ANDA SEDANG MEMBACA

31

Jangan Happy Sangat Dengan Rooney

Obefiend Weiland Jumaat, Oktober 22, 2010 ,
Leks. Jangan happy sangat. Jangan cepat bukak sebotol minuman Enjoy Responsibly dulu bai. Seperti yang kita sedia maklum kontrak dia ada kurang dari 18 bulan. Ramai komentar ada sebut lepas habis season ni dia boleh beli kontrak dia dengan hanya membayar GBP 5 juta

Now.

Aku yakin kontrak baru ini hanya sekadar memastikan bila dia berambus diakhir musim kelak, transfer fee dia akan kekal tinggi. Banyak pemain bola profesional ada clause dalam kontrak yang memastikan diorang dapat so and so amount of percentage dari yuran perpindahan. I would not be surprised if dalam kontrak baru ini, agent beliau Paul Stretford ada memasukkan clause ini. Lagipun bila difikirkan secara logik mana yang korang akan pilih. Menjadi pemain yang dijual dengan harga yang tinggi macam Ronaldo atau jadi pemain GBP 5 juta? Bebe pun lagi mahal pada dia kalau macam tu. Ego bro...... tak mungkin Rooney membenarkan imej "best player in EPL" dia tercalar dengan harga perpindahan semurah itu.



Rooney juga mugkin dah diberi amaran oleh Sir Alex yang dia akan dicampak ke pasukan simpanan kalau tak sign kontrak baru. As we all know Fabio tak akan mainkan player yang tak on form atau main first team. Dia juga akan risau para penaja akan tarik penajaan diorang.



Coming soon next season.. eventually

Bila dia sign kontrak baru win win situation untuk United dan Rooney sendiri. Man U dapat transfer fee tinggi , Rooney dapat a percentage of that transfer fee dan tidak akan dicampak kedalam reserve.

Lepas kata Man U tak ada future dan tak ada ambition do you really expect him to stay on? Most importantly korang boleh terima ke dia balik lepas cakap macam tu?



31 Ulasan:

AiSy_NaDiAz berkata...

true.

Wan Perlis berkata...

blah la roney. kena pujuk skit dah cair

.Gory. berkata...

Aku totally agree sama ini. Pemain pemain Man U pun dah pakat hentam Rooney, tup tup takkan depa nak main satu team macam dahulu kala pulak kan?

Jarr berkata...

drama semua ni..bak kata Obe, do you really think he will stay?haha...

apos berkata...

dia stay ke..tak stay ke..xpenting pon..yang penting M.U boleh menang..kalo dia nak blah, blah je..kalo dia nak stay, stay je..as long as dia bole score gol untuk pastikan M.U menang, i dont give a damn about his decisions..player dtg dan pergi..dia pon takkan bole main sampai mati..hahaha

Junkie XL berkata...

gua dont give a damn. gua walk along dengan Reds.

snomed3 berkata...

gimmick nak naik gaji.. sib baik wa the london blues

frwls berkata...

"rooney, duit dan perempuan." urm...

tajuk buku dia seterusnya

Nik Saiful Anuar berkata...

cis................perangai shrek lg elok dr die nih

ekekekeke

Faiz Tapit berkata...

suke hati kaw lah rooney, kaw dah besar...

nanti peguson nak beli akmal rizal plak

hellghast berkata...

dgr citer ferguson nak jual,wes brown,owen hargreaves,micheal owen,micheal carrick januari nanti...
btw aku yakin rooney akan blah jugak januari nanti.

hellghast berkata...

lagi satu apsal tiga2 gambar tu tak kuar penuh?tak nampak ape dua gambar yang terdahulu!

kuzer berkata...

mandai2 je korg sume...speku je sume tu nak kasi hot sket 1 dunia...

iKHwAn berkata...

Runi dah F**K MU.. MU pun dah F**K balik kat die.. So tgk je lah January nanti

Otakku Otaku berkata...

the posers xkan de mslh nk accept die lek.. bak kate sorg dak lam fb aku, "ktorang sntiasa sokong rooney." yeah rite.. i'll wiki that

Along berkata...

he just signed a 5 years contract beb..money matters

diazhavanaz berkata...

Peh obe, you took the words out of my mouth! Baru jer aku ingat
nak counter mcm ni klu ada 'pengulas' manure bukak entri
pasal shrek yang sedang menjilat ludahnya sendiri nih...
Tapi apakan daya, aku pun rasa semua fan2 manure sendiri bersetuju
ngan kenyataan sedara obe nih, sbb tu semua diam menyepi ajer...

Bak kata orang, kebenaran itu sungguh menyakitkan!

Ahmad Hamidi berkata...

alahai rooney nak bla je pun

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

gua takdehal la kalo die nak blah..
player datang silih berganti.. bukan main sampai mati..
die blah, datang lagi yg lain..
kalo stay pun okey, kalo blah pun okey..
its not a big deal..

kareem berkata...

citer shrek happily ever after dah kuar dvdrip ke belom?

Mukmin Selamat berkata...

berita yang buat peminat MU terkencing.

negeri berkata...

heheheh...aku tau Pak Alex Komang ada perancangan tersendiri.apa yg kita dengar dan baca ni cuma on the surface.MU tetap akan bangkit with or without Rooney.

Even Rooney blah, MU will not start again from scratch.Pak Alex dah sediakan fundamental yang cukup kuat dengan players yg ada. It just a matter utk tambah sorang dua lagi utk menguatkan skuad.

Ramai lagi pengganti yang muda2. Dah tradisi Pak Alex utk develop new players. MU belum declining down lagi brader..wait n see.

keli berkata...

Pirasat aku MU ddk kt no 4 kot season nih...Hidup ibarat roda.....klu rim besar lmbat sket psing ke bwah. Paul Scholes, ryan giggs, ferguson sume dah tue. Fan MU kne wat prsiapn awl kene nganjing kaw,kaw 1 hri nnt. Aku pon x tau la bley lg ke Pak Alex nk develop new players dgn usia beliau skrg.....??? Rooney da nmpk sume tu, wat a smart boy he is....

al-rashid berkata...

give me five!

negeri berkata...

Well, even MU dduk kt no 4, for me still a good place berkadaran dgn umur & performance skuad yg ada skrg.MU pernah duduk lebih kebawah dan pernah tersingkir ke Div 2 satu masa dulu.Tak kesahlah.

Rooney blah, peluang utk striker lain tonjol diri.Rooney maintain, then Hernandez can learn few things & tambah sengat forwards.Time will tell.Masih awal lagi,baru 2 bulan season ni.Kalau lebih bagi dr no 4,its a bonus & well deserved.

keli berkata...

Rooney mgkin ade chikedes sbg pggnti.Tp bt mse skrg aku x nmpk lg replacement utk Paul Scholes..yg akn jd legend pasni...Tp aku msih think positive Scholes akn bersara umur pencen 55taun...wawawa...

Hidup Sihat berkata...

tepat sekali. Man Utd taknak rugi kalau Rooney transfer keluar (Rooney konfem keluar).

Ronaldo dulu pun sign kontrek 5 tahun. tup tup seadon depannye, blah.

agaknya Man Utd dah deal dengan player2 yang nak keluar ni, (Ron, Roo). bagi diorang keluar season depan, tapi sign kontrek 5 tahun dulu supaya Man Utd dapat demand transfer fee yang tinggi.

Hidup Sihat berkata...

*season

Aizuddin Hanis berkata...

mayb...susah nak trime tp...yela..klau dh jd player terkenal mcm2 boleh blaku..just wait n see.. what next...ronaldo pun dulu kt xnk pndh tp last2 pndh gk kt real madrid...ape2 pun ade rooney ke xde rooney ke..glory man utd...united untill die~~

dewajiwa berkata...

akhirnya..
on the very point, aku setuju dengan pandangan dari seorang fan kelab lain. sangat rasional dan sangat releven. syabas Obi

Kap berkata...

it's all about the money..money..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...