ANDA SEDANG MEMBACA

48

Bolasepak kita, Wajah kita.

Jorji Isnin, Oktober 04, 2010
Wajah angkuh Pengurus Jang

Kehangatan Piala Malaysia semakin mendebarkan. Aksi-aksi 'luarbiasa' pemain tempatan wajar diberi perhatian. Keunikan corak dan gaya permainan pasukan dalam negara kita ini sebenarnya adalah sesuatu yang sangat 'rare'. Susah mahu jumpa didunia ini.

Macam Dugong. Terlalu istimewa!

Jang melaporkan dari Paroi. This is Paroi terpampang gah di terowong laluan pemain Jang untuk masuk ke padang. Perlawanan diantara Jang menentang Kelantan.

Jang dengan Budu memang tak boleh jumpo! Memang Jang lapon yo. Marin kek Kota Bahru, Jang telan botol budu terus. Punyo la jang goma makan budu. Main kek Paroi, Jang tak selero amek. Sobab Jang takleh makan budu sekali dengan gulai cili api. Tak maun deh.

Pertembungan Jang dengan Abe memang hangat selalu. Skil no 20, main kasar no. 1. Emosi dan bola, dua-dua mereka tak boleh kontrol. Keseluruhannya, bolasepak Malaysia memang UNIK, semestinya dalam memberikan tekanan perasaan kepada penonton dirumah.

Shukor Adan memang ass. Asal dapat bola, dia clear aje, mana dia ngadap, situ la bola akan pergi. Apa salah kontrol bola tu sikit atau passing kat midfield? Ini tidak, JANJI CLEAR! Kalau dalam kotak penalti tu, faham jugak la..ini jauh dari keadaan merbahaya! Wan Jamak tak bagitau ke yang kalau dia main clear aje, bola akan jatuh pada pemain lawan, dan pasukan lawan akan kembali menyerang semula..kan ponek main camtu?

Shukor Adan=ass!

Lain pemain bermain bola tak la mengecewakan sangat. Tahan bola, tapi tak kene itu biasa. Winger buat larian kehadapan, tapi midfield passing bola kebelakang, itu biasa. Tanduk bola lelap mata, biasa jugak. Aku tak kisah bab tu. Itu adalah hiburan bagi aku.

Jang akan tetap ke suku akhir dan Jang memang nak sangat jumpo Selangor, The Red Giants. Musim lopeh dah Jang jontik telingo Red Giants, sampai sekarang tak hilang merah eh laie. Musim ni Jang ingat nak jontik tolo Red Giants pulak la... biar insaf Amri Yahyah tu dan sekelian penyokong Merah Kuning.

Jang adalah kuaso baru bolasepak Malaysia.

Ater?

48 Ulasan:

ymn berkata...

sabah 3 - 2 kl.

seeded kum B. 8 points

ymn berkata...

utk rekod piala malaysia . Jang pena kena titik di staduim likas ( x silap 5 - 0 )malaysia cup 1996.

ayobkelubi berkata...

hampeh ko warih..

ko tgk dulu camno..sodap yo nak jontik telinga orang..humangg aih..kuek bona nampak eh skang ni n9 ek?

FIRZA berkata...

mmg sedak game ni......sedak2....

Hazwan Arif berkata...

dia mmg ass..sejak dia main utk malaysia lg..

PELAUNG PULAU berkata...

hobinn jang hobinn!!! den selaku penyokong lalang team bola sepak n9 menyokong ponuh skuad jang!!!


term lalang di sini bermaksud..hanya menyokong team kesayangan bilo tongah monang yo

Kay berkata...

bak datang la nak jumpa sangat red giant! tak sabar nak makan ruso panggang! haha

KID LEARNS TO FLY™ berkata...

superb comeback dari trw haha...

gol pun cun cun aper

SHAMS SEREMBAN 9802 berkata...

cikgu matematik tu paling cilako..

asal team sano buek salah dio paling tompek lain..

yang patut eh seken gol tu napo x di boghi eh..
awak x tau la undang2 bola sepak ni..

AlexiaAqram berkata...

shukor adan kira ok lh dia min semalam. kau tgk ke tak siaran lngsung kat tv? ke kau main sebat je review game smlm?

dia counter attack sorang2 sampai depn gelecek 3-4 org player kelantan sebelum rembat kat gol. nasib baik tak gol. tapi mmg rare lah, CB boleh counter sorg2. kau ingt senang ke nak lari bawak bola jauh mcm tu? penat dowl.

aku suka gaya idris karim buat flick ball untuk dummy player kelntan bagi ruang point shoot kat teamate dia shoot. dah mcm padang tembak aku tgk.

kasar tu biasa, lumrah. cara permainan malaysia belum boleh dikira terlalu kasar. sebab tkde pun berita player malaysia sampai patah kaki sprti ramsey. sampai menggelitik kena terajang seperti drogba.

ni lah dipanggil, kuman di seberang nampak, gajah besar depan mata tak nampak. lol

physawleepart berkata...

hobin jang hobin!!

mohd berkata...

to J or Ji...

bro selambe ko kritik shukoq adan... tak tengok ke smlm dia kasik "But*h ko"( bahase isyarat) pada ref.... x takut ke??

hahahahhahahahaha

j or ji berkata...

alexarqam ;

aku review sikit sebab aku hanya tengok separuh masa kedua sahaja.

dan aku ulas untuk 20 minit terakhir,semasa N9 bertahan untuk seri, shukor banyak buang bola dengan membuat clearance liar.

akibatnya,kelantan kembali menyerang hasil 'umpanan' shukor.

kalau shukor mengawal bola dengan membuat kawalan dan passing bersama rakan sepasukan (possesion), lebih banyak masa akan terbuang dan pemain boleh ambil nafas sikit.

aku tak komplen dia menyerang,aku tak puashati cara dia bertahan.

kuman atau gajah,aku tak tau sebab aku bukan doktor atau zookeeper.

TQ

j or ji berkata...

mohd ; aku setuju part tu. dia bagi sign baik punya dan aku baca gerak mulut dia jerit "BABI!"

part tu aku bagi shukor markah penuh.

The Charlatans KL berkata...

gua kat stadium paroi semalam. refri macam haram dia punya berat sebelah kat geng tomyam. tapi winger no. 6 kunalan tu memang cecah top form semalam, main zig zag dah macam robben la sekali tengok.

overall, 2-2 was a fair result. nota kepada penulis, shukor adan terpaksa main clearance liar sebab nogori main 10 orang, tak kan nak gelecek or passing comel2 pulak.

weh shams seremban 98-02, eden pun dak shams gak!

jalanjatuh berkata...

jontik tolo??
podihh woiii

aranhellstorm berkata...

ceh, ada hati mau jadi kuasa baru bolasepak eh team jang nih....

season ni try jentik tolo gergasi tengok siapa yang nak kena lenyek...

Viva Selangor!

Lann Shaukani berkata...

Shukor Adan tunjuk b*to tu mmg cantik. 1 Malaysia tgk. haha

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Bolasepak di Malaysia memang hebat.
Tahun ini menang kejuaraan, kalau ada rezeki, tahun depan turun divisyen (macam Selangor!).

j or ji berkata...

charlatans kl : aku setuju Kunalan main bagus, dan referi kayu. aku rasa kunalan patut dapat penalti dan yang buat aku memaki berbakul ialah penguas kat TV1 kata, ianya 'fair tackle'.

memang 'shukor adan' betul pengulas tu.

tapi aku tetap tak setuju dia buat clearance macam tu walau main 9 orang pun! :P

aku shams 1987 1 penggal!

dewajiwa berkata...

kecergasan tak cecah level minima lagi nie. pancit punya pasal, clearance semua nak berdentum. macam zaman sekolah menengah dulu.

(padahal tak tengok pun semalam)

mr dimaz berkata...

game smalam mmg best sampai komentar pon x knl player..nthpape sma naik je ngn hasbola..kelantan mmg x blh mng slagi jang ada syukor adan..haha

superbmadlin berkata...

liga mesia mmg maen toghok,, mcm liga estet ladang gedes. tapi nk buek camno,, itu yola yg ado.den sokong n9 bilo time monang jo.kahkahkah..

Syafiq berkata...

hobin jang hobin..

shukor adan leh dibagi kredit utk conduct defend smlm..die nmpk lg steady dan solid kt back 4..mmg emo die smlm..haha..lek je maik ref..

kunalan mmg lipas kudung..die je leh hrp nk attack bile n9 main 10 org smlm..slambe je potong defend kelantan..cuak abe tu..haha..

ak nmpk hot prospect kt n9 adalah halim zainal(botak licin no20)
gaya seorang combative midfield yang baik..area cover tiptop..game vision bleh dibaiki(ade satu hntaran die kt kunalan serius top..mcm bola xavi bai....haha..)
anyway..2 game lg..

sumbek gol byk2..biar smpi jaring kuyak..
hobin jang hobin..

j or ji berkata...

syafiq : part halim nak bukak boot lepas ambik penalti tu buek den topok dahi! Ni semua perangai gerrard.jgn diikut! bolum monang laie dah buek handa. kekeke.

Halim tu warih terbaik buek Jang!

Azizan berkata...

aku semalam dapat tengok 20 minit last je pasal kena berebut tv dengan budak2 man city. bukak2 je kelantan score 1st gol. tapi aku setuju ngan jorji shukor memang buang bola asal dapat bola je dia sepak dah kelaut bola tu. tapi kuna main memang best wat counter sorang2 tu beb...

Luca De Ketiak berkata...

ater, perok udoh menang balik semalam.

lepaih pergi kem motivasi, semangatn pun naik le sikit weih..

alan zed berkata...

dongar cito time jang monang piala mesia, ado unsur2 rasuah...

den dongar yo lah...

x gitu abe?

Alke berkata...

Jorji, kalau tak kerano linesmen tu ada bau bacang ngan si Sukor Adan tu, tak eh Jang masuk final...takpo, taun ni jangan mimpi jang nak cium pialo, Red Giant dua langkah je laie ke final......

Lann Shaukani berkata...

harap2 N9 masuk final n menang dan menang dan menang lg.

Ejoi berkata...

Shukor Adan?

HAHAHAHAHAH!

PELAUNG PULAU berkata...

aku stuju ngan ji pasal pengulas tu.... tackle sampai nak patah kaki boleh dia kata fair tackle.. abah eh fair tackle camtu

PELAUNG PULAU berkata...

aku stuju ngan ji pasal pengulas tu.... tackle sampai nak patah kaki boleh dia kata fair tackle.. abah eh fair tackle camtu

ijan berkata...

jang nk kaut sumo pialo taun ni...

tgk yo la

@superbmadlin

abg ak pnh men liga ladang gades...

Fazrul Che mat berkata...

Den semalam live kek paroi lg. geng penyokong klantan ni suko buek gilo walaupon kek tompek org. time polis nk tangkap geng diorg yg baling mercun, diorg siap main gendang sambil menyanyi "polis nate bengong". tp yg peliknye, polis x tangkap pon diorg....

apo2 hal pon, idris karim ngn kunalan mmg terbaek semalam....

mizu_sama berkata...

suka aku kalau Man U x menang. Jorji or nazri akan buat artikel bola yang lain. Bola Sepak sebenar. muahahahahha

Bert berkata...

kehkehkeh, sosuko jo nak jontik tolo solangor, Red Giant tu cempiyon kot..

tp part gambor wan jamak mmg cun..den suko

abeih berkata...

Gomo kelate gomo!!!!!!!!!!!!!!!!

fikiranlicin berkata...

woi...PAHANG mana PAHANG? Gua sapot PAHANG la MACAM ini. Bagi la kredit siket sama SULTAN BOLA..woiiiiiiiiiiii PIPI mana woi............

snomed3 berkata...

perghh ghamai waghieh ghupo eh

HASRUL NIZAM berkata...

hobin jang hobin... kunalan main macam Robben, Halim macam xavi, idris macam scholes... ha3 umang haiihh.... gilo team den main kek paroi hari tu ha3 (ex-shams)

r.k berkata...

dah sumo plak nak tulih ex shams , shams yo ko skulah yang ado kek nismilan ?

nasib baik yo sori , kok bagi rep lain yang jago , memang monang da ..

cekgu meth padang bosa tu pun emo somacam yo , marah an anak murid la tu , sampai bawak an masuk padang .

talkIZcheap! berkata...

patut la ramai yg xpuas ati dgn pengulas EmYu, terutamanya ko, j or ji...

Memang xbest kalo duk side yg berlawanan dgn ko, huhu...

Gomo Kelate Gomo! (GKG)

j or ji berkata...

talkizcheap : abe! untuk pertama kali kito tak sehaluan. haha

j or ji berkata...

r.k : hehe. banyak sekolah den masuk sebonar eh

Rizwan Zainal berkata...

warih hobin jang hobin

izuan berkata...

apsal malam tu dio tak lotak 'king' aka firdaus azizul jadi striker?

Syafiq berkata...

byk lagi warih mudo yang bulih main sbona eh..
selain halim zainal,tengku qayyum,
cumo x ditest dlm game yo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...