ANDA SEDANG MEMBACA

38

Jang insaf... bolasepak sebenar bukan tuntutan Kapitalis.

Jorji Rabu, Oktober 20, 2010
Jang percayo, dalam bolasepak, bermain secara bertahan selamo 90 minit boleh dilakukan. Makno eh, bukan satu kesalahan pun. Tapi seni bolasepak sebenar tu takdo lah. Penonton yang ingin saksikan satu perlawanan klasik pasti akan kecewo.

Jang jugak percayo, dalam bolasepak, boleh main tahap hancur, asal monang. Memang bukan satu kesalahan pun. Tapi, untuk satu perlawanan separuh akhir, agak kecewo sikitlah Jang tengok.

Jang kalah 0-1 kek Paroi. Ado 90 minit laie kek Pasir Gudang. Ikut sejarah bolasepak Malaysia, bermain dipadang mano pun samo. Takdo sapo yang lobih. Yang lobih totap penonton yang datang ajo.

Pasukan Jang banyak mencipto peluang, tapi kempunan gol, sementara Johor FC berjaya menyumbat 1 gol bekalan berpunca dari kesilapan keeper Jang yang copek bona keluar. Ikut pemahaman Jang yang dah main bola semonjak tahun 1981 (maso tu kau semuo lom lahir laie), selagi ado pemain pertahanan yang boleh mengawal keadaan, keeper jangan keluar dulu. Walaubagaimanapun keeper Jang totap terbaik, walau saiz baju jauh lagi bosar dari saiz badan. Jang yakin dipusingan keduo esok, Jang akan bermain lebih baik dan melayakkan diri ke perlawanan akhir.

Jang jugak tak pueh hati dengan Pengadil. Sayang bona pengadil dengan kad. Pemain Jang terpelanting-terpelanting kono asak, tak mau pengadil keluarkan kad. Samo ado Pengadil tu tertinggal kad kek ghumah, atau dia K A Y U. Jang ghaso dio KAYU API. Kono tujah Kapten Jang sampai keluar baris, Pengadil in Pink teruskan permainan.

Takpo, hari ini Jang kono songat Tebuan. Esok luso tau la Jang nak bangkrapkan idea bolasepak Chelsea yang dibawak oleh Kelab Johor FC.

Sementaro tu, apo koba eh Rudeboy Rooney kek Manchestee? Jang ado temubual eksklusif bersama Rudeboy yang Jang akan publish lopeh Pialo Malaysia. Jang sekarang hati dokek Nogori jo la. Iyolah, BOLASEPAK KITO, WAJAH Jang...takkan Wajah Teman Pulok! Ater?

:P

38 Ulasan:

Fazrul Che mat berkata...

joki kito xdo, apo2 hal pon, malam ni punyo game mmg terbaek. den harap jang leh jumpo abe lg kek final...

Amjat berkata...

kehkehkeh...kalah kek tompat sendiri...kehkehkeh

frwls berkata...

jang kena la buat seni bola sepak menyerang. baru dapat gol jang.

seni kena bertali arus jang.

90 minit lae kat stadium jcorp, gudluck k jang

Faiz Tapit berkata...

rooney dah clash ngn peguson...
peguson kapel ngn bebaltov plak

Kuwe berkata...

tak tengok macam mano jang main aih.
sebab jang tengok orang ber gomo.


5 minit main. 3 player keno tukar dah. ada hantu gamaknya dekat padang. kuca barai.

Azizan berkata...

hidup Johor FC!!!!

lembah bukan sebarang lembah,
lembah bernama pasir gudang,
lebah bukan sebarang lebah,
rusa bertanduk pun lebah tendang.

shay berkata...

sebab jang tu konfiden sgt.... ingat kelab elit, cukup power kot.. tapi tak sedar diri yg Johor FC tu dah byk gak makan kelab2 elit... Si Kedah tu pon tak dpt pulun Johor FC.. lagi2 label underdog.. ape nak heran.... Dan lagi satu, yang den marah ni... Bile mase plak Johor FC tu mcm Chelsea... Itu MPPJ Selangor dulu... Den tak ngaku Johor FC tu Chelsea Malaysia... puihhh kan jerkkk... tak nampak baju die ade lambang ape??? huruf V tuu... cume tak sama mcm nike punyer V, sebab brand tempatan...

ijan berkata...

sodeh lak ati tgk n9 klh last minit...
keper 2 mmg ade sengal leh kuar awl...
tp overal keper 2 mmg tbaik bler mngenang kn blk die sve pnlti lst year...
kat jhor den msti poie tgk nnt..

r.k berkata...

satu silap pun dah memadai untuk kalah .

bukan kek paroi yo reff kodokut kad , kek kodah pon samo .. sian den nengok abe abe kono tajah , siku kiri kanan ..

nour aishah aniza hasan el-yusuf berkata...

apo keno ea jang?
nampak gayo cm x poie final ea jang..duh!
xle bergomo dgn kijang laie..

AlexiaAqram berkata...

bile mase pulak jadi tebuan plak nih ek?

azuan zain dah macam gaya arsene wenger pulak kawan tengok.

drizzter berkata...

apo kono e jang ... takan nak bior je lebah masuk final ? tu ler ... kecil jgn disangka lebah .. besar jgn disangka rusa hahaha

hellghast berkata...

"Walaubagaimanapun keeper Jang totap terbaik, walau saiz baju jauh lagi bosar dari saiz badan."
lenkali letak aje bajunye jaga gawang hahaha!!!
btw Johor FC bermain baik dengan menghantar badan bagi menyekat percubaan bahaya N9,hahaha lawak plak semalam,mendebarkan pun ade,muke wan jamak mcm nak nangis masa separuh masa kedua sebab nogori dah takde idea nak score gol.
apapun tahniah buat Johor FC,namun kalau dari gaya main kat paroi mcm tu,aku rasa main kat pasir gudang garam saingan seimbang.
player Johor FC katik2 carilah tinggi2 sikit huhuhu...
kepada penyokong lebah jangan confident sangat...ade 90minit lagi lainlah ferguson ade 98minit hahaha!!! apapun masuk separuh akhir pun dah kira membanggakan.

negeri berkata...

apo nak buek takdo nasib nak monang..ado lagi 1 game kek Juhor,buleh lagi tu...yang kombar main striker tu mano poie eh?injured ko? aiyoo ekau jangg...

nasr berkata...

mmg kecewa bile tgk game bermain secara bertahan aje. xde art. hehee.. tapi apa pun taktikal, keputusan perlawanan yang diambil kira. tu sbb the special one xamik peduli ngn apa org katakan pasal taktikal dia. dulu mase dia gunakan taktikal bertahan kat nou camp dia xpeduli apa janji mng. taktikal dia menjadi. last² mng gak champions league.

semoga Johor FC berjaya melangkah ke final nanti. enjut lebah enjut!!!

mesh berkata...

Pakcik Hasbullah Awang pada minit2 akhir game :

'Dikabarkan di Seremban, Johor Fc sedang mendahului 1-0..jadi keputusan skrg Johor Fc 1 SEREMBAN 0'

encik azuwan berkata...

hasbullah awang..zainal abidin raop mmg bebual kedai kopi.

tahniah johor fc.sape nk order tiket murah.grandstand 7hengget.kih3.

Jarr berkata...

@mesh, aku dengar part tu semalam. Johor FC 1 - Seremban 0.

second leg nanti kau dengar la plak, Kedah 1 - Pasir Puteh 2

Lann Shaukani berkata...

Seremban? haha.

hellghast berkata...

hahaha aku pun dengar,tapi ok ape,diaorg buat lawak,btw diaorg ni bukan dibayar gaji tinggi2 mengulas,at least kita terhibur sudah,bual kedai kopi pun ramai org suka dengar...dgr program bual bicara org putih singapore pun bukan boleh pakai sangat komen diaorg masa game epl tgh main.
tul jugak,aku benci jugak kalau game tu takde menyerang,tapi tulah,pahit pun kena telan,main takde art,the result that count!
tapi nak ade art,kita tengok pulak lebah main kat sarang sendiri.
P.S teringat aku entry burung lawan meriam kat epl,ini lebah dengan kijang...hahaha!!!

Hambali ® berkata...

"keputusan penuh di Stadium paroi... JohorFc 1 - SEREMBAN 0" Haji Hasbullah Awang

sapa-sapa tengok live Kedah-kelantan semalam sampai habis pasti perasan ayat Haji Sebullah ni. Adoiyai ...

Leandro berkata...

hobin jang!

masalah utama jang adalah xdo eh striker y bkaliber utk merabak an benteng-9-defend johor fc

byg kn..shahurain y sblom2 nie main midfield kanan kene main striker..die boleh main .cuma kn lg elok klu ade puree striker.sejak zaquan xde..
ssh nk buek gol la..
smpi abg shukor naik ats smlm sapot..
kunalan dgn halim zainal pn krg mnjadi smlm..

agk nye psl jadual plawanan kot..
gila.
satu minggu 2 game.
haha

Noel Cienfuegos berkata...

semalam kat paroi kenapa ade 2 geng gendang? tak sinkronais lak tu. cemana la player nak semangat. dah la sorakan hobin jang hobin lansung tak kedengaran. kecewa gile, atmosphere hambar, result pun hambar. dahtu penyokong lak gaduh sama sendiri kes tak puas hati kepala kena baling botol dari atas.

alan zed berkata...

apo hal keeper jang x sompek2 nak sep bola?

kih kih kih !

HASRUL NIZAM berkata...

xpo3... kek pasir gudang jang akan berpesta gol ha3

Jarr berkata...

purslow resigned, blackburn might be the last game for uncle roy.thanks la lepas korang jahanamkan liverpool.57 years, baddest start ever in history.

fuck.

oh offtopik plak..maaf.

diazhavanaz berkata...

Come on Nogori, boleh lagi turn around result kat sana. Tp aku baru tahu
Piala Malaysia dah guna sistem 'gol tempat lawan', so macam sakit
jer nak lepas wei...

Apa2 pun, Hoben Jang Hoben!!! Pergi lantak la Johor FC ngan problem
diaorg, jgn kasi peluang jang oi...

Ced Fiberglass berkata...

nasihat kepada sumer jang y ade di muka bumi, jgn jolok sarang lebah yo...

Ejoi berkata...

"nasihat kepada sumer jang y ade di muka bumi, jgn jolok sarang lebah yo..."

Rasanya Pahlawan Merah pun boleh mati kalau disengat lebah.

Ridhwan Breakaz berkata...

JOHOR FC VS KEDAH final nanti..

Enjut Lebah Enjut

snomed3 berkata...

nak ghaso pesta moh poie JCorp.. like the english counterparts, the fans who turn up to away games are always the best!

hellghast berkata...

@ ridhwan.aku takut johor dengan kedah dua2 tak pergi final...huhuhu...

talkIZcheap! berkata...

zaman sekarang sengat lebah pon boleh jumpa Al Ustaz Tabib Nicolas Anelka la... pedehal, Red Warriors... :PP

Ridhwan Breakaz berkata...

@hellghast.aku risau gak..hahahaha..

rzd berkata...

go Johor Fc go....

mietxer berkata...

keh3..apo kono e jang?kao menung ajo...org da scored da tue...udah2 la trmenung yer jang..
aku dh xdengar dah kaki bookie skg neh?mne mhilang yerr?keh3

cecx berkata...

xde ke entri pasal kelantan lwn kedah??

snomed3 berkata...

@diazhavanaz apadahal.. FA semi 2009 1st leg ktan 0 negri 1, second leg negri 1 ktan 2.. kelantan went thru lawan sgor... kesimpulan, 1 gol tu advantage but not everything...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...