best part maso nak masok , " ade bawak lighter ? " hahahaha .. FRU oh FRU ..

Leandro berkata...

the best final sejak beberape taun kblakangan nie..
mmg pnoh aksi...attacking super.game vision da improve ..bgus!semangat ak tgk bola.da lama x teruja tgk game bola malaysia.

harap pyokong pnoh cmni bile team mlaysia main.come on supporters.bola sepak kito.

ade sinar utk bola malaysia.promising young talent rmi..halim zainal,shahurain,kunalan,kembar aidil zaquan,khairul fahmi,rizal fahmi,shahrul idlan(sekadar beberapa nama)..sume leh jd pelapis team malaysia y baik..keep improving players!

pesanan utk jang:menang berpialo,kalah bmaruah.

taun dopan kito cubo laie..hobin jang hobin.

LoStGuErReRos... berkata...

ye cuber lagi...

skor yob skor...

harap2 mutu bola sepak kite ni makin menigkat dan menarik... baru ramai yang akan menyokong bola sepak kita...

keh keh keh...

Skema Giler...

ijan berkata...

trubat skit ati den yg berduko laro ni...
den ngan rumet klantan den x bcakap gak la smalam lopeh n9 kalah..
pas bce artikel ni ati den tonang skit...
timokasih la jorji sobab bt artikel ni..
kito cubo laie taun dopan yo warih

deus X machina berkata...

Selangor juara Piala Malaysia 2011. Sekian

blitz berkata...

deus : aku dh print screen komen kau ni.. tunggu la tahun depan..

deus X machina berkata...

kah kah kah

Kap berkata...

tunggu 2011.

Bert berkata...

menyokong deus 100peratus

Kuwe berkata...

@blitz

hahah.boleh tahan gak kau ni.

blitz berkata...

@kuwe: hahaha.. saja kasi panas..

@admin blog: wei.. kenapa header www.sokernet.com ngan header blog ni lebih kurang sama je stail tulisan dia?

theyohan1234 berkata...

tahniah abe-abe dan jang-jang..pas ni rajagopal bleh buka mata..

bila lgi kita nk main mcm korea dan jepun.. dlu snang2 je mokhtar dahari bahan dorang..skarang snang2 je dorang pegi semi final wol cup.. dorang pkai plan ape ntah

talkIZcheap! berkata...

deus, deus.. hati ko keras...

hehehe :P

mambangmabuk berkata...

memang power laa serangan kilat kelantan dgn hantaran panjang n9..miahahhaha

Fa-T berkata...

ese gahso... kelantan memang patut monang... main... humangai... macam kilat... stail EPL pun ado... la coupa pun ado..
apo yang ponteng terbungkeh geng negohgi nyambut bola kelantan...

Hannibal King berkata...

Caya lah kelantan.

k0m4nd3r berkata...

Paling best: mexican wave satu stadium buek dokek 4-5 kali.. :D Terbaik!!

m_3_g_4_7 berkata...

lighter aku kene baham dek FRU... ngok...nk hisap rokok smpai pinjam lighter oghe...
Tahniah Kelate...thanks Tan Sri, Sathia, & pemain2 yg terlibat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...